Howdy! Sunt un oarecare cetatean roman, care are domiciliul stabil intr-un alt colt al lumii. Prin decesul bunicilor mei, am intrat in posesia unui apartament in Bucuresti. Actele succesiorale specifica clar acest lucru. Problema mea rezida in faptul ca odata intrat in posesia acestui apartament, imi pierd "calitatea" de non-propietar, asta in eventualitatea prin care as dori sa obtin un credit bancar cu o dobanda mai redusa, sau orice fel de alta facilitate pentru si in scopul obtinerii unei locuinte, in cazul in care as dori sa ma intorc in Romania. Exista vre-o forma legala prin care titlul de propietate al aprtamentului poate fi transferat catre mostenitorii mei, fara ca eu sa figurez ca detinator (PROPIETAR) al unui imobil ?
1. elis, nu te supăra! a fost doar o glumă nevinovată....;)
2. eu una, personal nu cunosc astfel de notari....:"> nu asta are relevanţă, ci faptul că actul de înstrăinare a bunului către un terţ, dacă nu va fi intabulat, nu va fi opozabil altor terţi, iar terţul nu se va putea bucura cu adevărat de dreptul său de proprietate. Astfel că, în opinia mea, ar fi inutilă înstrăinarea atâta timp cât nu ar rezolva fondul problemei....:D
3. Bineînţeles că m-am referit la declaraţia pe proprie răspundere ce ar trebui să o dea beneficiarul dispoziţiilor Legii nr. 341/2004, în alt scop nefiind necesară. ;)
1. Nu m-am suparat :)
2. Eu, unul, cunosc astfel de cazuri ... chiar in cercul meu de prieteni am asa ceva , contracte de vanzare-cumparare autentificate de catre un notar public fara a se cere extras de carte funciara
3. Intr-adevar, Legea nr.7/1996 respecta regula consensualismului potrivit careia drepturile reale se constituie si se transmit intre parti la incheierea contractului. Inscrierea drepturilor astfel dobandite in noile carti funciare este prevazuta numai pentru ca ele sa devina opozabile tertilor.
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, inca o data va multumesc pentru timpul acordat, subiectul se poata inchide. Odata ajuns pe meleagurile natale ale Bucurestilor (de altadata), probabil ca am sa ma bat cu morile de vant. Asta, daca nu voi fi pus sub arest preventiv din Otopeni - SosiriB-)
Succesiune
allexandru83
Buna ziua,
Se doreste dezbaterea succesiunii dupa defunct. Pe langa partea din mostenire de care beneficiaza sotia, daca fiica defunctului renunta la ... (vezi toată discuția)