avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In legatura cu un dosar penal intocmit ptr neplata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In legatura cu un dosar penal intocmit ptr neplata pensiei alimentare

La divort instanta a eliberat o hotarare in care sunt urmatoarele:schimbarea numelui si plata pensiei alimentare.Eu neavand venituri,din 2006 nu am platit pensia alimentara,nu am un domiciliu stabil si sunt in intretinerea concubinului meu.Intre timp eu mi-am vizitat fiica i-am adus bunuri cumparate de el.Acum in 2008 fostul sot a depus o plangere ca eu nu i-am platit pensia alimentara.In acest caz va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Va multumesc Ionela.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 15 Septembrie 2008
am dovezii dar suma e cam mare pt mine eu neavand loc de munca:((( am fost cu ele atunci cand am fost chemata de procuror si i-am arata ca i-am mai trimis bani copilului dar nu am platit din urma nimic ....am restanta 1700ron iar concubinul meu nu are sa imi d-ea atata imi da cat are ( in fond nu e obligat sa ma ajute) asa cum mi s-a spus corect?
Pentru ca nu ai venituri nu inseamna ca te poti sustrage intretinerii copilului tau.
Daca continuii asa si nu ajungi la o intelegere in acest dosar penal ai toate sansele sa fii condamnata pentru ca pur si simplu nu poti sa faci dovada achitarii acelei pensi stabilite prin raportare la venitul min pe economie .
Lasa vizitele si cadourile pe banii concubinului si pana iti iei serviciu incearca ca luna de luna ( sa nu depasesti 2 luni) sa achiti pensia copilului.
Legea nu te iarta, pentru ca se presupune ( este o fictiune fireasca a legii ) ca din momentul ce ai un copil , chiar daca nu ai venituri, tu ca mama tot traiesti din ceva, si ca atare trebuie sa-ti onorzi obligatia d e intretinere fata de copilul tau (obligatie stabilita printr-o hotarare judecatoreasca def si irevoc.)
Numai in situatia in care esti arestata sau in alte cauze prevazute expres de lege se poate face dovada ca nu ai din ce trai si ca te afli in imposibilitatea de a realiza venituri.
Pe viitor ai mare grije cum platesti si conserva in primul rand dovezile de plata a pensiei- cel mai bine este sa o trimiti prin posta - mandat simplu sau mandat , e-mandat sau mandat postal on line !
Chitantele acelea te apara cel mai bine la o ulterioara plangere pentru abandon de familie.
Ia-ti serviciu si nu te lasa la mana sortii cu obligatiile tale personale.
Av AIG
De acord cu colegul!
In plus, concubinul nu e obligat sa va ajute, corect, dar dv. sunteti obligata sa va intretineti copiii.

In conditiile in care din motive obiective nu puteti munci insa, aratati acest lucru organelor de cercetare penala si veti fi scoasa de sub urmarire penala.
Daca insa sunteti apta de munca... :((
oana1981 a scris:

am dovezii dar suma e cam mare pt mine eu neavand loc de munca:((( am fost cu ele atunci cand am fost chemata de procuror si i-am arata ca i-am mai trimis bani copilului dar nu am platit din urma nimic ....am restanta 1700ron iar concubinul meu nu are sa imi d-ea atata imi da cat are ( in fond nu e obligat sa ma ajute) asa cum mi s-a spus corect?

Daca nu aveti loc de munca poate ca nu este vina dvs.
Nu cred ca se poate pronunta o pedeapsa penala in cazul in care nu sunteti de rea-credinta.
Daca aveati loc de munca era alta situatie.
O sa va angajati si o sa mai platiti din dataoria restanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara barbie_86 barbie_86 In urma cu ceva timp am divortat,am primit comunicarea in care este specificata suma de plata aferenta pensiei slimentare si cheltuielilor de judecata,dar nu ... (vezi toată discuția)
Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)