avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restanta sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restanta sau nu?

Sunt functionar public cu statut special la un penitenciar din tara. Anul trecut am avut o perioada de concediu care a inclus si pastele. Mai am dreptul la inca doua zile de concediu pentru cele doua zile de pasti?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 11:32, 19 Martie 2008
elis a scris:

Imi pare rau ca gandesti asa ...... :( .... stiu ca traim in Romania :) .....dar trebuie sa ne aparam intr-un fel drepturile fata de angajatorii de acest gen ...

o alta parerea dea mea este aceea ca in cativa ani o sa ajungem ca in bancul : la inceput ia radacina asta apoi ia medicamentul asta pe urma ia antibioticul ca medicamentul nu mai e bun a venit si operatiile cu transplanturi si azi toata lumea cauta iar radacina ca e mai sanatoasa;
asa ca noi clasa mijlocie o sa disparem si iar o s se ajunga sa fie doar oameni foarte bogati si sclavi
skypynel a scris:

eugen68octavian a scris:

Nu am dreptul decat la 2 raspunsuri?

pentru 2 zile faci atata caz eu am contract 8h/zi de luni pana vineri in schimb lucrez sambata pana la 4 adica 8 ore in rest lucrez zece ore pe zi nu am salariul real trecut in cartea de munca ce as putea sa fac ca nu am cu ce dovedi state de plata nu am semnat nu am vazut iau banii prin niste dispozitii de plata din care reiese ca iau 9 mil pe luna iar in carte am trecut doar 600 nu am luat nicio zi de concediu in 9 luni si nici nu vrea sa imi dea cica decat la iarna urmatoare

Daca n-ar fi cei care fac caz cum sunt eu, atunci poate ati avea trecut in cartea de munca doar 300 de lei nu 600. Si poate ca ati lucra 12 ore pe zi si concediul l-ati lua integral a doua zi dupa Pastele cailor. Durata lui ar fi stabilita de angajator, remuneratia pentru el ar fi cam de -salariul pe 2 luni uite asa ca sa te saturi de facut gura degeaba. Noroc ca mai sunt si oameni cu putina coloana vertebrala, care nu se uita in gradina altora si mai ales nu fac haz de problemele lor.

offtopic - elis
................................................
Dl. eugen68octavian, nu trebuie sa facem reprosuri unii altora ......este posibil ca autorul mesajului sa fi inteles gresit ce doreati sa scrieti sau sa intrebati .... toti suntem sortiti greselilor :)
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
skypynel a scris:
doar lam citat iar referitor la nedreptatile mele nu cred ca are sens sa fac vreo plangere pentru ca are bani de dat spaga ca doar traim in romania si stim multi cum merg lucrurile aici

Si referitor la spaga nu am dat si nu am luat asa ceva niciodata. Am invatat sa scriu,(spre deosebire de matale, l-am se scrie asa cum l-am scris eu si nu cum il scrii). Daca ganditi ca e bine cu spaga... no comment

offtopic -elis
Dl. eugen68octavian, si fara atacuri la persoana ...... :)
Cornel Vasile, Consilier juridic
skypynel a scris:
nu avem cum s ne aparam drepturile in romania mai ales de genul asta de angajatorii nu se vrea lucrul asta in romania daca sar vrea ITM sar autosesiza nu se poate ca o firma cu profit de miliarde pe luna (nu stiu cat sunt declarate legal) sa tina soferi de tir cu 600 ron salariu pe cartea de munca cand se stie ca minimul daca te duci undeva e de cel putin 1500 director cu 1200 pe cartea de munca si asa mai departe

Lasand la o parte greselile gramaticale, ar trebui sa stiti ca nu exista nicio conditionare legala intre nivelul cifrei de afaceri si nivelul salariului unui angajat. Mai mult, ITM nu are competenta de a analiza asemenea chestiuni de oportunitate in relatia angajat-angajator. Va sugerez sa lasati prejudecatile deoparte si sa nu acuzati inainte sa va asigurati ca aveti de ce.
Andreea Lisievici a scris:

skypynel a scris:
nu avem cum s ne aparam drepturile in romania mai ales de genul asta de angajatorii nu se vrea lucrul asta in romania daca sar vrea ITM sar autosesiza nu se poate ca o firma cu profit de miliarde pe luna (nu stiu cat sunt declarate legal) sa tina soferi de tir cu 600 ron salariu pe cartea de munca cand se stie ca minimul daca te duci undeva e de cel putin 1500 director cu 1200 pe cartea de munca si asa mai departe

Fiecare ar trebui sa-si cunoasca drepturile si obligatiile. Daca in momentul semnarii unui contract de munca a-ti facut un compromis, eu consider ca ar trebui sa rezolvati pe cale amiabila problema dumneavoastra.
Am avut un caz, cand un sofer a facut un accident mortal si patronul l-a salvat de la puscarie, a platit daune familiilor celor decedati, etc. soferul oare ce gandeste acum despre patronul sau

.
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare eugen68octavian eugen68octavian Sunt un functionar public cu regim special la un penitenciar din tara. Anul trecut am avut concediul in perioada de Pasti. Cerand cele doua zile in plus ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata 1 an ct_84_csm ct_84_csm Buna ziua. As vrea sa imi iau concediu fara plata 1 an dar in legea 293 care se aplica in cazul meu art 60 spune\"(3) Raportul de serviciu al funcţionarului ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu la revenirea din incapacitate temporara de munca conf.leg 12/2015 care modifica codul muncii succesconf succesconf Buna ziua, Conform modificărilor aduse articolului 145,146 din Codul Muncii de Legea nr.12/2015 cu privire la concediile de drept,as dori o lămurire cu ... (vezi toată discuția)