avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minora insarcinata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minora insarcinata

buna ma numesc andreea am 15 ani si jumatate si sunt insarcinata in luna a3a ai 2 saptamani prietenul meu are 24 de ani..parinti inca nu stiu cu toate ca inca stau cu ei am decis sa stau cu ei pana fac 4 luni pentru ca am inteles ca nu se mai poate face nimic dupa???eu o sa ma mut la el si o sa lupt ca sa imi cresc copilu langa el...ce sanse sunt ca sa putem sa ramanem impreuna sa ne crestem bebele???va rog ajutati-ma
frank_kvitta a scris:

nu stim nimic,nici despre baiatul iresponsabil,car nu a auzit de prezervativ.

De auzit, a auzit el, da nu da doi bani pe viata fetei. Nu cred ca ar trebui sa tina cont de el, cum nici el nu s-a gandit ca este minora, ca metodele contraceptive nu fac parte din bagajul de cunostinte esentiale pentru viata (la acest segment de varsta), ca nu poate face fata singura unei asemenea probleme...
Este rodul gandirii libertine? Poate..., dar si al sfaturilor de genul "are 15 ani, nu e infractiune". Nu, nu e infractiune, dar poate determina comportamente infractionale. Sunteti de acord?
Sa speram ca parintii sau cineva apropiat o vor sustine... consecinte vor fi pe toate planurile.
asa,aveti dreptate.as dori sa mai pun,ca sunt fete care intretin relatii sexuala,la varste fragede,dar habar nu au ce simt sau ce se intampla in realitate.

de exemplu,o minora de 14 ani care intretinea raporturi sexuale orale cu major de 31,declara in declaratia de la politi(barbatul find cercetat conf.art 198 cp)ca la intrebat pe barbat,daca nu are cum sa ramana insrcinata,avand in vedere ca actul sexual,se consuma in cavitatea bucala a dansei.sunta naive la asa o varsta,si cu o educatie slaba.barbatul a scapat cu o amenda administrativa,fata fiind virgina,saa contestat solutia dar toate insantele au mentiunut solutia data de procuror.ideea e ca totul ramane pe minorele inconstiente,barbatii pleaca din tara sau nu ii intereseaza deloc.de aceea inca imi mentin parerea. ``copii au dreeptul sa creasca langa parintii lor``,dar ce inseamna printe?o naiva de 15 ani,si un ``ceva`` de 20 si...?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
frank_kvitta, utilizator
Problema cred ca incepe acolo unde legea inceteaza sa protejeze minoritatea. Daca lucrurile ar fi clare pe acest aspect, multi si-ar feri pielea! In acelasi timp, fetele n-ar mai fi supuse la tot felul de mizerii... a se vedea postul anterior!
Apoi, bebelul... mi-e greu si sa ma gandesc, dar sa mai si sustin un punct de vedere!
Iar parintii fetei, unde au fost de n-au vazut cu cine isi petrece timpul fata lor?! Pentru acestia n-as avea nicio scuza!
elena138, utilizator
eu particip la o campanie impotriva abuzurilor sexuale,si pot sa va spun,ca parintii sunt chiar langa ele.

va dau cateva exemple.
daca baiatul are situatie financiara buna,parinti cu functii,parintii fetei sunt chiar mandrii ca fata si-a gasit un astfel de baiat.daca nu,oricat de corect ar fi baiatul,si oricat de ``cumninte``,parintii fetei,nu sunt de acord cu relatia.

pe de alta parte,internetul.aici se ``combina`` tipii ``mari``,care se pot lauda ca sunt chiar ministrii,cu naivele care musca momeala.web sexul e la moda.

sunt multe de povestit pe aceasta tema,in general printii sunt langa copii,doar fizic.dar am vazut si cazuri in care minora era o fata care invata foarte bine,era de incredre,cuminte,iar intr-o zi,ce sa vezi,o prinde jandarmii inte corciuri cantand la trompeta.singura vina o au acesti infractori,nemilosi,care isi bat joc de fete,si profita d enaivitatea,dar au si o capacitate ridicata de manipulare, si lipsa de educatie sexuala,oferita fetelor de catre parinti.pe parinti i-as considera un fel de complici.
frank_kvitta, utilizator
La furt/inselaciune/omor/fuga din tara, pe Forum se gaseste bunavointa de a individua cazul, de a "minimiza consecintele" etc.

Aici nu va puteti stapani sa catalogati fata, baiatul, Romania, universul, tineretul din ziua de azi! Fata si baiatul vor sa pastreze copilul. Ea e interesata sa nu i se ia copilul, nu sa faca avort, Ea nu il considera un derbedeu, ci un tata. Nu puteti sa tratati un asemenea caz mai rau decat pe diferiti condamnati.

Cazuri de succes cu copil la 15 ani: Andrei Paunescu (tata la 16), Oprah Winfrey (nascuta la 16), Eric Clapton (nascut din mama 16, tatal 24)

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Varsta la care un copil poate lua o decizie rupa rupa - baiatul meu are 19 ani , prietena lui are 16 ani si a ramas insarcinata , niciunul nu vrea sa renunte la copil , amindoi sint liceeni . _ intrebare - in ... (vezi toată discuția)
Sunt minoră și am un copil, dar indemnizația este pe numele mamei mele și ea susține că are custodia bebelușului până fac eu 18 ani. Îmi poate lua fata dacă plec cu ea la concubinul meu? Alexandra0608 Alexandra0608 Buna seara! Am 17 ani și am copil cu barbat de 22 de ani, el a recunoscut copilul, dar indemnizația este pe numele mamei, iar ea susține ca fata este in ... (vezi toată discuția)
Intretinere relatii sexuale cu o fata de 15 ani - ramas insarcinata dupa 3 luni ContSters201884 ContSters201884 acum un an fata a avut, ultimul ciclu la 15 iulie si de pe 4 august m-am despartit de ea, nu eram kiar apropiati, eram si cu alt cineva si ea era mai mult pt ... (vezi toată discuția)