avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere bilant

in noiembrie 2007 am infiintat o societate comerciala ( deci sunt incepator ) si m-a sunat contabilul sa ma duc sa iau bilantul de la el si sa il depun , din motive personale nu am ajuns la anaf , daca ma duc luni ( 18 feb 2008 ) ce mi se intampla ?
ghola a scris:


Declaratia care se ataseaza la bilant, va fi semnata de administrator.


Multumesc.
Bilantul contabil se depune la ANAF.
Pe prima pagina a Bilantului contabil, se va depune o stampila in coltul din dreapta sus, a carei impresiuni trebuie sa contina urmatoarele date:
Ministerul Finantelor
Administratia Financiara...
Anul...............luna..........ziua...........
Stampila..........


Este important ca impresiunile stampilei sa aiba textul Ministerul Finantelor
Stampile continand impresiuni cu alte date decat cele mai sus rubricate nu sunt valabile.

Legea contabilitatii nr. 82/1991
Art. 35. - (1) Termenele pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt următoarele:
a) pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;
b) pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.
(11) Termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sunt:
a) 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a), cu excepţia societăţilor comerciale;
b) 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. b).
(12) Persoanele care de la constituire nu au desfăşurat activitate, cu excepţia societăţilor comerciale, precum şi cele aflate în lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.
Iarasi revenim la discutia anterioara... Legea ulterioara, adica legea 441/2006 se aplica cu prioritate, stimati colegi! Exista si abrogare implicita in caz ca nu stiati.
~ Conținut șters la cerere ~
dorin.tunsoi a scris:

dar, intrucat cei de la ANAF sunt alta specie de oameni care nu stiu nimic altceva decat sa fie conservatori (nu am intalnit institutie mai inflexibila si mai putin dornica de schimbare) vor ca bilantul s afie depus si la ei. ca e legal, ca e ilegal, nu stiu.


Poate ai dreptate poate nu. Dar sunt nevoie de bani la buget si cum vrei ca acesti bani sa fie virati de catre contribuabil daca s-ar adopta alta atitudine?(adica lasa ca .....).
Nu toti care lucreaza in cadrul ANAF sunt alta specie doar ca nu rezista prea mult in sistem daca au si alta opinie.Sunt multe de comentat dar nu este cazul acum.;)
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Bilant 2009 emi69aki emi69aki Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2009 doinaionescu doinaionescu unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)