avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate provenita prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate provenita prin mostenire

Howdy! Sunt un oarecare cetatean roman, care are domiciliul stabil intr-un alt colt al lumii. Prin decesul bunicilor mei, am intrat in posesia unui apartament in Bucuresti. Actele succesiorale specifica clar acest lucru. Problema mea rezida in faptul ca odata intrat in posesia acestui apartament, imi pierd "calitatea" de non-propietar, asta in eventualitatea prin care as dori sa obtin un credit bancar cu o dobanda mai redusa, sau orice fel de alta facilitate pentru si in scopul obtinerii unei locuinte, in cazul in care as dori sa ma intorc in Romania. Exista vre-o forma legala prin care titlul de propietate al aprtamentului poate fi transferat catre mostenitorii mei, fara ca eu sa figurez ca detinator (PROPIETAR) al unui imobil ?

Multumesc pentru timpul dvs.
Cel mai recent răspuns: Mr. Smith , utilizator 20:31, 4 Mai 2008
Puteti sa instrainati acel apartament, prin incheierea unui act de vanzare-cumparare sau de donatie, catre cele doua fiice sau catre una singura.
Elis, iti sunt dator "o bere" =D>si doua daca e cazul, deasemenea multumesc tuturor.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2008
Mr. Smith, utilizator
Mr. Smith a scris:

Deci,sa recapitulam, sunt SINGURUL MOSTENITOR, aprtamentul a apartinut bunicilor mei (din partea tatalui)decedati, tatal meu este deasemenea decedat, am doua fice (mostenitoare), intre bunicii mei si subsemnatul nu se mai interpun nici un fel de alti mostenitori, deja sunt in posesia actului de proprietate, procedura de succesiune find incheiata, desi nu locuiesc in Romania. Cu riscul de a ma repeta, Exista posibilitatea legala de a transfera actul de propietate, mostenitorilor mei, fara ca eu sa figurez CA PROPIETAR "de facto" in baza de date a institutilor competente? Scopul find irelevant.

Nu vă grăbiţi cu berea!;)
Chiar dacă veţi înstrăina imobilul unui terţ, asta nu înseamnă că puteţi dovedi la un moment dat că nu aţi deţinut un imobil, pentru că aveţi un act de proprietate, presupun intabulat în cf.
Dacă actul nu este intabulat în cf, nu veţi putea înstrăina imobilul.
Dacă este intabulat în cf, îl puteţi înstrăina, dar veţi apărea în evidenţele cărţii funciare, şi la cererea autorităţilor, se poate obţine informaţia aceasta.:(
Cred ca nu-mi ramane decat posibilitatea "injunghierii lui El Zorab" cum ar spune George Cosbuc, adica punerea in vanzare a aprtamentului, dar in acord cu ceea ce dvs. afirmati, tot nu voi scapa de "sigma" de propietar... Paradoxal,
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2008
Mr. Smith, utilizator
Eu cred ca se poate instraina si fara a fi intabulat acel apartament ..... bineinteles pe riscul cumparatorului ;) ... In cazul lui, nu prea vad ce risc ar putea sa fie intrucat il instraineaza copiilor.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Inscrierea in cf, intabulare, cetatean strain drumxx drumxx Apelez la profesionalitatea dvoastra pt. urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament aferent unui ansamblu de locuinte aflate inca in curs de edificare. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate melchior melchior doresc sa mostenesc de la mama decedata un teren langa Bucuresti am avut 2 frati decedati si ei eu as fi mostenitorul terenului, dar fratii mei au copii ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Se doreste dezbaterea succesiunii dupa defunct. Pe langa partea din mostenire de care beneficiaza sotia, daca fiica defunctului renunta la ... (vezi toată discuția)