avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere bilant

in noiembrie 2007 am infiintat o societate comerciala ( deci sunt incepator ) si m-a sunat contabilul sa ma duc sa iau bilantul de la el si sa il depun , din motive personale nu am ajuns la anaf , daca ma duc luni ( 18 feb 2008 ) ce mi se intampla ?
sundust a scris:
hai lasa-ma! si care e raspunderea ta daca firma e controlata si are pe urma nenumarate amenzi de platit, dai bir cu fugitii, asa ca lasati-o mai moale. ma doare capul de sfaturile pe care le dati pe aici.
recomandati sa mearca omul la Registru, sa piarda jumate de zi pana ajunge la ghiseu, acolo o tanti sictirita sa-i dea flit ca n-are viza ANAF pe bilant si va dati mari cititiX-(

Nu este vina noastra ca firma este controlata si amendata, vina iti apartine daca incalci prevederile legale.
Daca nu-ti convin raspunsurile noastre :(( e problema ta.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
dragi colegi, nu inteleg de ce atata tevatura pe seama acestor situatii financiare...daca tot sunt finalizate si urmatorul pas este depunerea lor de ce nu se procedeaza in aceeasi maniera simpla, cu care suntem obisnuiti...afp apoi onrc si gata discutiile in contradictoriu, jignirile...practic toti suntem in aceeasi ''oala''...toti stam la cozi, ne enervam pe sistem si apoi ne descarcam in fata unor oameni care nu au nici o vina ca legile sunt prost intocmite, negandite dpdv practic.
numai bine
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
Mada sunshine, utilizator
anyme a scris:

Firma este infiintata in decembrie 2005 si s-a depus o declaratie de inactivitate pentru luna respectiva.Din ianuarie 2006 si pana in octombrie 2006 a avut activitate.In 2007 s-a depus bilantul pe 2006 la sectia financiara si la registrul comertului.Din noiembrie 2006 si pana acum,firma nu a avut si nu are activitate.

Dupa ce depun bilantul si declaratiile aferente anului 2007,avand in vedere ca firma nu a avut activitate,pot depune o cerere de suspendare a activitatii?Daca da,care sunt avantalele si dejavantajele unei asemenea decizii si ce pasi trebuiesc urmati.Va multumesc anticipat.
suspendarea se face la onrc, apoi se depune la afp 010 cu mentiunea suspendarii. din cate stiu, perioada maxima pt suspendare este 3 ani - daca gresesc, rog colegii sa corecteze.
avantaje si dezavantaje: se depun mai putine declaratii fiscale - dar tot se depun(anual) - de verificat concret, la finante; in perioada suspendata societatea nu mai are voie sa emita documente, respectiv sa mai desfasoare activitati(intrucat autorizarea de la onrc este suspendata).
Mada sunshine a scris:

suspendarea se face la onrc, apoi se depune la afp 010 cu mentiunea suspendarii. din cate stiu, perioada maxima pt suspendare este 3 ani - daca gresesc, rog colegii sa corecteze.
avantaje si dezavantaje: se depun mai putine declaratii fiscale - dar tot se depun(anual) - de verificat concret, la finante; in perioada suspendata societatea nu mai are voie sa emita documente, respectiv sa mai desfasoare activitati(intrucat autorizarea de la onrc este suspendata).

Subscriu.

Alte discuții în legătură

Bilant 2009 emi69aki emi69aki Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2009 doinaionescu doinaionescu unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)