avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere bilant

in noiembrie 2007 am infiintat o societate comerciala ( deci sunt incepator ) si m-a sunat contabilul sa ma duc sa iau bilantul de la el si sa il depun , din motive personale nu am ajuns la anaf , daca ma duc luni ( 18 feb 2008 ) ce mi se intampla ?
istudor adriana a scris:

daca nu sunteti inregistrat in scopuri de TVA si ati avut o C.A. in anul precedent intre 10.000 euro si 35 .ooo euro depuneti 392 B

Nu sunt inregistrata in scopuri de TVA si CA este 0.Trebuie sa depun 392A?Dupa cum am scris si mai sus in alt post firma a avut activitate din Ianuarie 2006 pana in octombrie 2006.De atunci si pana acum nu a mai avut nici un fel de activitate.In cazul acesta trebuie sa depun declaratia 392A?Concret,va rog.
de ce trebuie sa fie angajat economistul ( contabil cu studii superioare)cu 8 ore? nu este suficient si cu 1 ora ?
istudor adriana a scris:

termenul pentru bilant e sf lunii mai ( anul acesta)

Art. 35
(1) Pentru asigurarea informatiilor destinate sistemului institutional al statului, un exemplar al situatiilor financiare anuale se depune la directia generala a finantelor publice judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, sau, dupa caz, la Directia generala de administrare a marilor contribuabili, astfel:
a) persoanele prevazute la art. 28 alin. (3), în termen de 150 de zile de la încheierea exercitiului financiar;

Art. 28 prevede urmatoarele
(3) Pentru persoanele juridice care aplica reglementari contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara situatiile financiare anuale se compun din bilant, cont de profit si pierdere, situatia modificarilor capitalului propriu, situatia fluxurilor de trezorerie, politici contabile si note explicative.

b) persoanele prevazute la art. 28 alin. (4) si (6), în termen de 120 de zile de la încheierea exercitiului financiar;

(4) Persoanele juridice care nu îndeplinesc criteriile stabilite pentru aplicarea reglementarilor prevazute la alin.(3) aplica reglementari contabile conforme cu directivele europene si întocmesc situatii financiare anuale, care se compun din bilant, cont de profit si pierdere, politici contabile si note explicative.

(6) Pentru persoanele juridice fara scop patrimonial situatiile financiare anuale se compun din bilant, contul rezultatului exercitiului, politici contabile si note explicative.

Tot articolul 28 prevede la pct 5 urmatoarele
(5) Criteriile mentionate la alin. (4) si categoriile de persoane care aplica reglementarile prevazute la alin. (3) si (4) se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice

Deci pentru cei care intocmesc bilanturi simplificate depun in termen de 120 zile
Societatile care intocmesc bilanturi consolidate intocmesc in termen de 150 zile.
NICULIN a scris:

de ce trebuie sa fie angajat economistul ( contabil cu studii superioare)cu 8 ore? nu este suficient si cu 1 ora ?

NU este obligatoriu sa fie angajat cu 8 ore. Depinde de volunul de acte pe care le prelucreaza.
REFERITOR LA SEMNATURI S-A MAI DISCUTAT DE N ORI
situaţiile financiare anuale vor fi semnate de persoanele în drept, inclusiv cu numele acestora în clar.

Alte discuții în legătură

Bilant 2009 emi69aki emi69aki Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2009 doinaionescu doinaionescu unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)