oanag a scris:
Intr-adevar avem si un salariat cu un nivel de educatie ceva mai inalt, dar cu o floare nu se face primavara. Eu vorbesc in calitate de economist , am studii de specialitate; ingineri nu avem, sefi de sectie nu sunt. Pot reprezenta eu salariatii unitatii? Ma indoiesc. Vor aparea suspiciuni de genul : " asta oricum este de partea sefilor" . Cunoasteti ,probabil, genul asta de rautati.Plus de asta nu este suficient un reprezentant( cred eu), ci minim 2.Sa presupunem ca-l gasim si pe al doilea, dar nu ar fi corect. Salariatii trebuie sa-si aleaga reprezentantii prin vot nominal.Nu se pot impune reprezentantii.
Deja ne lungim mult prea mult fara o luminita la capat de tunel.Oricum asta este. Unde-i lege nu-i tocmeala. Vom face un ccm frumos si strident machiat si apoi ... vom vedea ce va urma.Va multumesc oricum pentru pareri. Sunteti foarte operativi. Un model de ccm gasesc si eu? Si ceva anexe ?
Va faceti probleme sa nu fiti banuita ca sunteti de partea patronatului dar sunteti interesata de un model de CCM, usor standardizat pe tara.............75% din CCM-urile existente sunt identice.
Aici s-a mai discutat problema si anume ca este obligatorie doar NEGOCIEREA CCM nu si incheierea lui.