Salutare! De curand am primit o cerere de chemare in judecata ptr restantele la intretinere. Termenul de judecata fiind intr-o saptamana , nu am cum sa fac rost de bani intr-un termen asa de scurt, pot doar jumatate. Daca n-o sa platesc pana la termenul judecati o sa primesc ordin de evacuare?
" Daca va ajuta: se scade din datorie fondul de rulment pe care- l aveti si apoi se calculeaza 0.2%zi din sumele pt fiecare luna separat, fiecare avand un alt nr. de zile intarziere."
Puteti sa-mi spuneti exact care este articolul/legea in care se spune asta? Va rog mult de tot...
Nu exista articol din lege care sa prevada ca se scade fondul de rulment din datorie si apoi se aplica penalitati (asa se proceda in cazul asociatiilor de locatari care distribuiau strict penalizarile venite de la furnizori restantierilor).
In cazul asociatiilor de proprietari, cu sistem propriu de penalitati aprobat, faptul ca ai fond de rulment face ca sa ai un termen de gratie de 30 de zile peste cele maxim 20 prevazute de lege pentru scadenta listei, daca n-ar fi acel fond de rulment penalizarea s-ar calcula din ziua 21.
Ok,sa detaliez:
Din motive de nerespectare a legii dovedita,scrisa,refuzata...etc sunt obligata sa platesc o anumita suma pentru incalzire.Nu mai scriu toata istoria....ca ma enervez iar.Am dovedit cu art/lege ca nu s-a respectat Legea,DAR..........traim in Romania ..nu??
Deci,am de plata o suma de 55 ron(aproximativ) -reprezentand suma contestata,refuzata...etc... la care mi se calculeaza penalitati,desi eu am fond de rulment.
Am intrebat,pentru ca,mi se pare corect ca : atat timp cat sunt cu restul intretinerii la zi....sa mi se fi luat din acel fond de rulment restanta,sa fiu anuntata in scris ca mi-a mai ramas "atat"din fd.de rulment..ptr.ca...... sau mai am de achitat suma de..." " ptr.ca restul a fost achitat din fd.de rulment........si astfel sa nu mai fie nevoie sa mai fie calculate penalitati,pe suma intreaga......
(asta ca sa nu mai spun ca din toti proprietarii sunt singura la care i se calculeaza(cel putin afisat) penalitati...)
Deci,cum e pana la urma?
Fiind vorba de o suma atat de mica, sigur ca aveti dreptate. Acest lucru ar fi fost valabil si in cazul uno sume mai mari. Dvs. ati creditat as. prop. cu o suma, adica FR de care as. prop. dispune in orice moment, deci cei 55 lei pe care nu i-ati achitat din motivele dvs. - nu le spuneti ca va enervati, dar nici nu conteaza, deci este vb de un principiu, nu ca nu ati putea achita acea suma.
Deci eu va spun ca aveti dreptate, as. prop. nu are decat sa-si i-a parte din FR pe care il aveti, se stinge datoria curenta, insa FR se diminuiaza , urmand, probabil sa-l completati cu alta ocazie... Succes!
Pentru orice suma restanta se percep penalizari (din ziua 51 daca respectivul are fond de rulment si din ziua 21 daca nu are, 0,2% pe zi de regula).
Daca suma restanta este incorect calculata, depuneti contestatie in scris, in atentia presedintelui asociatiei in care explicati greseala si solicitati recalculare.
Daca au incalcat legea, lasati-i sa va penalizeze cat vor si spuneti-le ca asteptati sa va dea in judecata.