avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire

Buna ziua!
Probema mea se prezinta in felul urmator: in 1996 bunicul meu a inceput sa plateasca ratele la o garsoniera luata pe legea 112. Ratele s-au terminat de achitat in mai 2001, moment in care el a intrat in posesia actului de proprietate. La momentul contractarii casei era necasatorit, insa ulterior, mai exact in martie 1999 s-a casatorit. Singurul lui mostenitor ar fi trebuit sa fie tatal meu, insa in situatia de fata, termenii problemei s-au schimbat din pacate.
Noi nu am stiut pana in prezent de aceasta casatorie si acum am dori sa facem in asa fel incat casa sa ramana tatalui meu. Bunicul si sotia sunt de acord cu acest act, insa momentan noi nu dispunem de banii necesari unui contract de vanzare-cumparare si doream sa stiu care ar fi alternativa, in asa fel incat, dupa decesul bunicului sa nu ne trezim ca actuala sotie contesta actul, desi acum e de acord (poate de gura bunicului).
Va multumesc!
M-am gandit la urmatoarea varianta:
Antcontract de vanzare cumparare, refuz de vanzare urmat de mediere. O fi mai eftin?:(
Ce tinut secreta? :)) Nu poti cumpara un imobil fara sa ai certificat fiscal, fara sa ai intabulare... fara sa-ti trimita notarul contractul la BCF... Cum sa tii secret? :))Pai fostul proprietar e prost sa-ti pateasca tie impozitul?
Ce culpa comunca. ca raspunde notarul cu pierderea meseriei... :))
Dumnezeule... #-o Sa tii astfel secret un imobil... :O
Am cumparat si vandut imobile pe 112 la 10 ani de la cumparare... Unii veneau la mine cu promisiune si la nivel de zi se facea contractul. Cand expira 10 ani? Maine. Ok, maine facem contractul. :D Nu este conditie de valabilitate a dreptului inscrierea in Cf.
Nu se recunoaste de autoritate, evident, pentru ca dreptul nu e opozabil. Pentru asta e Cf, pentru opozabilitate, nu pentru valabiliatte. #-o
AVLIL a scris:

Diana, esti tare... Dar doamna de aici nu vrea sa dea bani, ca nu are, nici macar pentru taxele notariale ale unui contract de vanzare, darmite sa faca un contract ca lumea la avocat, sa-l autentifice, noteze peste tot... :)) Sau sa mai plateasca vreo factura in plus... :P


mda, hai sa comentam gratis. rautati d-astea gasim pe toate drumurile. chiar nu am nevoie sa ma judece cineva, mai ales cineva care nu cunoaste situatia reala. am spus ca in 96 parintii mei i-au dat bunicului jumatate din valoarea casei, tocmai ca sa fim siguri ca omul nu va face vreo tampenie si n-o va instraina.
si da, daca io n-am acum posibilitatea sa fac rost de 100 milioane, cu ce drept vii tu sa ma judeci? pentru ca noi trebuie sa platim si taxele notariale si cei 2% impozit pe vanzare, sau cum ii zice.
de la 15 milioane, cat ar fi costat o succesiune e o diferenta foarte mare si ma scuzi ca nu-mi convine sa platesc ceva ce imi revenea de drept. ei s-au casatorit la insistenta ei, petru ca bunicul este veteran de razboi si ea, chipurile, in schimbul faptului ca il ingrijeste acum, vroia ca dupa decesul lui sa ramana cu pensia de urmas. ea are CASELE ei, insa nu suntem siguri daca va vrea sau nu si o parte din asta si vroiam sa ne asiguram. pentru ca una poate spune acum, cat bunicul este in viata si altfel pot sta faptele dupa decesul lui.

restul, va multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
andreeagabriela, utilizator
Nu cred ca te-a judecat cineva .... daca ai fi urmarit atent raspunsurile date de colega mea, nu cred ca ai mai fi spus asa ceva .... nu noi stabilim taxele sau contributiile catre stat ... notarul nu incheie niciun act daca nu sunt platite aceste taxe ....

poate daca te da in debit la AFP sa accepte sa faca actele fara sa-i platesti taxele .... nu sunt sigur de asa ceva #-o... era numai o simpla parere
pe vremuri chestiile astea cu plata taxelor se rezolvau prin notarea odata cu inscrierea in CF a debitului datoriei catre fisc si omul era tinut sa plateasca debitul spezele si penalitatile de intarziere altfel nu mai putea cere o alta notare.

Alte discuții în legătură

Dreptul de prorietate ContSters48919 ContSters48919 In conditiile in care proprietarul nu se intereseaza de proprietatea sa timp de peste 20 de ani, nelocuind la adresa mentionata, neplatind impozite, nevizitand ... (vezi toată discuția)
Garantia pt.altul mony mony Societatea comerciala A isi divide patrimoniul si constituie o alta societate comerciala B ce detine in capitalul social un imobil rezultat in urma divizarii ... (vezi toată discuția)