avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
dana2space a scris:

pt cici
Chestia cu "chiar si daca n-ai invatat tot retii ceva" poate imi explici si mie cum se intampla in conditiile in care alta persoana updateaza si modifica? Chiar te risti sa mergi pe mana altcuiva? Cici, vino-ti in fire, intentia ta e buna in fond, dar corecteaza singura tot ce ai si mergi pe mana ta. Altfel pierzi si timp si nici nu ai garantia unei munci de calitate. Sincer, imi pare tare rau ca te-ai bagat in chestia asta :yawn:

dana2 space, ai inteles gresit, parerea mea e ca cine a invatat , a invatat pana acum, noi vb de cei care au invatat si au nevoie de subiectele actualizate pt ca ori n-au codurile ori cine mai stie ce.....odata ce ai invatat e simplu sa-ti dai seama daca ceea ce ti se da e o prostie sau nu. Cat despre "chiar si daca n-ai invatat tot retii ceva" ma refeream strict la cei care nu au pus mana pe carte deloc, si care totusi vor sa-si incerce norocul. Eu am terminat de invatat si consider ca faptul ca actualizez sintezele ma ajuta sa-mi fixez mai bine ceea ce am invatzat. B-)
Cecivlad a scris:
dana2space a scris:

Din tot ce ai scris.......retin si sincer ma bucur =D> ca ai terminat de invatat; incepusem sa-mi fac griji pt tine!!!
In rest, felul cum vrei sa-ti testezi cunostintele, e numai alegerea ta si nici nu mai conteaza daca deja stapanesti materia. Faptul ca vrei sa-i ajuti voluntar pe ceilalti e un lucru foarte bun si esti de apreciat, dar incepusera sa se faca presiuni si coalitii pe aici :fight:, iar asta m-a determinat sa cred si altceva....
Nu m-am inselat :innocent: dar e bine ca pe tine nu te afecteaza direct :yes:
Stimaţi Colegi!!!
Îmi pare rău că v-aţi lăsat angrenaţi în nişte discuţii care, în opinia mea, nu-şi au rostul.
Ideea deschiderii pe forum a unui subiect este de a face schimb de experienţă, de a ne informa reciproc etc, privitor la anumite situaţii cu care ne confruntăm şi/sau de a ne clarifica anumite probleme.
De asemenea, îmi pare rău că administratorii site-ului nu intervein mai prompt în stoparea anumitor dscuţii care, din punctul meu de vedere nu îşi au rostul.
Fiecare învaţă şi studiază cum crede de cuviinţă, după ce materiale doreşte, în ce stil doreşte.
Faptul că ne ajutăm între noi este un lucru îmbucurător, civilizat, de bun simţ, etc, dar nu trebuie să facem din acest lucru o fală sau, mai grav, să scriem "la vedere", că nu îi ajutăm pe alţii care, chipurile, nu au contribuit la actualizarea anumitor sinteze.
ªi, ptr că veni vorba despre sinteze, şi eu le-am solicitat şi primit, şi consider că sunt destul de bune sau, reprezintă un instrment de lucru de plecare în studiul fiecăruia dintre noi.
Sunt pe forum oameni care activează în domeniul juridic şi care ştiu f. bine, că în faţa instanţei de judecată contează în primul rând LEGEA, şi nu opiniile şi/sau părerile anumitor autori, indiferent de numele sau renumele acestora.
Spunea un coleg, mai deunăzi, asistent univ., dacă examenul va fi "pe bune".
Omul a pus o întrebare, şi, scuzaţi-mi afirmaţia, cred că este printre puţiniii oameni realişti de pe forum.
Apropos de acest ultim aspect, fiecare barou are propria lui politică şi strategie, dar, ceea ce este comun tuturor, este faptul că au interesul să participe câţi mai mulţi candidaţi la examenul de admitere, astfel crescând bugetul acestor barouri.
Că examenele vor fi mai mult sau mai puţin exigente, depinde, aşa cum am spus, de la barou la barou, deoarece fiecare barou îşi cunoaşte f. bine propria situaţie şi mă refer aici, la capacitatea de "absorbţie" acelor care vor lua examenul, respectiv, nr.-ul maeştrilor care pot lua stagiari.
P.S.- La examenul de admitere, aşa cum a fost şi în fac, consider că este nevoie de un pic de concentrare, chiar dacă suntem sau nu pe subiect, trebuie să scriem ceva, chiar din amintiri.
În fond, se vor mai da examene.
ORICUM, NU SUNT DE ACORD CU ÎNCRÂNCENAREA UNORA DINTRE NOI ÎN FELUL ÎN CARE PUN PROBLEMA ªI RÃSPUND CELORLALŢI, CARE POATE SUNT ªI EI, DE BUNÃ - CREDINŢÃ.:hugall:

Am uitat să vă mai spun un lucru.
Apropos de faptul că unii dintre noi contribuie sau nu la actualizarea anumitor sinteze, adevărul este că fiecare are propriile lui probleme şi situaţii personale şi/sau familiale.
Printre cei care vor da examen de admitere în barou, consider că majoritatea au serviciu, au şi alte probleme, şi faptul că nu participă la actualizarea unor sinteze nu înseamnă că nu vor, ci, posibil, poate nu au timpul fizic necesar sau nu au materialele necesare.
Sunt oameni care poate nu dispun de banii necesari ptr. a cumpăra cărţi sau ptr. a-şi instala programe legislative, dar acest lucru nu înseamnă că nu sunt de bună - credinţă. Trăim în România şi, din păcate, viaţa este uneori f. dură.
Eu cunosc o tipă care a terminat în 2000 fac. de informatică şefă de promoţie şi, aceasta este viaţa, este femeie de serviciu la o asociaţie de locatari.
ATENŢIE DECI!!!!!!
ªtiţi că se spune că se întâlneşte munte cu munte, barem om cu om.
Să încercăm să lăsăm astfel loc de bună ziua, deoarece nu se ştie ce surprize, mai mult sau mai puţin plăcute, ne poate rezerva viaţa.
Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2008
INM, utilizator
INM a scris:
...bine punctat....
BRAVO INM
Raliez pozitiei tale vis-a-vis de incrancenarea unora.Oare nu au nimic mai bun de facut?Rautatea la noi la romani este un lucru bine determinat.
Spune-mi te rog daca te-a mai ajutat cu vreun subiect domnul ELIS.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)