avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011

Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Deocamdata este un proiect, inca nu s-a publicat in M.O.
2. Ca sa poata intra in vigoare trebuie modificat si programul Revisal.
3. Decizia data de angajator este simpla:
"Se imputerniceste dl/dna... sa intocmeasca, sa completeze si sa transmita Registrul general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile HG nr... din data de... ".
sara mihu a scris:

PROIECT
HOTARARE A GUVERNULUI
privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, a aparut azi 18.03.2011, dar stie cineva de cand intra in vigoare???banuiesc ca tr schimbat si programul revisal.

,,Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator, care detin calificare/specializare/perfectionare in domeniul resurselor umane si cunostinte de operare a calculatorului la nivel de utilizator.''
Intrebarea mea vine acum, ce fel de decizie scrisa tr sa imi dea mie angajatorul?Ce tr sa contina?Un fel de imuternicire pt a putea infiinta si transmite revisalul?

1. Fiind hotarare de guvern, aceasta va intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, daca in cuprinsul ei nu este prevazuta o data ulterioara.

2. Nu poate fi o simpla imputernicire , ci o decizie prin care se stabileste dreptul dvs de a completa si transmite registrul electronic de evidenta al salariatilor, precum si faptul ca se va angaja raspunderea dvs patrimoniala, disciplinara sau penala in conditiile in care se contata savarsirea unor fapte care atrag sanctionarea angajatorului.
am inteles, multumesc.
Pentru transmiterea revisal-ului online este nevoie de vreo atestare de la ITM? pe langa decizia emisa de angajator?

Multumesc
Nu de la ITM, ci doar curs de HR si cunostinte de operare pc (cu document doveditor-inca nu stiu ce inseamna asat, de ce nu au spus clar curs de op.pe calculator), asta pentru cel cu contract de munca.

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)