avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minora insarcinata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minora insarcinata

buna ma numesc andreea am 15 ani si jumatate si sunt insarcinata in luna a3a ai 2 saptamani prietenul meu are 24 de ani..parinti inca nu stiu cu toate ca inca stau cu ei am decis sa stau cu ei pana fac 4 luni pentru ca am inteles ca nu se mai poate face nimic dupa???eu o sa ma mut la el si o sa lupt ca sa imi cresc copilu langa el...ce sanse sunt ca sa putem sa ramanem impreuna sa ne crestem bebele???va rog ajutati-ma
eumarian a scris:

Fata si baiatul vor sa pastreze copilul. Ea e interesata sa nu i se ia copilul, nu sa faca avort, Ea nu il considera un derbedeu, ci un tata. Nu puteti sa tratati un asemenea caz mai rau decat pe diferiti condamnati.

Va multumesc!

Ia puneti-va putin in pielea fetei! In niciun caz avort! Nu ma intereseaza ce-l crede ea, ci rezultatul, pentru ca l-a tot crezut si pana acum.
Eu cred ca trebuie sa fim mai prudenti in "a da sentinte" sau in "a pune etichete".
In general,in afara de cele care transpar din relatari si din situatii general cunoscute sau care tin de perceptia fiecaruia,este evidenta lipsa unor informatii concrete privind relatia dintre cei doi tineri.
Este evident faptul ca tinerei fete ii este frica de pasul urmator,pentru ea viitorul apropiat,care deriva din eventuala calitate de mama,reprezinta,in mod evident,un pas in necunoscut si este logic astfel,ea nu are cunostinte elementare de viata si nu numai ,nimeni nu a sfatuit-o sau poate nu a cerut sfatul nimanui.
De fapt fata,cu naivitatea proprie varstei si lipsei de experienta si de informatii,crede in ceva solid in relatia dintre cei doi(care nu inseamna ca nu se poate intampla !),mai mult sub influenta filmelor romantice sau a telenovelelor ,care ne-au invadat viata.
Intr-o gandire de copil,astazi ceva are o insemnatate,iar maine acelasi lucru,de regula,are alta insemnatate sau importanta,mai ales in lipsa unor cunostinte minime sau in lipsa unor sfatuitori cu cunostinte minime.
S-au imapamantenit niste discutii "stas",gen "derbedeu","incultura nu ne caracterizeaza",etc sau discutii in aparenta moralizatoare.
Ele de cele mai multe ori nu ajuta la nimic,in lipsa unei baze minime intelectuale a celor despre care se face referire.
Eu cred ca la acest factor trebuie umblat de catre cei responsabili,care se numesc parinti,educatori,formatori de opinie.
In general,ma feresc sa dau "sentinte definitive" in astfel de probleme ,care sunt mult mai complexe decat o simpla relatare a unui om aflat in nevoie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Este evident faptul ca tinerei fete ii este frica de pasul urmator
Perfect adevarat! In considerarea acestei stari a ei, spun ca fata este importanta in acest moment, iar parintii sau altcineva apropiat (daca azi mai gasim asa ceva) trebuie sa o ajute. Nu ma intereseaza el pentru ca nu in corpul lui creste copilasul, iar responsabilitatea este altceva! Totodata, orice indrumare catre avort este total nepotrivita.
Sigur ca ii este frica, sigur ca nu poate conta pe personajul-tata, altfel nu ar gandi ca trebuie sa ascunda pana nu mai e nimic de facut (asa cum isi reprezinta ea nimicul)!
Daca parintii nu o sprijina, desi sunt obligati sa o faca, exista asociatii care o pot face. Pacat ca nu reusim sa prevenim astfel de intamplari
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
elena138, utilizator
Bravo,forumisti !
Din cate sfaturi ati dat,cele mai multe cu atingere in cei doi protagonisti,cred ca ati reusit sa zapaciti biata fata. Faptul este consumat ! Nu exista alta solutie,decat ca parintii sa-i sustina pe cei doi copii si copilul lor - ce se va naste.
Scurt si la obiect. Nu e cazul sa faceti "constatari ironice"acum...
Cu stima,
gigelas a scris:

Bravo,forumisti !
Din cate sfaturi ati dat,cele mai multe cu atingere in cei doi protagonisti,cred ca ati reusit sa zapaciti biata fata. Faptul este consumat ! Nu exista alta solutie,decat ca parintii sa-i sustina pe cei doi copii si copilul lor - ce se va naste.
Scurt si la obiect. Nu e cazul sa faceti "constatari ironice"acum...
Cu stima,

Nu stimate domn,aici a fost o insiruire de cauze care dau nastere unor astfel de situatii nedorite de nimeni,dar care generaza astfel de tragedii.
Nimeni nu "a adus atingere" nimanui,iar ceea ce este greu pentru dvs.sa intelegeti a fost sfatuita sa vorbeasca cu parintii sau cu cineva care poate fi langa ea si o poate ajuta.
Eu personal am cautat sa fiu cat mai echilibrat si nu am cautat sa gasesc culpe pentru ca nu acesta este scopul.
Scopul este de a trage un semnal de alarma,de a o face pe tanara fata,ca macar in ultimul ceas sa ia cea mai buna hotarare pentru ea si pentru copil,iar aceasta se poate face numai "cu cartile pe masa".
Constatarile unor situatii reale din cotidian nu reprezinta niciun fel de acuza la adresa nimanui.
Daca au existat persoane care au fost mai"intransigente" sau care au avut pareri mai "radicale" sa le zicem,fiecare dintre acestea, probabil ca dintr-un motiv sau altul,care probabil tine de viata si persoana lor ,au facut acest lucru.
Dar totusi,indiferent de concluziile dvs,care se doresc docte,sfatul care a fost predominant in mai toate postarile este cel de a lua legatura si de a se sfatui,fie cu parintii,fie cu cineva apropiat,cu oarecare experienta , care o poate ajuta,in mod real.

Alte discuții în legătură

Varsta la care un copil poate lua o decizie rupa rupa - baiatul meu are 19 ani , prietena lui are 16 ani si a ramas insarcinata , niciunul nu vrea sa renunte la copil , amindoi sint liceeni . _ intrebare - in ... (vezi toată discuția)
Sunt minoră și am un copil, dar indemnizația este pe numele mamei mele și ea susține că are custodia bebelușului până fac eu 18 ani. Îmi poate lua fata dacă plec cu ea la concubinul meu? Alexandra0608 Alexandra0608 Buna seara! Am 17 ani și am copil cu barbat de 22 de ani, el a recunoscut copilul, dar indemnizația este pe numele mamei, iar ea susține ca fata este in ... (vezi toată discuția)
Intretinere relatii sexuale cu o fata de 15 ani - ramas insarcinata dupa 3 luni ContSters201884 ContSters201884 acum un an fata a avut, ultimul ciclu la 15 iulie si de pe 4 august m-am despartit de ea, nu eram kiar apropiati, eram si cu alt cineva si ea era mai mult pt ... (vezi toată discuția)