avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensia Alimentara

Sunt divortata de 3 luni si am 2 minori care conform sentintei civile trebuie sa primeasca pensia alimentara, doar ca tatal lor nu isi respecta angajamentul fata de ei.Unde ma pot adresa , am nevoie de un avocat sau doar de o plingere la tribunalul care a emis sentinta civila?Va multumesc.
Depinde de suma pe care voia s-o demonstreze... ;)
Indiferent de valoarea sumei daca nu exista semnatura celui care cica i s-au imanat banii eu consider ca orice martor nu are ce cauta intr-o instanta ca sa depuna o marturie.Ba mai mult o suma cu titlu se face printr-un act legal.Oamenii de regula nu se despart fiinca se respecta, ci fiinca aceasta afectiune dispare.Ca atare dispare si increderea.
Nu-i tocmai asa... Si sigur partea adevrsa sustine contrariul celor spuse de dv...
Fiecare om e dator sa spuna adevarul si plecam de la premisa aceasta... Nu se bazeaza societatea noastra atat de mult pe aplicarea legii cat pe respectarea ei benevola. Astfel, se presupune ca, in majoritatea cazurilor, omul care a primit bani recunoaste... Nu se prezuma reaua-credinta a omului in niciun caz... #-o

Procedura romaneasca prevede posibilitatea demonstrarii unor acte juridice prin martori, daca sumele din acestea nu sunt mari, peste o anumita valoare...
Teoretic, instanta a gresit. In favoarea dv., asa ca trebuie sa va bucurati. :)
aici nu se pune problema sa ma bucur....ci de a se face dreptate copiiilor care trebuie sa creasca si sa se bucure de o copilarie nu sa aiba parte de minciuni care sunt in defavoarea lor.
Ok, atunci nu va bucurati si cereti instantei sa revina aspura incuviintarii martorilor pentru partea adversa, caci asta inseamna dreptatea in cazul dv., in sens juridic. :O

Nu inteleg, imi pare ca v-ati suparat ca am spus sa va bucurati intr-o situatie in care era normal sa faceti asta... :(

Alte discuții în legătură

Rog sfat janina drula janina drula Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani.. In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)
decadere din drepturile parintesti ce altceva pot face? L.Sorina L.Sorina Buna seara ! Am un baiat de 8 ani ,tatal biologic este plecat in America de cativa ani .in sentinta de la divort scrie ca are obligatia sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)