avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
buna seara stimati colegi. mult succes celor dintre voi care sustin examenul de primire in profesie.
in ceea ce priveste studiul, celor care s-au apucat mai tarziu sa se pregateasca sintezele sunt cele mai usor de rasfoit si cam atat. tot tratatele sau cursurile universitare sunt de baza. eu m-am pregatit in special din cursurile universitare ale profesorilor de la univ. lucian blaga din sibiu. totusi eu sper ca toata pregatirea asta sa si merite. credeti ca e "pe bune" admiterea anul acesta?
daca aveti cumva sintezele acelea reactualizate despre care vorbeste toata lumea va rog sa mi le trimiteti si mie.
va multumesc mult, spor la invatat si multa bafta.
cu respect, asist. univ. Teodor Dobrean
e-mail: teo_dobrean@yahoo.com
Pt aidanisor: cred ca ai inteles gresit , noi nu obligam pe nimeni sa faca nimic. Era un indemn la care sa stii ca sunt colegi care au pus mana la treaba si uite cum facem noi o echipa. Daca vrei sau nu sa faci parte din ea este strict dorinta ta. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa muncim toti pentru a face un lucru bun, mai ales ca nu are nimeni nimic de pierdut. Muncind la ele si daca nu ai invatat tot iti ramane ceva in cap. Asa ca.....B-) Bafta la examen.
alinadin a scris:

Pica Adrian-Ion a scris:

alinadin a scris:

parearea mea e ca mai mult va zapaciti cu sintezele astea...tot cartile sunt de baza:)...si in atentia celor care invata de pe carti am si eu cateva intrebari pe care le-am postat si mai devreme pe site dar nu mi-a raspuns nimeni....a invatat cineva procedura penala a lui neagu?!?!? cum vi se pare??? voi din ce invatati la dpp? (sau nu are cine sa-mi raspunda pt ca toata lumea invata de pe sinteze?!?:hm: )

Alina, draga mea, cartea lui Neagu este biblia in materie de procedura penala. Este manualul la care se raporteaza toti ceilalti autori, indiferent de "culoare" zonala sau mai stiu eu ce alte criterii, nascocite in somnul ratiunii. Din pacate eu aveam o editie mai veche, asa ca am preferat sa invat dupa Jidovu+Bica 2007 pe care l-am primit de la o buna colega, la fel de pro tratate si invatatura serioasa, pt oameni cu cap. In ce priveste "maculatura" care circula pe site, in cel mai fericit caz poti obtine un 6 si asta asa, ca recompensa, ca se stramba de ras profesorii care corecteaza.
Nu vreau sa polemizez cu persoane al caror vocabular se reduce la "penalul si procedura inm sunt aprox. ok, nu stiu care-s tampitii/ele care spun altfel ori n-au codul in fata ori habar n-au de lege" dar care in schimb nu s-au prins ca recursului in anulare i s-a cantat si prohodul :P:thumbdown:

Concluzie: cei care vreti sa "trageti" de niste chestii prost facute din start (era o vorba cu biciul care nu pocneste fiindca e facut din...) e treaba voastra. NIMENI NU VA DERANJEAZA. Desi, sincer, unora le-as recomanda sa lase naivitatea si sa observe cine pe cine foloseste in chestiune. Asta asa, ca sfat de seara...
Dar, incercati sa nu va mai luati de persoanele care chiar invata si cer un sfat pe acest site. Voi sunteti cei care va bagati in seama singuri, de oftica :tooth:

pt cici
Chestia cu "chiar si daca n-ai invatat tot retii ceva" poate imi explici si mie cum se intampla in conditiile in care alta persoana updateaza si modifica? Chiar te risti sa mergi pe mana altcuiva? Cici, vino-ti in fire, intentia ta e buna in fond, dar corecteaza singura tot ce ai si mergi pe mana ta. Altfel pierzi si timp si nici nu ai garantia unei munci de calitate. Sincer, imi pare tare rau ca te-ai bagat in chestia asta :yawn:

De Nicu Jidovu ;tiu cine este, dar cine este Bica?
cei din brasov.....mai existati?chiar nu mai scrie nimeni???/

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)