avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2011

Buna seara.

Ma ajutati, va rog, in legatura cu stagiul de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere copil? Mai exact: sunt angajata cu contract de munca din data de 2 martie 2010, am lucrat pana la 31 decembrie 2010, apoi, de la 1 ianuarie 2011 si pana la data nasterii copilului, 29 ianuarie 2011, am avut concediu medical.
Copilul s-a nascut la 38 de saptamani. Intrebarea este: s-a realizat intreg stagiul de cotizare? Iar daca nu se poate face ceva: 1) 38 de saptamani poate fi considerat prematur sau 2) as putea sa-mi platesc retroactiv contributii la CAS pentru perioada care-mi lipseste?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:35, 2 Aprilie 2012
Buna ziua!Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoscatoare pentru ca pana acum nu am gasit pe nimeni care sa ma lamureasca in acest sens.
Lucrez de la 1 noiembrie la o firma si eu trebuie sa nasc in august cam pe 23...daca in lunile mai-iunie-iulie mai lucrez 4 ore pe zi la o alta firma,pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?Adica se aduna lunile acestea sau trebuie sa am un an fix la prima firma la care lucrez?Pt ca de la 1 noiembrie pana in august cand nasc as avea cam 10 luni sau 9 nici nu stiu cum se calculeaza :(
Va multumesc frumos!O zi buna tuturor
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independenta sau activitati agricole sau perioade asimilate (concediu medical, concediu de maternitate, somaj indemnizat, eleva, studenta etc.)
2. Puteti sa aveti si alte contracte individuale de munca in aceasta perioada iar veniturile din ele se iau in calcul la indemnizatia pentru CCC.
3. Ce statut aveati in lunile august-octombrie 2010?
Nu am lucrat pana la data de 1 noiembrie nicaieri.Deci nu se acumuleaza lunile acestea...trebuie sa ai 12 luni din urma.
pot plati undeva pentru lunile august-octombrie 2010?Multumesc pentru raspuns!
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie sa aveti realizate venituri din salarii, din activitati independenta sau activitati agricole supuse impozitului pe venit timp de 12 luni în ultimul an anterior datei naşterii copilului sau perioade asimilate .

Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat.
1. Inseamna ca nu veti putea benficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Bine, nu ati lucrat in lunile august-octombrie 2010 dar ce erati atunci, ce faceati, poate totusi va incadrati intr-o perioada asimilata prevazuta in OUG 111/2010?
3. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil si concediu marianabarbuceanu2 marianabarbuceanu2 Buna ziua, am si eu o intrebare. daca am contract pe 4 ore pot beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu? la ce sumna m-as incadra avand in vedere ... (vezi toată discuția)