avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Persoana a solicitat transcrierea cu permis de sedere permanenta si cu Certificatul de cetatenie. Nu detine pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate. Certificatul de nastere i s-a eliberat tot pe baza permisului de sedere si a certificatului de cetatenie.
Banuiesc ca aceleasi documente le-a prezentat si cand a solicitat inscrierea casatoriei si a incetarii casatoriei prin decesul sotului. DEPABD-ul a aprobat inscrierea acestor mentiuni.
Mi se pare ciudat sa-i fac carte de identitate provizorie pt. prima data la dobandirea cetateniei romane...Cum sa-i fac, cu motiv lipsa certificat de casatorie, si cu numele de la nastere? Desi in certificatul de cetatenie, permisul de sedere, pasaportul moldovenesc si actul de identitate moldovenesc figureaza cu numele din casatorie? Ii fac o carte provizorie doar ca sa solicite un certificat cu mentiuni?
Sau sa-i fac carte de identitate cu un extras din Registrul de nastere? Nu se face...
Mi se pare ca in acest caz punem degeaba lumea pe drumuri...
Cum am procedat? Am pus-o sa depuna actele pentru eliberarea actului de identitate la dobandirea cetateniei romane iar evidenta a solicitat certificatul cu mentiuni de la starea civila. Dupa eliberarea actului de identitate am trimis seria si nr. cartii de identitate la starea civila si asa au si ei la cotor datele cerute de lege.
Stiu o sa spuneti ca nu scrie nicaieri in lege ca avem voie cei de la evidenta sa solicitam certificat in acest caz... Dar daca femeia declara ca a pierdut certificatul, am fi avut voie, nu-i asa? Asa ca mi s-a parut mai corect sa inaintez la starea civila certificatul eliberat pt. prima data si sa solicit un certificat nou cu mentiuni. Mai corect decat daca i-as fi facut carte provizorie...
D-le filozof, spetele nu sunt inventate de mine ci apar in activitatea zilnica... Ce-i drept pe mine ma cam cauta situatiile acestea atipice, sunt o persoana foarte norocoasa...
NICI NU AM FACUT VRE-O REFERIRE LA FAPTUL CA LE-ATI PUTEA INVENTA. SPETELE.DIN CONTRA. MA BUCUR CA LE DISCUTATI CU MINE, CARE SUNT UN NOVICE IN EVIDENTA. M-AS BUCURA SI DACA LE-ATI INVENTA PENTRU CA ,PENTRU MINE, TOT BINE AR FII, INTRUCAT ASA INVAT SI EU. REFERITOR LA SPETA DVS.SUNT DE PARERE CA ODATA CE DEPABD A APROBAT INSCRIEREA MENTIUNII ATUNCI E CLAR CA PUTEAU SA-I ELIBEREZE SI CERTIFICATUL CU MENTIUNI. ALTFEL NU VAD ROSTUL APROBARI. ORICUM E BINE DE STIUT:)
-AM SI EU 2 INTREBARI: 1.CEREREA DE SOLICITARE A CERTIFICATULUI ATI TRIMIS-O IN ORIGINAL LA STAREA CIVILA SAU ATI INDOSARIAT-O CU CEREREA DE SOLICITARE A ACTULUI DE IDENTITATE LA DVS? 2.PERMISUL DE SEDERE L-ATI INAINTAT LA ORI?
MULTUMESC!
Cererea de certificat, in original, insotitat de o adresa solicitare certificat si chitanta de 2 lei le-am trimis la starea civila care la randul ei ne-a restituit, cu adresa, toate documentele inaintate de noi si certificatul. Pe cererea de solicitare certificat, clasata la dosarul de emitere CI, punem omul sa semneze pt. primirea certificatului. Dupa emiterea actului de identitate am inaintat la starea civila seria si numarul actului de identitate emis. La ORI am inaintat permisul de sedere insotit de o copie a certificatului de cetatenie.

Divortul pe cale administrativa la notar se poate face la orice notar din tara?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
bep, utilizator
La servicul nostru se practică depunerea odată cu cererea de Ci şi cererea de certificat de nastere sau casatorie după caz. Cererea se inainteaza compartimentului de stare civilă pa baza de condica , adoua zi se transmite cerea cu certificatul solicitat si se anexează la dosar pina la inminarea Ci titularului după care se completază cu seria si nr . CI se semneaza de solictant si se retrimite la starea civila . asta ptr ca suntem in aceeasi cladire.
La dvs. pe linie de stare civia se aplica contraventii ? . legea 119 /1996 prevede jumatatea minimului amenzi?
sunt nelamurit. Vreau baza legala ptr jumatate din minimul amenzi pe evp şi st civila. La evidenta spune ca nu se aplica junatate din minim ptr ca OG 97 nu prevede . dar nici 119/1996 nu prevede acest lucr. Practic amnda ptr un certificar ar fi de 100 lei.
POATE MA PUTETI LAMURI DVS.
La noi se aplica amenzi pe linie de stare civila, in suma de 100 lei, incepand cu al 3 lea certificat. Am dat o singura amenda de 200 lei dar era la al 6 lea certificat eliberat. Nu avem voie la jumatate din minimul amenzi, adica 50 lei. Acuma sa nu credeti ca dam amenzi chiar la toti pemntru ca sunt si persoane care nu au bani de paine dar sa mai plateasca amenzi. Anul acesta am dat 2 amenzi de 100 lei fiecare.Dispoziţiile legale în vigoare, atât pe linie de evidenţă a persoanelor cât şi pe linie de stare civilă, nu prevăd posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii stabilită de agentul constatator. Rad.DEPABD 1969387/8.09.2010 si
art.42-43 din OUG 97/2005 şi art.66 lit.j din Legea 119/1996 coroborată cu art.21 alin 3 şi ale art.28 alin 1 din OG 2/2001.
In privinta cereri de solicitare a certificatului depusa la evidenta, din moment ce fac o solicitare scrisa din partea evidentei nu vad rostul pentru care sa mai trimit si cererea in original la starea civila, care sa se uite la ea...ca la ce? si sa o restituiasca evidentei. Dupa , mai fac inca o comunicare scrisa cu nr. de CI . E cam aiurea.

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)