rmorcoasa a scris:
Asta era de fapt problema mea, relativ simpla: se aplica sau nu legea cu acea prevedere? Deci nu inteleg care a fost deranjul asa mare? Unde s-a gresit? Ce trebuia sa fac, cum sa ma comport altfel? Mie mie se pare ca aveti o problema prea mare de ego si ca nu ati citit bine subiectul topicului meu :).
Da. Se aplica acea prevedere.
Dar daca dvs. o aplicati ad literam in cazul dvs. particular (aveti o sora vitrega) si in modalitatea in care ati HOTARAT deja (asa scriati acolo, ignorand total mesajul lui Liviu..."am hotarat sa"...) fara sa tineti cont si de ALTE dispozitii legale, va fi cea mai mare ...stupizenie... si o s-o dati in bara cand va va fi lumea mai draga. PUNCT
E mai limpede asa? Asta ar insemna in ...traducere libera (si poate un pic cam rautacioasa) ceea a incercat sa spuna Liviu, foarte elegant, in topicul acela. (dar probabil ca tocmai eleganta lui o fi fost de vina ...de l-ati ingnorat).
Ce ati observat dvs. in dispozitia aceea? Ca nu e trecuta limita minima.
Daca nu e trecuta o limita, cat de jos pot sa cobor? Exista vreo alta dispozitie legala care sa-mi dea acesta limita minima? Exista vreo alta dispozitie legala de care trebuie sa tin cont inainte de a spune ...am hotarat sa ...?
Ce se poate intampla in cazul in care stabilesc o valoare a imobilului de numai o treime din pretul pietei? Foloseste cineva prin vreun ...colt al dreptului (prin celelate 100.000 de acte normative) expresia "pret derizoriu". Ce inseamna asta? Ce riscuri sunt daca cineva califica acel pret ca fiind derizoriu? Poate actul meu (asa cum l-am gandit eu) sa fie desfiintat tocmai din princina ca am coborat pretul sub o anumita limita?
Acestea sunt numai cateva exemple din cele o groaza de intrebari pe care trebuie sa si le puna cineva inainte de a ...hotara o cale de urmat.
Daca dvs veniti si spuneti (implicit, pentru ca nu v-ati exprimat asa, dar asa ..se poate traduce): puteti voi sa vorbiti o gramada, ca sa n-adormiti, ca eu oricum am HOTARAT deja cum e mai bine de facut, ba chiar va pot da si ceva lectii, ... noi ce am mai putea sa spunem? Drum bun si cale batuta!!!
De ce m-as apuca eu sa clarific toate problemele de mai sus pentru cineva care arata ca ...nu-l intereseaza?.
Bunaoara in noaptea asta trebuie sa termin o lucrare de Arbitraj Comercial International.
Dvs. ce-ati alege in locul meu? Sa va rezolvati o problema care nu mai sufera amanare sau sa va consumati timp lamurind pe cineva care da semnale ca NU MAI VREA sa fie lamurit pentru ca el zice ca stie deja mai bine ce are de facut?
Bun. E posibil ca eu (noi..ca vad ca n-am fost singura) sa fi decodificat gresit mesajele/atitudinea dvs. asa cum rezulta din ceea ce-ati scris.
Dar tocmai de-aia o consultanta adevarata se face fata in fata. Pentru a inlatura pe cat posibil si eventualele bariere in comunicare. (ca si asa sunt destule, nu mai e nevoie si de "teva de net", cum zicea cineva)
Cand am pe cineva in fata pot sa-mi dau seama de momentul in care ...vorbesc ca televizorul pentru ca pe interlocutor l-am pierdut. Atunci o iau de unde mi se pare ca l-am pierdut. Vad ce n-a priceput omul. Incerc sa revin asupra unor aspecte ale problemei. Mai pun niste intrebari de control...Consultanta asta nu-i doar un joc de genul stii si castigi. Mai intreba si consultantul cate ...una alta...spre lamurirea situatiei de fapt, a motivatiilor pentru care un om alege sa faca actul X in forma in care-l gandeste el... Etc..Etc...
Lumea asteapta raspunsuri gen ...alba / neaagra, cata vreme mie, discutand cu mine insami, mi se intampla uneori sa plec dimineata de la o idee/solutie si seara cand ajung s-o pun pe hartie, sa-mi incolteasca alta ..diametral opusa.
Pentru ca asta e avocatura domnilor: sa poti sa demonstrezi in orice moment ca zebra nu e alba cu dungi negre, ci neagra cu dungi albe. Si s-o faci al dracu de convingator.