avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca 2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca 2008

Va rog indrumati-ma - daca in contractul colectiv de munca la nivel de societate este necesar sa adaug articolul prin care se mentioneaza ca la 01.07.2008 se modifica salariul de baza minim brut negociat de 540 lei, adica 3.18lei/ora? Hotararea de guvern este evaziva in acest sens?
Multumiri Iulia.
Cel mai recent răspuns: ContSters63174 , utilizator 11:05, 27 Ianuarie 2009
oanag a scris:

cat este de absurd nu stiu. eu stiu doar atat ca lucrez la o societate unde personalul direct productiv se claseaza la nivelul de maxim 4 clase.Cand ii anunti ca trebuie sa ia o decizie, dau din colt in colt si nimic.Nivelul de cultura este direct proportional cu invidia si rautatea. Ei si-ar dori sa se reprezinter fiecare in dreptul lui. Mie mi se pare imposibil de realizat acest ccm. Probabil alti angajatori sunt mai norocosi decat angajatorul nostru.#-o

Faptul ca personalul are un nivel scazut al educatiei nu este echivalent cu lipsa de intelegere sau inteligenta.
Fiind o societate productiva cu siguranta ca aveti angajati si cu studii mai mari de 4 clase, sefi de sectie, maistrii, poate chiar ingineri.............. care pot organiza alegeri ale reprezentantilor salariatilor.
Si trenul are 2 clase si e OK ...merge bine,cateodata chiar accelerat :giggle:
Intr-adevar avem si un salariat cu un nivel de educatie ceva mai inalt, dar cu o floare nu se face primavara. Eu vorbesc in calitate de economist , am studii de specialitate; ingineri nu avem, sefi de sectie nu sunt. Pot reprezenta eu salariatii unitatii? Ma indoiesc. Vor aparea suspiciuni de genul : " asta oricum este de partea sefilor" . Cunoasteti ,probabil, genul asta de rautati.Plus de asta nu este suficient un reprezentant( cred eu), ci minim 2.Sa presupunem ca-l gasim si pe al doilea, dar nu ar fi corect. Salariatii trebuie sa-si aleaga reprezentantii prin vot nominal.Nu se pot impune reprezentantii.
Deja ne lungim mult prea mult fara o luminita la capat de tunel.Oricum asta este. Unde-i lege nu-i tocmeala. Vom face un ccm frumos si strident machiat si apoi ... vom vedea ce va urma.Va multumesc oricum pentru pareri. Sunteti foarte operativi. Un model de ccm gasesc si eu? Si ceva anexe ?
In ultimul timp eu am folosit ca model CCMUNN pe anii 2007-2010. A fost foarte bine si mi l-au aprobat cei de la Directia Muncii de la judet.
mariussorin a scris:

elis a scris:

Un act normativ intra in vigoare numai dupa adoptarea lui ;)

La un anumit timp dupa adoptarea lui....si,probabil,de ce nu? chiar retroactiv..."pentru ca traim in Romania ... si asta ne ocupa tot timpul ":whistle: !!!

Ordonantele si hotararile guvernului, precum si celelalte acte normative ale organelor centrale de stat intra in vigoare din ziua plublicarii in monitorul oficial al romaniei partea intai.

Alte discuții în legătură

Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Salariul minim va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei chestiuni: salariul minim pe economie este de la 01.02.2005 in cuantum de 3.300.000 lei ?

timi (vezi toată discuția)
Ce documente contine dosarul pentru inregistrarea unui ccm la nivel de unitate la itm? Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce documente ar trebui sa depun la itm pentru a-mi fi inregistrat contractul colectiv de munca la nivel de unitate? ... (vezi toată discuția)