tied a scris:
1.Pot stipula in acest act , ca eu , in calitate de proprietar sa detin permanent o cheie si acces in proprietatea mea?( ei locuiesc deja acolo prin bunavointa mea si NU imi permit accesul si nu am cheie pt a putea intra in proprietatea mea uneori)AM FOST DATA AFATA SI AGRESATA VERBAL
2. Pot conditiona imprumutarea apartamentului interzicant accesul unei pisici in proprietatea mea, pe timpul comodatului?
3. Pot interzice folosorea in regim hotelier a oricaror persoane , altele decat cele care urmeaza sa imprumute bunul imobil si bunurile imobile care imi apartin?adica pot sa Nu permit cazarea unor persoane straine de persoanele care semneaza comodatul? eu Nu am acces in proprietatea mea, dar uneori pesoane din provincie dorm si viziteaza apartamentul meu, zile intregi.....
Acesta este un segment dintre primele dv. mesaje de pe forum cu privire la aceasta problema. E din alt topic, unul despre comodat.
Din pacate, din el se pare (repet:
se pare) ca doriti sa intrati cand doriti in casa, ca doriti sa stea acolo copiii in stilul de viata pe care il agreati dv. (cu/fara caini sau pisici) si sa primeasca in vizita pe cine si cand doriti dv.
Imi cer scuze, dar
asa imi pare, ma scuzati daca gresesc.
tied a scris:
"Cum sa-mi ceara cineva cheie de la casa mea? Si daca vreau sa ma plimb goala, tre' sa dau peste mama pe hol??
E jenant sa cereti asa ceva...
Nu inteleg cum si de ce tinerii astia doi, nesimtiti ordinari si mai stiu eu cum sunt, se inteleg cu ceilalti trei parinti... Ciudatel, cel putin... "
STIMATA DOAMNA,
VA CUNOASTETI CUMVA CU COPII MEI?
1.casa e a mea....Nu a norei...scuze ca va contrazic
tied
Sublinierea mea. In conditiile primului mesaj, mi se pare jignitoare abordarea dv. :-/
Casa mea, in context, inseamna
casa pe care o folosesc eu... Nu are nimeni dreptul de a intra in casa pe care o folosesc eu fara acordul meu... nici macar proprietarul, nici statul, nici politia adica... Exceptiile sunt putine si de stricta interpretare. :)
Exista drept la viata de familie, la intimitate, astea nu le-am creat nici eu ca avocat si nici parlamentarii romani... Sunt conventii internationale si in spiritul lor statul trebuie sa protejeze
posesia unei locuinte particulare, aparand astfel alte valori ca dreptul la viata personala etc.
Pentru aceste ratiuni si alte multe care ar fi de descris pe zeci de pagini, titularul dreptului de proprietate nu are dreptul de a tulbura aceasta viata a celor ce folosesc locuinta si nici a impune limite ale folosintei care intra peste limitele vietii personale.
Imi pare extrem de rau ca nu va avantajeaza aceste conventii internationale semnate si de Romania, este insa realitatea. Nu stiu nici in ce masura ar accepta cineva sa aiba proprietarul o cheie de la casa in care sta si nici cat de legala este aceasta clauza care-i incalca un drept personal nepatrimonial la care nu are dreptul (scuze de repetitie) nici sa renunte.
Va doresc sa va rezolvati problema cat mai repede si bine!