avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minora insarcinata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minora insarcinata

buna ma numesc andreea am 15 ani si jumatate si sunt insarcinata in luna a3a ai 2 saptamani prietenul meu are 24 de ani..parinti inca nu stiu cu toate ca inca stau cu ei am decis sa stau cu ei pana fac 4 luni pentru ca am inteles ca nu se mai poate face nimic dupa???eu o sa ma mut la el si o sa lupt ca sa imi cresc copilu langa el...ce sanse sunt ca sa putem sa ramanem impreuna sa ne crestem bebele???va rog ajutati-ma
puteti numai cu acordul parintilor,sau daca va casatoriti cu el.in rest,pana la 18 ani,parintii au un cuvant greu de spus.
da o sa ne casatorim
@georgicutza, acelasi sfat din mesajul privat, in plus, varsta de la care poate fi incheiata casatoria este de 18 ani, insa, se poate obtine o dispensa de varsta, parca de la Presedintele consiliului judetean, pentru cazuri speciale , cum ar fi si acesta, astfel incat la 16 ani sa se poata inchieia casatoria.Inca un sfat, nu te indeparta de mama ta , pastrati legatura strans, fiindca traiul sub acoperisul acelui baiat s-ar putea sa nu fie cel pe care ti-l imaginezi tu acum...la varsta ta trebuie neaparat sa asculti de persoanele cu experienta din jurul tau, chiar daca porti in pantece un bebe, nu inseamna ca ai un alt grad de maturitate decat cel specific acestei varste.Si mai trebuie sa stii ca a avea un copil , chiar la aceasta varsta, nu presupune a-ti lega viata de tatal lui, mai ales daca il vei descoperi altfel decat il cunosteai.Nu esti un caz unic, iar casatoria s-ar putea sa iti anuleze sansele de a-ti continua candva scoala, de a te implini si pe alte planuri decat cele familiale.Trebuie sa te gandesti si tu foarte bine, cu puterea varstei tale, la cate visuri inca mai ai pentru tine si daca intr-adevar sa te muti in casa acestui baiat ar fi singura solutie pe care o intrevezi, sa te gandesti de ce vrei sa faci acest lucru, ce anume te motiveaza: teama , rusinea ca vei avea un copil fara a fi casatorita? dorinta ca bebele sa aiba ambii parinti alaturi?Faptul ca intr-adevar il iubesti pe baiat si ca va intelegeti bine, ca nu exista decat aceasta cale, de a trai impreuna.Retine ca, in aceste vremuri, nu mai esti aratata cu degetul, fetele in situatia ta dau copilul parintilor sa il creasca , iar ele isi continua scoala, am intalnit cazuri de genul asta.Iar casatoria poate avea loc si dupa terminarea studiilor.Orice ai decide, nu uita, nu te indeparta de mama ta, care sunt convinsa ca doreste sa-ti fie bine si sa te proitejeze.Si in perioada sarcinii e important, cred, sa o ai pe mama alaturi.Astfel incat ai putea amana momentul mutarii cu tatal copilului pana dupa nastere, cand vei implini si 16 ani...si daca va fi totul in regula, v-ati putea casatori.
Asteptati implinirea varstei de 16 ani si apoi va puteti muta impreuna.
Fac apel la inteligenta dvs si va sugerez sa respectati cat de mult puteti cele aratate de distinsa dna.consilier ,iar eu spun cu toata respunderea ca stie ce spune si sa aveti incredere in sfaturile d-sale.
Intotdeauna inteligenta,diplomatia,cumpanirea lucrurilor cu maturitate va vor ajuta sa luati cele mai bune hotarari.
Si nu uitati ,ca din trebuie sa ganditi si prin prisma unei viitoare mame.
Mult succes si ganduri bune !
Codul familiei:
"Art. 4
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti. "

Cunosc cazuri de minore care au nascut, s-au casatorit sau nu cu tatal copilului, dar familia le-a sustinut si acum sunt bine toate (si cele care si-au continuat studiile, si cele care au mers pe o meserie). Conteaza mult sprijinul celor din jur si puterea interioara a tinerei mame.
Iti doresc numai bine, un copil sanatos si sustinerea celor dragi!

Alte discuții în legătură

Varsta la care un copil poate lua o decizie rupa rupa - baiatul meu are 19 ani , prietena lui are 16 ani si a ramas insarcinata , niciunul nu vrea sa renunte la copil , amindoi sint liceeni . _ intrebare - in ... (vezi toată discuția)
Sunt minoră și am un copil, dar indemnizația este pe numele mamei mele și ea susține că are custodia bebelușului până fac eu 18 ani. Îmi poate lua fata dacă plec cu ea la concubinul meu? Alexandra0608 Alexandra0608 Buna seara! Am 17 ani și am copil cu barbat de 22 de ani, el a recunoscut copilul, dar indemnizația este pe numele mamei, iar ea susține ca fata este in ... (vezi toată discuția)
Intretinere relatii sexuale cu o fata de 15 ani - ramas insarcinata dupa 3 luni ContSters201884 ContSters201884 acum un an fata a avut, ultimul ciclu la 15 iulie si de pe 4 august m-am despartit de ea, nu eram kiar apropiati, eram si cu alt cineva si ea era mai mult pt ... (vezi toată discuția)