avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2011

Buna seara.

Ma ajutati, va rog, in legatura cu stagiul de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere copil? Mai exact: sunt angajata cu contract de munca din data de 2 martie 2010, am lucrat pana la 31 decembrie 2010, apoi, de la 1 ianuarie 2011 si pana la data nasterii copilului, 29 ianuarie 2011, am avut concediu medical.
Copilul s-a nascut la 38 de saptamani. Intrebarea este: s-a realizat intreg stagiul de cotizare? Iar daca nu se poate face ceva: 1) 38 de saptamani poate fi considerat prematur sau 2) as putea sa-mi platesc retroactiv contributii la CAS pentru perioada care-mi lipseste?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:35, 2 Aprilie 2012
am si eu o intrebare..cum se opereaza suspendarea de crestere si ingrijire copil?am auzit 2 variante, una din a 42 de zi de nastere si pana face copilul 2 de la nasterea lui ani sau a doua ca s-ar calcula 2 ani dupa cea de-a 42 zi dupa nastere cand mama tr sa isi depuna dosarul pentru crestere si ingrijire?deci cum este corect?
Multumesc
CCC se acorda pana inclusiv in ziua in care copilul implinetse 2 ani (sau 1 an, depinde ce varianta alegeti), indiferent de data la care solicitati acest concediu.
tudorvaleriu a scris:

CCC se acorda pana inclusiv in ziua in care copilul implinetse 2 ani (sau 1 an, depinde ce varianta alegeti), indiferent de data la care solicitati acest concediu.

Va multumesc f mult pentru raspuns, imi puteti spune si mie in ce lege as putea citi acest lucru sa-i arat si eu sefei mele care sustine exact invers....si eu stiu asa cum spuneti dvs, dar nu am gasit nicaieri specificat acest lucru sau nu am stiut eu unde sa caut..daca se poate va rog sa-mi dai un articol sau sa ma indrumati unde sa citesc cat mai exact.Multumesc mult.

Este vorba de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 830 din 10 decembrie 2010),completata cu modificarile aduse de Legea 132/2011, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 452 din 28 iunie 2011:

Art. 16
(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 alin.(1) si art.9 alin.(5) si(6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

tudorvaleriu a scris:

Este vorba de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 830 din 10 decembrie 2010),completata cu modificarile aduse de Legea 132/2011, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 452 din 28 iunie 2011:

Art. 16
(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 alin.(1) si art.9 alin.(5) si(6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

Multumesc f mult dl Valeriu

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil si concediu marianabarbuceanu2 marianabarbuceanu2 Buna ziua, am si eu o intrebare. daca am contract pe 4 ore pot beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu? la ce sumna m-as incadra avand in vedere ... (vezi toată discuția)