avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere

Salutare! De curand am primit o cerere de chemare in judecata ptr restantele la intretinere. Termenul de judecata fiind intr-o saptamana , nu am cum sa fac rost de bani intr-un termen asa de scurt, pot doar jumatate. Daca n-o sa platesc pana la termenul judecati o sa primesc ordin de evacuare?
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 19:00, 30 Octombrie 2011
Singurul sfat pe care vi-l pot da este sa mergeti la presedintele asociatiei sau administrator si sa le propuneti un plan de esalonare a restantelor, astfel ca lunar sa va achitati cota de intretinere respectiva + o suma oarecare (o stabiliti impreuna cu ei, sa zicem 100 lei) din restanta.
In felul acesta, in timp, se va reduce din restanta si veti putea si dv. sa rasuflati mai usurat.
Eu asa procedez la mine la asociatie si oameni care nu stiau pe unde sa scoata camasa au reusit chiar si intr-un an si jumatate sa iasa din situatia de restantier. Ideea e sa fiti consecvent si sa se vada ca ....chiar vreti sa iesiti din aceasta situatie.
Daca veti plati o luna si trei nu, atunci e normal ca cei de la asociatie sa se gandeasca ca sunteti un rau-platnic "de meserie", indiferent de motive si sa ajunga sa va dea pe mana recuperatorilor sau chiar sa va cheme in instanta.
Va multumesc ...
Exista vreo lege in vigoare vis-a-vis de nepunerea de penalizari la restantierii care au salarii cumulate sub 1000 ron/pers. ?? Intreb pt ca am citit p-aici pe forum ceva de genul asta, si ma intrebam daca exista intr-adevar aceasta prevedere ... am vazut ca sunt pareri si pareri ...
Exista legea 175/2010, care este valabila pana la 20 iulie anul acesta si care spune ca acei restantieri care isi achita integral restanta la cotele de baza si au sub 1000 lei / luna / membru de familie pot fi scutiti de plata penalizarilor.

Deci nu beneficiati de aceasta lege daca ramaneti in continuare restantier numai pentru ca indepliniti conditia de venit.
Buna seara, tuturor!

Am o problema destul de grava (cred eu):
- am restanta la intretinere 4000 ron;
- platesc lunar intretinerea in curs plus 200 sau 300 lei peste;
- administratora, incearca sa ma intimideze si imi spune ca vor locatarii sa ma bata;
- azi m-am intalnit cu sotia presedintelui care a inceput sa strige (chiar striga la mine) ca trebuie sa platesc mai repede ca sunt doi oameni de afaceri pe scara care sunt foarte suparati si ca vor sa ma bata. Presedintele si sotia s-au mutat in alta parte. Vin aici foarte rar sa verifice apartamentul si mi-am dat seama din ce spunea azi, ca sotia dansului este informata gresit dar tipa in continuare. I-am pus in veder sa nu mai tipe. M-a amenintat ca ma da in judecata dar nu a stut sa imi spune pe ce motiv.
- administratora a adus-o pe sora ei din galati, la noi in bloc, unde a inchiriat un apartament si stiu ca ma "asteapta la colt" sa ma dea afara (pe mine si pe mama) ca sa il cumpere.
- daca au vazut ca am inceput sa platesc, imi cauta motive cum ar fi: miroase urat in lift de la cateii mei (doi mici) dar nu spune ca miroase de la o femeie in varsta de la etajul 3 care...saraca...nu mai spun ce face.
- pe scara mai sunt caini dar se ia numai de mine. I-am spus azi ca mai sunt caini si s-a blocatr, ma intreba la ce etaje (tot pe ton ridicat).
Eu am expus problema pe scurt. Inteleg din aceasta situatie ca vor sa ma faca sa plec de aici, lucru care nu se va intampla, doar ca....eu tocmai am iesit din spital unde am fost in urma unui infarct miocardic acut si va dati seama ca nu am voie sa ma enervez asa cum am facut azi. ma gandesc sa dau asociatia in judecata pentru aceste amenintari si pentru faptul ca administratora o tot piseaza pe mama de cate ori o vede, sa plateasca mai repede. Mama a ajuns sa ii fie teama sa mai iasa din bloc cand stie ca e program la intretinere. Mie nu imi mai spune administratora nimic deaorece stie ca daca platesc asa cum v-am spus, nu are ce sa faca. mai stiu din surse sigure ca sunt nereguli destul de mari in acte.
Va rog frumos sa imi dati un sfat ca nu mai stiu ce sa fac. Vad ca ne tot piseaza sub diferite motive. M-am gandit sa fac ceva scris, conform legii, prin care sa avertizez administratia (respectiv administratora si presedinta), ca daca ma mai ameninta dau asociatia in judecata.
Credeti ca este bine sa fac asta? Va rog mult sa imi dati un sfat.

Va multumesc frumos anticipat!
Intr-adevar se fac presiuni nejustificate asupra dv. si a mamei dv. Asta daca e adevarat ce spuneti in legatura cu plata intretinerii.
Sub niciun motiv acesta nu este un comportament normal. Locatarii nu se ameninta, nu se striga la ei, nu sunt admonestati cu tot dinadinsul. Evident, este un comportament mitocanesc.
Nu au de ce sa va dea in judecata, deci nici sa va pierdeti casa pentru aceasta suma, mai ales ca e clar ca va straduiti sa va achitati restanta.

Sfatul meu este ca atunci cand mai incepe sa va admonesteze sau sa strige la dv. sa ii spuneti ca suferiti cu inima si ca o veti reclama la politie ca in cazul in care vi se intampla ceva sa fie luata in evidenta politiei pentru "rele tratamente".
Nu va lasati intimidata de aceste amenintari. Dv. platiti ce aveti de plata in ritmul in care o puteti face, incercati sa va incurajati ca nu vi se va intampla nimic.
Dar va sugerez sa-i faceti reclamatie la politistul de proximitate si daca nu se intampla nimic, adica nu vine el sa vorbeasca cu administratora si sa-i explice cum devine chestiune cu comportamentul, atunci faceti reclamatie la sefii lui ierarhici.

Inca o data, nu va lasati intimidata si platiti intretinerea consecvent, asa cum ati facut-o pana acum. Nu are ce sa vi se intample, atata timp cat platiti luna de luna inclusiv partiale din restanta!
:)

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)