Adam Grecu a scris:
Fondul de rulment nu se poate retrage cu cerere asa cum s-a sugerat mai sus de catre @arockz. FR se poate intr-adevar retrage cu cerere, dar in conditiile in care proprietarul pleaca din asociatie, instaineaza locuinta. F. rep. nu se mai poate retrage nici daca pleci din asociatie.
Insa, noi v-am sugerat sa vorbiti cu presedintele - poate chiar in scris, sa solicitati sa se acopere o anumita cheltuiala cu suma FR depusa de dvs. deoarece, temporar aveti o anumita problema financiara... In acest fel va diminuati , nu stiu cat, oricum poate total suma depusa in FR, va achitati si suma pusa in discutie si cam toata lumea este "multzamita".
In alta ordine de idei, sugerati presedintelui ca daca as. prop. nu i-a masuri de recuperare a celor debite despre care vorbeati, s-ar putea ca legea sa prescrie acele debite, asociatia ramanand cu paguba, care poate fi imputata persoanelor vinovate (presedinte, memb. com. executiv), dar in nici-un caz administratorei, care din acest motiv este bine merci. Asa zice legea... Oricum, faza cu "... .n-avem bani de judecata! sau legea nu prea ne ajuta" este un "trombon"al administratorei care trebuie sa munceasca niste tabele, niste situatii cu modul de calcul al penalizarilor. Costurile pot fi minimale sau pot fi majore, insa daca dosarul este f. bine intocmit, as. nu are cum sa piarda procesul cu un proprietar rau-platinic caruia i se pune in carca si toate cheltuielile cu procesul. Deci, vedeti ca "legea ajuta, dar nu baga in traista".
De schimbat se pot schimba multe in as. dvs. insa toate schimbarile se fac cu oameni care vor sa se implice (ca dvs. ). Nu cred ca unui membru al comitetului ex. ii i-a mai mult de 7-8 ore pe luna pentru o implicare efectiva in bunul mers al as. prop. Ei, atunci vor apare la rampa si altii care din anumite motive nu prea s-au expus, si-au mai dat si ei cu parerea, dar atat... si, ati observat, nu ajunge!
Succes!
Mi s-a spus ieri ca avem un datornic in Asociatie cu 40.000 ron!!!! dar pentru faptul ca nu e proprietar nu au ce sa-i faca......proprietarul de drept(ICRAL_ul) ar fi zis ca asta "NU E DATORIE MARE!!!!!) si ca el nu ia initiativa de a-l da in judecata! Si pana la urma ce sa-i ia? si daca se castiga...... curios e faptul CUM s-a ajuns pana aici!!!!
...Si uite asa...se asteapta sa-i dea CET-ul in judecata pentru recuperarea creantelor............................... frumoasa asociatie avem,NU-I ASA?????