avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Desi eu am promovat, prietena mea cea mai buna a picat cu niste note mult sub ceea ce a scris. Ne-am verificat amandoi cu cartea in mana dupa, stabilind faptul ca suntem undeva pe la acelasi nivel, mai exact in jur de 8.5 media finala. Dupa rezultate, eu am luat cu 7 si putin, mult sub ceea ce am scris, iar ea a picat cu 5. Sincer, nu se pune problema daca s-a stat in sala sau in amfiteatru, caci peste tot s-a vorbit, iar de copiat nu am auzit sa se intample. Problema intr-adevar a fost nu cine a picat sau nu in sala, respectiv amfiteatru, ci persoanele care au corectat pentru salite (comparand nr total este clar ca a fost cate un corector pe amfiteatru si unul pe sali in ansamblu), in special la procedura penala. Sincer, sunt usor scarbit de acest examen, si parca nici nu pot sa ma bucu pentru mine, avand in vedere ca am fost colegi care au terminat la stat facultatea cu 9.5, au luat inspre 10 la licenta si au picat cu note de 9994.
Concluzionand, sper sa se rezolve macar o parte din aceste probleme la contestatie (de obicei stiu ca asa se intampla), si macar dupa rezultatele finale sa nu avem cu totii acest gust amar, inclusiv cei care vor practica aceasta meserie in curand.
Multa bafta !!!
Eu am fost in sala 9... nu a intrat nimeni din acea sala (24 de persoane)... si nici din salile invecinate nu au intrat mai mult de 10 persoane - in total, nu pe sala -. Ori cunostintele au fost repartizate in ordine alfabetica (aia de la A la S au fost mai studiosi aia de la S la Z mai lenesi).... ori in amfiteatre a fost totusi mai bine.
germin_petcu a scris:

@ angela

irelevant. poti sa fii dat afara, sa copiezi, de fapt sa ti se aplice orice sanctiune posibila, punctul din oficiu ramane. NU EXISTA (in orice sistem de invatamant de pe lumea asta) nota zero.

nici la examenul de la Constanta nu a fost nici un punct din oficiu. Baremul a fost afisat si subiectele erau punctate cu 3, 3 , 4 puncte, deci total 10. De unde punct din oficiu, ce, suntem la liceu?
De plicitiseala :">....am facut o mica statistica de promovabilitate...de pe site-urile gasite...ca sa stiti la anul spre ce barouri sa va orientati:

1.Tulcea-91%
2.Dolj-87%
3.Timis-69%

4.Olt-68%
5.Cluj-58%
6.Brasov-49%
7.Arad-43%
8.Bucuresti-39%
9.Alba-34%

10.Constanta-32%
11.Hunedoara-30%
12.Bihor-18%

Daca nu reusesc sa iau examenul nici in urma contestatiei, anul viitor ma voi duce la Tulcea:))...
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2008
danapopa88, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)