avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere bilant

in noiembrie 2007 am infiintat o societate comerciala ( deci sunt incepator ) si m-a sunat contabilul sa ma duc sa iau bilantul de la el si sa il depun , din motive personale nu am ajuns la anaf , daca ma duc luni ( 18 feb 2008 ) ce mi se intampla ?
Pai atunci hai sa ne uitam si in legea 441/2006:

Art. III (3) De la data de 1 ianuarie 2007, situaţiile financiare anuale şi documentele anexate acestora, prevăzute la art. 185 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, modificate potrivit prezentei legi, vor fi depuse numai la oficiul registrului comerţului.

PS: Ai citat NUMAI art. 185 din legea 31.
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

Pai atunci hai sa ne uitam si in legea 441/2006:

Art. III (3) De la data de 1 ianuarie 2007, situaţiile financiare anuale şi documentele anexate acestora, prevăzute la art. 185 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, modificate potrivit prezentei legi, vor fi depuse numai la oficiul registrului comerţului.

PS: Ai citat NUMAI art. 185 din legea 31.

Ma scuzati ca intervin. Daca era dupa textul legii, era mai simplu si pentru noi contabilii sa depunem doar la Registru si cei de la Registru sa comunice la Finante.
Dar lucrurile nu stau asa. "De la 1 ianuarie 2007", insemna ca bilantul la 31.12.2006 trebuia sa fie depus numai la Registru? (Avind in vedere ca termenul de depunere era pina in aprilie 2007).
Nu cred. Pentru ca la Registru au cerut sa fie vizat de Finante, sa avem discheta si cele 10 note explicative. La fel si la bilantul de la 31.12.2007.
Eu l-am depus in februarie.:yes:
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2008
irina petcu, utilizator
Stim cu totii cat de bine functioneaza RC in mai toata tara. "Practica" lor o fi alta decat ce cere legea, dar totusi... Desigur ca e mai simplu de multe ori, si in mod cert mai putin frustrant, sa urmezi cerintele lor. Se poate insa si sa intrebi "Da' de ce, dom'le?"
Andreea Lisievici a scris:

Stim cu totii cat de bine functioneaza RC in mai toata tara. "Practica" lor o fi alta decat ce cere legea, dar totusi... Desigur ca e mai simplu de multe ori, si in mod cert mai putin frustrant, sa urmezi cerintele lor. Se poate insa si sa intrebi "Da' de ce, dom'le?"

Andreia este greu pentru toti fie contabili, fie avocati.
Pentru a se evita confuziile si interpretarile diferite in aplicarea prevederilor actelor normative in vigoare, trebuie sa se coroboreze legislatia din domeniu cu legislatia conexa, dupa caz, ...
Buna seara,
firma pe care o administrez dar care nu mai are activitate de 2 ani (dar a carei dizolvare nu o dorim) a depus pentru fiecare an bilanturile la administratia financiara.
fostul administrator nu a depus bilantul si la registrul comertului (lucru pe care l-am omis si eu in ultimii 2 ani).
(avem colaborare cu o firma de contabilitate care se ocupa insa ne-au spus ca responsabilitatea depunerii la registru revine administratorului si de aceea ei nu s-au ocupat, nefiind sarcina lor. probabil ca au dreptate si de aceea s-a produs eroarea).
prin urmare firma a fost data in judecata spre dizolvare de catre registrul comertului.
s-a judecat si s-a admis dizolvarea, cu 30 de zile de la publicare termen de recurs.
suntem inca in termenul de 30 de zile pentru inaintarea recursului.
ma poate indruma cineva ce trebuie sa fac pas cu pas
(de exemplu: copii "conform cu originalul", depunere la registru, chitanta, copie dupa dovada depunerii la registru si depunere la tribunal cum, cu cerere de recurs?).
trebuie sa platesc ceva la instanta?
multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Bilant 2009 emi69aki emi69aki Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2009 doinaionescu doinaionescu unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)