La divort instanta a eliberat o hotarare in care sunt urmatoarele:schimbarea numelui si plata pensiei alimentare.Eu neavand venituri,din 2006 nu am platit pensia alimentara,nu am un domiciliu stabil si sunt in intretinerea concubinului meu.Intre timp eu mi-am vizitat fiica i-am adus bunuri cumparate de el.Acum in 2008 fostul sot a depus o plangere ca eu nu i-am platit pensia alimentara.In acest caz va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Va multumesc Ionela.
Raporturile juridice de dreptul muncii da, le poti dovedi cu martori, asa cum am mai spu, insa nu si sume legate de aceste raporturi...
Iar in ceea ce priveste raporturile de familiei, in dosarul pe familiei e vorba despre a demonstra relatii de munca si salarii, chestiuni care nu tin de familiei, asa ca nu vad cum poti invoca relatiile dintre minor si parinte pentru a evita aplicarea lui 1191, cand tu vrei demonstrarea relatiilor de munca... iar astea nu sunt intre minor si parinte.
Eu nu vad posibil, nu gasesc o argumentare legala, logica si coerenta.
Ceea ce este interesant in opinia mea, este faptul ca poti dovedi cu martori si sumele de bani in raporturile jur de dr muncii.
Eu cred ca solutii exista.Si Cora 2006 am vazut ca a punctat f bine.E dibace.:)
Spuneti-mi, va rog, pentru depunerea plangerii penale pentru neplata pensiei de intretinere, trebuie sa am o hotarare definitiva?Avocatul care ma consiliaza asa spune.
ultimul termen al procesului a fost in martie cand s-a stabilit o pensie alimentara lunara incepand cu data deskiderii procesului(din 2006), hotararea s-a redactat in mai iar eu am depus apel imediat cerand o marire a cuantumului pensiei si in tot acest timp tatal nu a platit nimic pentru copil...
Ce articol de lege stabileste de cand incepe sa curga cele doua luni?
Daca nu aveti incredere intr-un om cu care colaborati, lichidati colaborarea. Serviciile proaste juridice ca si altele sunt determinate si de faptul ca, de cele mai multe ori, clientul nu ii cere explicatii prestatorului de servicii si nici nu renunta la el daca nu are incredere.
Aici, vina e de ambele parti, din pacate.
Daca aveti ce executa, mergeti cu hotararea la un executor, sentintele de pensie alimentara se executa chiar inainte de a ramane definitive, scrie prin procedura civila.
Notificati-l pe domnul intai, poate plateste de buna voie. Este gresit sa incepeti un razboi cu tatal copilului depunand direct o plangere penala, este ultimul lucru la care trebuie sa se gandeasca o mama responsabila. Alegeti o cale amiabila, e mai indicat pentru relatia pe termen lung cu minorul...
Buna ziua!
D-na AVLIL cum se face acea notificare ptr plata pensiei(care nu a fost platita de aprox 7 luni)si unde se depune/trimite.
Am sentinta de div. legalizata in care se specifica de cand treb sa plateasca.
Multumesc anticipat.