avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Atunci hai sa semneze toti cei care doresc sa o facem aici, sa vedem cati suntem, stabilim o zi si un loc de intalnire si vedem ce se poate face. Macar scandal daca alceva nu :)
danapopa88 a scris:

ro_dan a scris:

Memoriul ar fi primul pas, dar nu va fi suficient cred. Vad ca sunt sustinatori hai sa-i dam bataie

asa e, ai dreptate!Trebuie sa facem ceva! Si eu ma simt neindreptatita;asa sunt multi, cu siguranta!S-au intampalt prea multe lucruri "necurate", nu putem sta pasivi.E dreptul nostru sa ne corecteze corect lucrarile.Nu se stie ce criterii au fost; stiu ca multi au intrat prin frauda- si nu este corect.
Memoriul catre domnul decan ar fi primul pas.Cel de-al doilea-si cel mai important- ar fi sa ne adresam UNBR-ului, pentru a solicita un control, o ancheta, precum si recorectarea lucrarilor( ma rog, a celor respinsi).Sunt sigura ca ar fi mari diferente!!!Nu este normal sa isi bata joc.
E o idee buna, ramanand pasivi nu putem realiza nimic.Ar fi bine sa stabilim un loc unde sa se adune semnaturi si sa ne grabim in vederea unui memoriu catre UNBR, cred ca domnii/doamnele de acolo sunt interesati sa afle in ce conditii s-au sustinut examenele, precum si modul in care s-au corectat.
Pe curand.
P.S.Felicitari celor care au reusit "din prima", fara a se stresa cu contestatiile!

Atunci hai sa semneze toti cei care doresc sa o facem aici, sa vedem cati suntem, stabilim o zi si un loc de intalnire si vedem ce se poate face. Macar scandal daca alceva nu
jannis a scris:

Referitor la examen, vreau sa va spun ca s-a copiat, sincer, pe rupte, inclusiv cu handsfree, cu fituici mai mari sau mai mici, cu texte maruntele trecute in telefon...inclusiv cu carti bagate in banca.... chiar 2 carti la o singura persoana....in mod succesiv ma refer, si la aceeasi proba de examen. In fine, in amfiteatrul nostru a fost eliminata o singura pesoana, alta decat cea cu cartile, in schimb s-a vorbit pe nerasuflate, paginile stateau cat se poate de fericite la mijlocul bancii, la toaleta se mergea intr-o veselie, cati mai multi, de cat ma multe ori....
sunt mai mult decat scarbita de examen, cu toate ca nu am de ce sa ma plang la notare, dar asteptam mai multa seriozitate si organizare. Ah, bine, ca mai veneau cate 5 minute niste zbiri de supraveghetori de se lasa o liniste deplina, e altceva, dar cum plecau incepea nebunia. Cred ca e clar ca a fost mai bine in amfiteatru decat in sali, si chiar daca pe mine m-a avantajat faptul ca am mai reusit sa vorbesc cu ceilalti colegi, totusi nu mi se pare corect...sa depinda un examen de norocul de a nimeri intr-o sala cu supraveghetori mai indulgenti. Cred ca asa se explica si lista neagra de respinsi de la finalul catalogului.
Sunt mai pesimista si nu cred sa se schimbe ceva, cu oricate memorii adresate oricui, sunt toti impreuna si nu se vor lua masuri. Ramane totusi sa vedem care va fi organizarea anul viitor, cu examenul unic nou introdus.

Exact despre asta vorbeam si eu. Ca nu se va lua nici o masura. Nu stiu ce se intelege prin examen national la anul. Am auzit mai multe variante. Una din ele spunea ca subiectele vor fi nationale si in rest se va da ca si pina acum, pe barouri. Alta spunea ca vor fi subiecte unice si se vor corecta la Bucuresti. Oricum ar fi, cred ca va fi mai mare nebunie ca si anul asta avind in vedere ca se vor corecta citeva mii de lucrari in loc de 1000 ca anul acesta.
@ro_dan
Perfect! Sa existe doua memorii- unul pentru domnul decan,altul pentru UNBR, sa prezentam situatia (s-au povestit destule pe forum), notele absurd de mici din UNELE SALI, sa solicitam reanalizarea lucrarilor...Poate si unele ziare ar fi interesate sa aduca la cunostinta aceasta stare de fapt....Pai, propuneti un loc si o ora, sa fie convenabila cat mai multor "catindati" si sa trecem la treaba:))Dupa-amiaza ar fi,cred, cel mai bine....Locul?In apropierea une statii de metrou?
Buna tuturor care vor sa faca memorii,

eu v-as propune sa faceti contestatii si sa asteptati rezultatele si abia apoi sa incercati cu memorii la UNBR sau Barou pentru ca din experienta celorlalti ani dupa contestatii se rezolva foarte multe "nemultumiri". Pot face contestatii si cei care sunt nemultumiti de nota. Si sa stiti ca asta e rolul contestatiilor: sa va fir recorectate lucrarile de catre alti profesori. Asa ca daca va doriti foarte tare o recorectare faceti contestatii. Cred ca asta e prima cale de urmat.

Multa bafta.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)