avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Referitor la contestatii. Anul trecut cand am dat eu, am vorbit cu cineva din barou si mi-a spus ca la contestatii au sanse cei carora le mai trebuie 0,50 sau 1 punct pentru a lua nota de trecere. Mai mult decat atat nu se prea acorda. Lumea a fost scandalizata atunci ca si acum si pe buna dreptate, am vazut oameni cu 9, 10, 10 si 2.
Mihaitzza a scris:

merg pana in panzele albe. la cat am scris la pen si la proc pen dar si la proc civila si dupa mii de verificari am scris aprox exact ca in carte si ei imi dau 4 la proc pen 4 la proc civ si 7 la penal

Imi pare sincer rau pentru cei care au picat. A fost multa munca din partea tuturor si mult stres. E frustrant sa vezi ca o mina de oameni se pot juca asa cu viitorul tau. Dar vreau sa va spun sa fiti atenti cu memorii, plingeri si alte asemenea. Cei de la UNBR sunt colegi cu cei din barouri, mai ales ca decanii fac parte de drept din Consiliul UNBR. N-am prea vazut sa-si scoata ochii unii altora. Sa nu aveti probleme. Adica sa mai aveti sanse si la anul daca, doamne fereste, nu reusiti la contestatii. Eu va tin pumnii pentru orice ati vrea sa faceti. Mult succes.
Iti multumim,Ligiana.Da, e tare frustrant....Da,daca nu as fi invatat,era ok..nu aveam de comentat...Dar asa, suntem datori sa incercam.Cat despre razbunare.....ce sa zic...
Mi-e cam sila de un "repetir" la Bucuresti, sincer!Deci nu ma va afecta...In fond, ca absolvent al unei facultati de drept,ai mai multe optiuni, nu doar avocatura.
La Baroul Vrancea promovabilitatea a fost de 30.76%.
Referitor la examen, vreau sa va spun ca s-a copiat, sincer, pe rupte, inclusiv cu handsfree, cu fituici mai mari sau mai mici, cu texte maruntele trecute in telefon...inclusiv cu carti bagate in banca.... chiar 2 carti la o singura persoana....in mod succesiv ma refer, si la aceeasi proba de examen. In fine, in amfiteatrul nostru a fost eliminata o singura pesoana, alta decat cea cu cartile, in schimb s-a vorbit pe nerasuflate, paginile stateau cat se poate de fericite la mijlocul bancii, la toaleta se mergea intr-o veselie, cati mai multi, de cat ma multe ori....
sunt mai mult decat scarbita de examen, cu toate ca nu am de ce sa ma plang la notare, dar asteptam mai multa seriozitate si organizare. Ah, bine, ca mai veneau cate 5 minute niste zbiri de supraveghetori de se lasa o liniste deplina, e altceva, dar cum plecau incepea nebunia. Cred ca e clar ca a fost mai bine in amfiteatru decat in sali, si chiar daca pe mine m-a avantajat faptul ca am mai reusit sa vorbesc cu ceilalti colegi, totusi nu mi se pare corect...sa depinda un examen de norocul de a nimeri intr-o sala cu supraveghetori mai indulgenti. Cred ca asa se explica si lista neagra de respinsi de la finalul catalogului.
Sunt mai pesimista si nu cred sa se schimbe ceva, cu oricate memorii adresate oricui, sunt toti impreuna si nu se vor lua masuri. Ramane totusi sa vedem care va fi organizarea anul viitor, cu examenul unic nou introdus.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)