avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
pt constanteni
se acorda sau nu punctul din oficiu ?
cine mai intelege baremul lor ...:duh:
mihaela.dumitru a scris:
Pe cuvant ca mi s-a luat de naivi din astia care dupa ce o sa treaca vreun an doi o sa invete si ei ca tre sa dai ceva" functionarului ca sa rezolvi mai repede o problema

Draga Mihaela (si egala masura ma adresez celor de acord cu ea),
Nu stiu cand ai acumulat atat de multa experienta in a da spaga si nici nu vreau sa stiu. Important este ca pe acest forum atitudini ca cea prezentata de tine, adica normalitatea spagii si fraudei in general, insultarea celor care nu fac asa pe motv ca "idealisti ca astia nu ajuta cu nimic", etc, NU SUNT ACCEPTATE! Sunt foarte dezamagita de ce ai scris mai sus, si nu atat de atitudinea fata de examen, care e prost conceput, cat mai ales de atitudinea asta "las' ca merge-asa" pe care e clar ca o vei afisa si pe viitor. Nu stiu daca ti-ai pus vreodata problema ca un profesionist al dreptului trebuie sa fie in primul rand un om integru si moral, dar acest lucru conteaza mai mult decat crezi. Daca vrei sa alergi dupa clienti care sa te angajeze pentru ca stiu ei ca dai cui trebuie si se rezolva, nu ai decat, dar asta nu e avocatura! La orice nivel ai practica aceasta meserie, se poate foarte bine si fara "atentii", trebuie doar sa tii fruntea sus, pentru ca altfel numai pe tine te injosesti.

Vai asta care la examen la barou a trecut in contestatii" si acum a castigat procesul iar eu care am invatat toata materia si am fost student de 10 aproape mereu, eu am pierdut procesul... Tot ce va doresc e sa invatati ca nu ce tocesti in facultate si pt barou te face sa fii bun. Sa gandesti sa stii sa dai ca sa stii sa primesti si multe altele te fac sa fii bun in meseria asta. Sper ca maine sa nu am parte de un comunist ca tine sau ca fata "cinstita de mai sus.

Pierdutul sau castigatul unui proces nu sta in notele obtinute anterior, pentru simplul motiv ca fiecare parte trebuie aparata, inclusiv partea care pierde. Daca iti faci o evaluare reala a sanselor de castig si i-o spui si clientului, se poate intampla de destule ori sa intri intr-un litigiu in care stii aproape sigur ca pierzi, dar speri ca vei obtine o sanctiune (penala/civila, nu conteaza) mai mica. E foarte adevarat insa ca un student cu rezultate bune are mai multe sanse de a ajunge un avocat de succes, iar rezultatele bune per total rareori se gasesc la cei care "tocesc", desi sunt tentata sa cred ca pentru tine cele doua notiuni se suprapun.
Nu inteleg ce crezi tu ca obtii din "datul" pe care il tot afirmi. O iluzie ca esti deasupra altora poate, dar de fapt e tocmai invers...

In incheiere am o singura rugaminte: nu mai postati asemenea mesaje pe acest forum. Ele sunt contrare regulamentului si vor fi sterse, iau autorii sanctionati. Prima sanctionare deja exista: www.avocatnet.ro/content/for...
Cine ma poate ajuta cu o informatie ?
Se acorda sau nu punctul din oficiu ?
Parerile sunt impartite...
astept raspuns ,...in special de la constanteni ... poate s mai informati :)
la ambele numere ce e asa greu?
la cta nu s-a dat pe numere... am auzit , insa, ca nu e nici un punct din of.
ma poate lamuri cineva ?

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)