avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In legatura cu un dosar penal intocmit ptr neplata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In legatura cu un dosar penal intocmit ptr neplata pensiei alimentare

La divort instanta a eliberat o hotarare in care sunt urmatoarele:schimbarea numelui si plata pensiei alimentare.Eu neavand venituri,din 2006 nu am platit pensia alimentara,nu am un domiciliu stabil si sunt in intretinerea concubinului meu.Intre timp eu mi-am vizitat fiica i-am adus bunuri cumparate de el.Acum in 2008 fostul sot a depus o plangere ca eu nu i-am platit pensia alimentara.In acest caz va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Va multumesc Ionela.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 15 Septembrie 2008
liviutzza24 a scris:

Buna ziua!
D-na AVLIL cum se face acea notificare ptr plata pensiei(care nu a fost platita de aprox 7 luni)si unde se depune/trimite.
Am sentinta de div. legalizata in care se specifica de cand treb sa plateasca.
Multumesc anticipat.

Problema dvs se poate rezolva si pe calea medierii,fara organul de cercetare penala sau instanta de judecata.Puteti chema partea rau platnica sa purtati o discutie amiabila mai intai de toate,apeland la serviciile unui mediator autorizat.
In urma dezbaterilor poate acesta se achita fata de copil de buna voie si nu mai este necesar sa depuneti reclamatie la politie sau sa intreprindeti alte actiuni ce presupune cheltuieli suplimentare,stres si timp pierdut.Prin chemarea in fata unui mediator aveti posibilitatea sa rezolvati litigiul in cateva ore.Cautati pe net un Birou de mediator din localitatea dvs.sau consultati tabloul mediatorilor aici: [ link extern ]
Este adevarat ca are sanse de reusita prin mediere, insa asta este si scopul notificarii.
Notificarea cuprinde motive de fapt si de drept pentru plata pensiei. Nu va pot spune ce sa scrieti in ea, nu cunosc situatia. Depinde de la caz la caz.

Pentru ea, mergeti la un avocat si/sau executor. Notificarea i se trimite debitorului, tatalui in cazul dv.

Puteti apela la mediere, inecrcati notificarea inainte ca e cea mai ieftina metoda. Apoi, alegeti: mediere sau executare. Am avut cazuri in care dupa o notificare au platit, desi nu platisera de peste un an de zile... Dar depinde de la caz la caz, cat de bine explicati avocatului sau executorului ce fel de om este cel caruia i se adreseaza, la ce stimuli raspunde, de ce se teme mai mult... Depinde daca reusiti sau nu sa-i atingeti punctul sensibil.

Bafta!
Multumesc mult ptr raspunsul concret si clar.
Sper sa-l sperii cu aceasta notificare si sa constientizeze ce se poate intampla in cazul in care refuza.
Din cate am citit de pe forum si din raspunsurile care mi s-au dat, daca refuza pot sa-l dau in jud ptr. abandon de familie si de aici incepe "circul" pe care sper sa-l evitam (desi ar merita ).;)
ce as putea face in acest caz?:(( eu sant chemata luni(15 septmbrie) la judecatorie. mi-a fost trimisa citatie acasa pentru prezentarea la tribunalul orasului valenii de munte in calitate de inculpat pt abandon de familie si neplata cu rea credinta fapt ce eu ma-m prezentat si am trimis bani ori de cate ori am avut si am putut visita minorul in varsta de 7 ani. va rog mult sa nu imi ocoliti aceasta .:((( am nevoie de niste sfaturii ce as putea face acolo fara avocat ca imi cer avocat cand ma prezint acolo:((
Cereti termen sa va angajati avocat.
Daca ati platit unde sunt dovezile cu plata?
Daca le aveti le depuneti la instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara barbie_86 barbie_86 In urma cu ceva timp am divortat,am primit comunicarea in care este specificata suma de plata aferenta pensiei slimentare si cheltuielilor de judecata,dar nu ... (vezi toată discuția)
Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)