avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere

Salutare! De curand am primit o cerere de chemare in judecata ptr restantele la intretinere. Termenul de judecata fiind intr-o saptamana , nu am cum sa fac rost de bani intr-un termen asa de scurt, pot doar jumatate. Daca n-o sa platesc pana la termenul judecati o sa primesc ordin de evacuare?
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 19:00, 30 Octombrie 2011
Multumesc,in primul rand pentru sfaturi.
Sincer....nu-mi convine deloc sa merg " cu turma",dar am primit atat de multe raspunsuri,sa le numesc,neconventionale" incat stau si ma intreb daca chiar nu exista nimeni in asociatia asta care mai "stie" sa citeasca o lege, sau daca nu-i starneste nimeni...pur si simplu nu le pasa ce se intampla cu banii lor......
Mai sunt exemple razlete care vocifereaza pe moment,insa pe urma se lasa pagubasi..."tot nu ai ce schimba,ca asa-i la noi".Asa " merge" pe la noi prin asociatie.
Fondul de rulment nu se poate retrage cu cerere asa cum s-a sugerat mai sus de catre @arockz. FR se poate intr-adevar retrage cu cerere, dar in conditiile in care proprietarul pleaca din asociatie, instaineaza locuinta. F. rep. nu se mai poate retrage nici daca pleci din asociatie.
Insa, noi v-am sugerat sa vorbiti cu presedintele - poate chiar in scris, sa solicitati sa se acopere o anumita cheltuiala cu suma FR depusa de dvs. deoarece, temporar aveti o anumita problema financiara... In acest fel va diminuati , nu stiu cat, oricum poate total suma depusa in FR, va achitati si suma pusa in discutie si cam toata lumea este "multzamita".
In alta ordine de idei, sugerati presedintelui ca daca as. prop. nu i-a masuri de recuperare a celor debite despre care vorbeati, s-ar putea ca legea sa prescrie acele debite, asociatia ramanand cu paguba, care poate fi imputata persoanelor vinovate (presedinte, memb. com. executiv), dar in nici-un caz administratorei, care din acest motiv este bine merci. Asa zice legea... Oricum, faza cu "... .n-avem bani de judecata! sau legea nu prea ne ajuta" este un "trombon"al administratorei care trebuie sa munceasca niste tabele, niste situatii cu modul de calcul al penalizarilor. Costurile pot fi minimale sau pot fi majore, insa daca dosarul este f. bine intocmit, as. nu are cum sa piarda procesul cu un proprietar rau-platinic caruia i se pune in carca si toate cheltuielile cu procesul. Deci, vedeti ca "legea ajuta, dar nu baga in traista".
De schimbat se pot schimba multe in as. dvs. insa toate schimbarile se fac cu oameni care vor sa se implice (ca dvs. ). Nu cred ca unui membru al comitetului ex. ii i-a mai mult de 7-8 ore pe luna pentru o implicare efectiva in bunul mers al as. prop. Ei, atunci vor apare la rampa si altii care din anumite motive nu prea s-au expus, si-au mai dat si ei cu parerea, dar atat... si, ati observat, nu ajunge!
Succes!

Poti sa-mi spui,te rog articolul/legea care se refera strict la formarea si utilizarea fondului de rulment??
HG 1588/2007, gasiti usor cautand cu google sau chiar in sectiunea de documente ale forumului. si va intereseaza art. 22 si 24.

@ Adam Grecu
Exista 3 tipuri de functionare a asociatiilor din pct de vedere al FR: cu, fara, mixt.

in HG 1588 la art.24(4) se spune:

(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.

Eu inteleg ca si la cerere. Daca interpretez gresit e alta discutie, a legilor interpretabile in loc sa fie clare.

arockz a scris:

HG 1588/2007, gasiti usor cautand cu google sau chiar in sectiunea de documente ale forumului. si va intereseaza art. 22 si 24.

Am citit,dar voiam daca este pe undeva strict ceea ce am citit in mesaje.

Voiam sa stiu daca pot "trimite" direct la vreun articol din lege in care se specifica clar ca sumele restante se vor lua din fondul de rulment in cazul restantelor.

Vreau ceva scris negru pe alb! Altfel totul se poate interpreta.

Multumesc,oricum pentru toate raspunsurile primite.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)