avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere bilant

in noiembrie 2007 am infiintat o societate comerciala ( deci sunt incepator ) si m-a sunat contabilul sa ma duc sa iau bilantul de la el si sa il depun , din motive personale nu am ajuns la anaf , daca ma duc luni ( 18 feb 2008 ) ce mi se intampla ?
"suspendarea" la care va referiti este de fapt un regim special de inactivitate , care este pe perioade de minimum 12 luni si maximum 3 ani. Intrarea si iesirea din regimul special se face printr-o inspectie fiscala si in perioada respectiva nu trebuie sa depuneti declaratii si nici sa emiteti facturi.
ghola a scris:

sundust a scris:
hai lasa-ma! si care e raspunderea ta daca firma e controlata si are pe urma nenumarate amenzi de platit, dai bir cu fugitii, asa ca lasati-o mai moale. ma doare capul de sfaturile pe care le dati pe aici.
recomandati sa mearca omul la Registru, sa piarda jumate de zi pana ajunge la ghiseu, acolo o tanti sictirita sa-i dea flit ca n-are viza ANAF pe bilant si va dati mari cititiX-(

Nu este vina noastra ca firma este controlata si amendata, vina iti apartine daca incalci prevederile legale.
Daca nu-ti convin raspunsurile noastre :(( e problema ta.

intr-un mesaj mai vechi spusesem ca dezinformarea e in floare, tocmai ca se trimeteau inutil oamanii la registrul comertului si nu se facea nici o referire despre depunerea la FInante.
despre vina ... cu parere de rau trebuie sa spun ca un coleg de breasla de-al dumneavoastra m-a facut sa pierd destui de multi banuti, tocmai cu o astfel de onformare, pardon dezinformare, ulterior am mai primit si o amenda,
Andreea Lisievici a scris:

Draga sundust, inainte sa jignesti poate ar trebui sa iei in considerare faptul ca si noi avem clienti care au depus situatiile financiare dupa sfaturile noastre, evident fara probleme. Daca nu iti convin discutiile de pe forum, nu il mai frecventa, e foarte simplu. Vrei sa te "lasam"? Perfect, dar lasa-ne si tu pe noi!

nu stiu daca e vorba de a "conveni" cuiva discutiile, aveti pretentia ca informati, dar mai degraba dezinformati.
eu nu sunt nici avocat si nici contabil, ci un amarat de intreprinzator, dar am invatat sa verific si contabilul si consilierul juridic inainte de a lua decizii, tocmai pt. a evita o situatie din trecut, cand ambii s-au spalat frumusel pe maini.#-o si au dat bir cu fugitii
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
sundust, utilizator
du-te si intreaba pe cineva ...sau du-te sa itzi faca bilantul pentru ca se vede ca nu stii nimika...si nu intelegi daca nu esti in domeniu...#-o
IOANA_PETRISOR a scris:

du-te si intreaba pe cineva ...sau du-te sa itzi faca bilantul pentru ca se vede ca nu stii nimika...si nu intelegi daca nu esti in domeniu...#-o

nu ai inteles nimic din ce am postat eu pe aici. nu mai aveti pretentia ca informati corect, nu e tocmai asa.

Alte discuții în legătură

Bilant 2009 emi69aki emi69aki Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2009 doinaionescu doinaionescu unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)