avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restanta sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restanta sau nu?

Sunt functionar public cu statut special la un penitenciar din tara. Anul trecut am avut o perioada de concediu care a inclus si pastele. Mai am dreptul la inca doua zile de concediu pentru cele doua zile de pasti?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 11:32, 19 Martie 2008
Functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare nu le sunt aplicabile prevederiel Codului Muncii....in HG 1946/2004 Concediul de odihna pentru functionarii publici este stabilit in zile calendaristice, nu lucratoare cum sunt prevazute in Codul muncii.
Potrivit art.1 alin.1 din HG nr.1946/2004, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, denumiti in continuare functionari publici din sistemul administratiei penitenciare, au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, a carui durata se stabileste in raport cu vechimea lor in serviciu, dupa cum urmeaza:
a) 32 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime in serviciu de pana la 10 ani;
b) 38 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime in serviciu de peste 10 ani.

Asadar, la calculul zilelor de concediu se iau si zilele nelucratoare.

Stai ca nici nu mai stiu despre cine vorbim... cine e functionar public si cine e sofer de tir :-/
Eu sunt functionarul public cu statut special angajat intr-unul dintre penitenciarele din tara. Am intrebat daca mai am dreptul la 2 zile de concediu, deoarece anul trecut am avut concediul de Pasti. Tot crestinul din tara asta are liber de Pasti. Si musulmanul sau budistul sau penticostalul, la fel, ca n-are incotro. Cei care lucreaza in ture, sunt platiti cu 100% spor. Toate chestiile astea se intampla in toate institutiile in care activeaza functionari publici, numai la puscarii nu.
Am vrut sa ma lamuresc, de ce nu se pot aplica disp art117 din L188/1999, disp art.1 al 1 si 2 din codul muncii, odata ce in HG1946/2004 care reglementeaza dreptul de concediu, nu este trecuta nici o dispozitie contrara articolelor de lege amintite mai sus. Daca nu se pot aplica disp. art 1 al 1 si al 2 din codul muncii in cazul meu ca functionar public al statului roman, atunci de ce mai sunt scrise acolo?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
eugen68octavian, utilizator
CAPITOLUL I
Domeniul de aplicare

Art. 1. - (1) Prezentul cod reglementeaza totalitatea raporturilor individuale si colective de munca, modul in care se efectueaza controlul aplicarii reglementarilor din domeniul raporturilor de munca, precum si jurisdictia muncii.
(2) Prezentul cod se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii.
L 293/2004 cu modificarile la zi, statutul cadrelor de penitenciare, nu are nici o precizare in acest sens, decat specifica dreptul la concediu, art 34

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare eugen68octavian eugen68octavian Sunt un functionar public cu regim special la un penitenciar din tara. Anul trecut am avut concediul in perioada de Pasti. Cerand cele doua zile in plus ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata 1 an ct_84_csm ct_84_csm Buna ziua. As vrea sa imi iau concediu fara plata 1 an dar in legea 293 care se aplica in cazul meu art 60 spune\"(3) Raportul de serviciu al funcţionarului ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu la revenirea din incapacitate temporara de munca conf.leg 12/2015 care modifica codul muncii succesconf succesconf Buna ziua, Conform modificărilor aduse articolului 145,146 din Codul Muncii de Legea nr.12/2015 cu privire la concediile de drept,as dori o lămurire cu ... (vezi toată discuția)