avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Va aduc bani cererile de consultanta?
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Va aduc bani cererile de consultanta?

Pana la urma, sunt cererile de consultanta utile si aducatoare de bani pentru consultanti?

Primiti constant cereri de consultanta? Daca da, sunt ele concretizate in clienti ai afacerii dumneavoastra?

Stiu, raspunde cine poate. :)

Pe mine ma intereseaza pentru ca nu imi dau seama in ce masura e o chestie care mananca timp si nu da nimic inapoi sau e o chestie utila care, pe langa timp mancat, aduce si bani.
Ileana, eu am cunoscut om care practica uneori avocatura pentru un pahar cu apa. Nu stiu pe ce lume.
Cand eram stagiara, mi-a dat un dosar cu onorariu cu tot, din clientii ei... si contract si chitanta... a fost mirata cand i-am dus banii de impozite... :))
Niciunui vecin din bloc nu-i era indiferent de ea, ajutase pe unul cu no executare, altuia ii facuse o cerere de retrocedare, altuia ii urmarea un proces pe la Iasi...
Un nene nu-i platise nici macar benzina pana la dosar, prin Ialomita, nu stiu unde... ca nu-i ceruse ea nimic...
Si ea n-avea carnet, venea cu sofer...

Sincer, nu cred sa fi intalnit om mai bun ca avocata aia...
A murit aproape de Craciun, intr-un an, tanara... si a ales aproape de Craciun, parca tocmai sa ne amintim cat dadea ea altora...
Inca simt tristetea acelui Craciun. :(
Dat fiind ca nu m-am putut inscrie consultant – nu ma incadrez (inca) la "alte profesii” – cererile de consultanta nu mi-au adus bani, pt ca am raspuns "pro bono” (specificand "marja de eroare") - pt ca asta fac in viata de zi cu zi. Dar, participand la discutii, mi-am lamurit unele neclaritati – in domeniul succesiunilor, in special si, implicit, am castigat bani (adica, firma... ) – dar in niciun caz de la utilizatorii acestui forum... Pt ca de la ei nu pot lua bani deoarece se "inscriu” (cei mai multi) in categoria persoanelor pentru care ma platesc organizatiile non profit..

Practic, consider ca o consultatie "fatza in fatza” intre un utilizator si un consultant trebuie sa se concretizeze in bani. Pe forum, cauza e "generica”, dar fiecare cauza – chiar daca pare identica – este... personalizata. Nu ar fi corect ca, "in realitate”, un utilizator sa pretinda o consultatie gratis... Timpul alocat analizei cauzei, o eventuala rezolvare cere o remunerare conform tarifelor fiecarui consultant.

Pe scurt: consultatiile oferite "in virtutea forumului” nu mi-au adus bani, dar mi-au adus bani in plus informatiile primite (de altii) pe acest forum.
Altfel spus: am "datorii” la consultantii acestui forum (la anumiti consultanti, in special) si le multumesc acum tuturor celor care m-au ajutat, indirect...

P.S. (fara legatura)
As vrea sa se stie un punct de vedere personal: nu consider ca e cinstit ca atunci cand cineva are o parere contrara sa voteze interventia cu "nu” ("acest mesaj nu e util” – in cazul consultantilor, in special). Mi se pare total aiurea sa "votez negativ” o interventie care nu imi ofera un raspuns dorit si / sau asteptat... Un raspuns inutil este numai acela care nu are (deloc) legatura cu subiectul – ceea ce am constat ca se intampla rar spre deloc...
Orice parere contrara poate fi un inceput de... adevar.

P.S.2 Ca si AVLIL, cunosc un avocat care are mai putini bani si decat mine... Multi avocati au o inima mare – si cei care raspund pe acest forum o dovedesc cu prisosinta. Aici includ si consilierii juridici... Toata stima!
Adaug si eu ceva - banii nu aduc fericirea, iar care care sustin ca o intretin, inseamna ca au fost economi la viata lor.....
Cred ca acest portal de fapt, ne da posibilitatea de cele mai multe ori sa-i ajutam pe cei nevoiasi. In acelasi timp socializam in lumea virtuala, care e imensa...... si in plina dezvoltare. Sa nu uitam ca pentru multi este singura sursa reala de informatii..... primite gratis..... intr-un timp relativ scurt....iar daca ar fi sa urmarim si remunertia din consultatii .... e greu de spus.... sa fii in Iasi (cum sunt eu) si sa-ti ceara consultatii o persoana din Pitesti.......
Facem aceste lucrurii din suflet...... asa sunt unii.... :luck:
Nu am castigat din consultatii decat multumiri. Si nu pot spune ca nu a fost frumos cand am primit un "multumesc foarte mult" pe e-mail sau pe telefon.
Sanatos sa fiu si sa fac cat de bine pot si la cat mai multi care au nevoie de mine!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
un tinerel inteligent, student sa zicem, cu spirit de aventura...ar folosi acest site pentru a oferi consultanta pe bani
- vine clientul, pune intrebarea...studentul o noteaza, o posteaza aici, cauta ceva in plus pe firul pus la dispozitie pe forum si a doua zi da solutia clientului...o fi ceva rau?:))

Alte discuții în legătură

Neprofesionalism malacka malacka Nu inteleg de ce nu se raspunde scurt si la obiect la imtrebarile puse. Cine intreaba, are nevoie de raspuns ferm, nu de aberatii cu privire la morala unora, ... (vezi toată discuția)
Acoperire legala Cabinet de avocat Liliana Grădinaru Cabinet de avocat Liliana Grădinaru Am spus acum ceva timp ca... ei bine... cineva ar putea cauta aici o solutie juridica. I-ar putea raspunde un user, poate avocat, poate consilier, poate ... (vezi toată discuția)
Cinci lucruri care nu va plac la forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Rugamintea din aceasta seara este sa ne ajutati sa imbunatatim modul in care se navigheaza, se citesc si se scriu mesaje in forum-ul avocatnet.ro. Care sunt ... (vezi toată discuția)