Buna seara,
firma pe care o administrez dar care nu mai are activitate de 2 ani (dar a carei dizolvare nu o dorim) a depus pentru fiecare an bilanturile la administratia financiara.
fostul administrator nu a depus bilantul si la registrul comertului (lucru pe care l-am omis si eu in ultimii 2 ani).
(avem colaborare cu o firma de contabilitate care se ocupa insa ne-au spus ca responsabilitatea depunerii la registru revine administratorului si de aceea ei nu s-au ocupat, nefiind sarcina lor. probabil ca au dreptate si de aceea s-a produs eroarea).
prin urmare firma a fost data in judecata spre dizolvare de catre registrul comertului.
s-a judecat si s-a admis dizolvarea, cu 30 de zile de la publicare termen de recurs.
suntem inca in termenul de 30 de zile pentru inaintarea recursului.
ma poate indruma cineva ce trebuie sa fac pas cu pas
(de exemplu: copii "conform cu originalul", depunere la registru, chitanta, copie dupa dovada depunerii la registru si depunere la tribunal cum, cu cerere de recurs?).
trebuie sa platesc ceva la instanta?
multumesc foarte mult.
Pai atunci hai sa ne uitam si in legea 441/2006:
Art. III (3) De la data de 1 ianuarie 2007, situaţiile financiare anuale şi documentele anexate acestora, prevăzute la art. 185 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, modificate potrivit prezentei legi, vor fi depuse numai la oficiul registrului comerţului.
PS: Ai citat NUMAI art. 185 din legea 31.
Andreea Lisievici a scris:
Pai atunci hai sa ne uitam si in legea 441/2006:
Art. III (3) De la data de 1 ianuarie 2007, situaţiile financiare anuale şi documentele anexate acestora, prevăzute la art. 185 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, modificate potrivit prezentei legi, vor fi depuse numai la oficiul registrului comerţului.
PS: Ai citat NUMAI art. 185 din legea 31.
daca citeai cu atentie alin (1), sesizai ca e vb si de legea contabilitatii.
cum am mai spus ... teoria ca teoria, dar practica ne omoara.
as fi si eu curios, totusi cine se incumeta sa se ia "la tranta" cu functionarii ANAF. e simplu, nu depui la Administratia FInanciara, te amendeaza de-ti sar capacele. eu mi-s stan patitul.