avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stabilire nivel salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stabilire nivel salar

Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce salar ar trebuie sa-l angajez?#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 07:30, 4 Martie 2008
Da , i se pot imputa lipsurile din gestiunea pe care o are.
adelaida_07 a scris:

Trebuie completat cu faptul ca unui muncitor necalificat nu i se pot imputa lipsuri din gestiune ;)

Daca vanzatorului ambulant de produse nealimentare (911102), i se pot imputa lipsurile din gestiune, iar acesta face parte din Grupa majora 9 - Muncitori necalificati, deduc ca adelaida_07 nu are dreptate in afirmatia sa.
nu stiu de unde a reiesit acest lucru .... ca un muncitor necalificat nu i se pot imputa lipsuri din gestiune #-o ....... oare dispozitiile Codului muncii cu privire la raspunderea patrimoniala nu i se pot aplica ? ;)
elis a scris:

nu stiu de unde a reiesit acest lucru .... ca un muncitor necalificat nu i se pot imputa lipsuri din gestiune #-o ....... oare dispozitiile Codului muncii cu privire la raspunderea patrimoniala nu i se pot aplica ? ;)

Unui muncitor necalificat nu i se da gestiune, pentru asta exista magazineri si gestionari, mai sunt si vanzatorii.
Muncitorul necalificat prin fisa postului pot manevra si manipula marfuri si sigur ca poate sa raspunda patrimonial pentru marfurile manipulate,pe timpul manipularii lor, aici ma referam la o lipsa la invetar caz in care marfa nu mai este in posesia muncitorului necalificat ci a vanzatorului sau gestionarului.
Dupa parerea mea este raspunderea angajatorului daca nu angajeaza personal calificat
Deasemenea consider ca indiferent de produse alimentare sau nealimentare chiar vandute la taraba cel care vinde ar trebui sa aiba calificare. Muncitorul necalificat executa lucrari cu un grad redus de raspundere, si salariul este ca atare mic, cel mai mic.
abcdeadi a scris:

Vanzatorului ambulant de produse nealimentare (911102) i se pot imputa lipsurile din gestiune?

Ai specificat corect " vanzator ambulant" deci calificat si poate avea gestiune.

Alte discuții în legătură

Angajare cu 8 clase scorus69 scorus69 Buna ziua Pot sa angajez o persoana in comert cu ridicata produse nealimentare pe post de vanzator dar are 8 clase fara nici o alta calificare?Daca nu se ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana fara calificare ncris78 ncris78 Sunt PFA, cod caen 4779, si as dori sa imi angajez o persoana care sa se ocupe de magazinul de mobila second-hand. Pe ce post as putea angaja persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)