avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restanta sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restanta sau nu?

Sunt functionar public cu statut special la un penitenciar din tara. Anul trecut am avut o perioada de concediu care a inclus si pastele. Mai am dreptul la inca doua zile de concediu pentru cele doua zile de pasti?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 11:32, 19 Martie 2008
eugen68octavian a scris:

skypynel a scris:
doar lam citat iar referitor la nedreptatile mele nu cred ca are sens sa fac vreo plangere pentru ca are bani de dat spaga ca doar traim in romania si stim multi cum merg lucrurile aici

Si referitor la spaga nu am dat si nu am luat asa ceva niciodata. Am invatat sa scriu,(spre deosebire de matale, l-am se scrie asa cum l-am scris eu si nu cum il scrii). Daca ganditi ca e bine cu spaga... no comment
Deci daca semnalez o greseala evidenta, nemaivorbind de felul de a gandi al individului, "lasa ca are bani de dat spaga" este atac la persoana? Nu stiam...Am sa ma abtin atunci in a semnala greseli...

offtopic -elis
Dl. eugen68octavian, si fara atacuri la persoana ...... :)

eugen68octavian a scris:

eugen68octavian a scris:

skypynel a scris:
doar lam citat iar referitor la nedreptatile mele nu cred ca are sens sa fac vreo plangere pentru ca are bani de dat spaga ca doar traim in romania si stim multi cum merg lucrurile aici

Si referitor la spaga nu am dat si nu am luat asa ceva niciodata. Am invatat sa scriu,(spre deosebire de matale, l-am se scrie asa cum l-am scris eu si nu cum il scrii). Daca ganditi ca e bine cu spaga... no comment
Deci daca semnalez o greseala evidenta, nemaivorbind de felul de a gandi al individului, "lasa ca are bani de dat spaga" este atac la persoana? Nu stiam...Am sa ma abtin atunci in a semnala greseli...

offtopic -elis
Dl. eugen68octavian, si fara atacuri la persoana ...... :)

Fiecare ar trebui sa-si cunoasca drepturile si obligatiile. Daca in momentul semnarii unui contract de munca a-ti facut un compromis, eu consider ca ar trebui sa rezolvati pe cale amiabila problema dumneavoastra.
Am avut un caz, cand un sofer a facut un accident mortal si patronul l-a salvat de la puscarie, a platit daune familiilor celor decedati, etc. soferul oare ce gandeste acum despre patronul sau

Deci am facut sau nu un atac la persoana?
Si mai ales revenind la problema initiala, de ce eu sunt discriminat si nu am dreptul sa stau si eu acasa de Pasti? Alti colegi de-ai mei si multi alti crestini, s-au bucurat de sarbatorile de Pasti. Eu nu, in foarte multi ani. La fel si cu celelalte sarbatori. Anul trecut, s-a nimerit, sa-mi dea concediul de Pasti. Bun... Si daca nu se prevede nimic in HG-ul cu pricina, zilele respective sunt libere de drept, recunoscute in multe legi, de ce nu mi s-ar da si mie libere?
Daca specificul activitatii nu impune lucrul in ture, continuu, atunci ar trebui sa aveti liber de sarbatorile legale. Sunt prevazute de codul muncii, nu de multe alte legi. Este dreptul dvs si trebuie sa va asigurati ca e respectat de angajator, nu sa ne aratati numai noua, aici pe forum. Noi nu putem rezolva aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Intrebare eugen68octavian eugen68octavian Sunt un functionar public cu regim special la un penitenciar din tara. Anul trecut am avut concediul in perioada de Pasti. Cerand cele doua zile in plus ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata 1 an ct_84_csm ct_84_csm Buna ziua. As vrea sa imi iau concediu fara plata 1 an dar in legea 293 care se aplica in cazul meu art 60 spune\"(3) Raportul de serviciu al funcţionarului ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu la revenirea din incapacitate temporara de munca conf.leg 12/2015 care modifica codul muncii succesconf succesconf Buna ziua, Conform modificărilor aduse articolului 145,146 din Codul Muncii de Legea nr.12/2015 cu privire la concediile de drept,as dori o lămurire cu ... (vezi toată discuția)