mihaela_let a scris:
Da, cred ca aceasta este solutia cea mai buna: contract de vanzare-cumparare cu intretinere viagera; intretinere pentru soacra si socru, insa socrul nu apare pe niciunul dintre actele casei. Casa este cumparata de soacra inainte de a se casatori, iar terenul i-a fost retrocedat acum, insa in baza actului prin care cumpara casa, cand nu era casatorita, deci tot pe numele ei exclusiv, nu si al socrului. Si nu stiu cum sa procedam aici.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Si, in legatura cu banii platiti aferent contractului de vanzare-cumparare, in rate, care se vor duce ctare cumnata mea cum sa procedam?
In aceasta situatie, aveti 2 variante: faceti un contract de vanzare-cumparare cu soacra si alt contract de intretinere cu socrul si soacra, sau faceti doar cu soacra, un singur contract de vanzare-cumparare cu intretinere viagera. Daca faceti mancare, prestati intretinere, medicamente, caldura, platit taxele etc, acestea oricum profita si socrului pentur ca traiesc in aceeasi casa.
Am sugerat contractul de vanzare-cumparare cu intretinere viagera pentru ca la contractul de vanzare-cumparare cu renta viagera exista prezumtia unei donatii simulate si in raport cu alti descendenti, respectiv in raport cu sora sotului dumneavoastra, acesta ar fi considerat drept o donatie cu sarcina si valoarea imobilului ar putea fi adusa la masa partajabila dupa decesul soacrei.