avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... JUDECÃTORIA PRIVATÃ !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

JUDECÃTORIA PRIVATÃ !

Bună ziua.
Este drept ca un proces să fie amânat 11 termene la rând pentru că expertul nu își
depune expertiza.
Acum,după un an,a depus un fals prin care arată că părțile au fost chemate la fața locului,fără a atașa și scrisorile prin care le-a chemat (pentru că nu le-a chemat)
Aici,la judecătoria privată,primarul localității,care este vecin de casă cu mine,vrea
să-mi fure 4000 de mp-pentru că nu au fost înregistrați la Reg.agricol și,la marginea suprafeței este o cișmea (12 mp) care este în domeniul public.
Profitând de imensa corupție din regiune,tot amână-după cum arătam- și nu știe cum să mă deposedeze.
Ca și suprafață,terenul este mai mare decât cel de la Reg.agricol dar,ca și vecinătăți terenul este cel din Titlu de propritate.
Nici o altă persoană nu revendică suprafața care,dealtfel este între două curele paralele și la capete sunt delimitate de două drumuri-acum asfaltate.
Procesele verbale de punere în posesie ale celor doi vecini,ar putea fi cerute ca probă în instanță? Menționez că unul dintre terenuri este stăpânit abuziv de către primar,fără vreun act;poate vrea să se extindă și la mine.
Dacă 12 metri sunt trecuți în domeniul public,este îndreptățit primarul să solicite
restul suprafeței ? Dosar 801/267/2010.
Vă mulțumesc.


Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
IonPopescu-B, utilizator
aici se face marea greseala ca omul spune sa nu-si cheltuie banii cu un avocat, face economie la acest capitol dar isi pierde procesul si implicit bunul care are o valoarea extraordinara fata de onorariul avocatului care l-ar fisalvat daca l-ar fi platit.
o alta greseala : observ ca multi isi iau avocati in recurs...sa stiti ca in recurs degeaba ii luati daca procesul cu administrarea probelor este gresit pornit...

referitor la user, ar fi bine sa-si puna un avocat mai luminat si cu experienta in domeniu, ca sa grabeasca putin lucrurile. oricum avocatul cu totul altfel face fata discuiilor cu adversarul si cu instanta fata de bietul justitiabil cu vagi urme de cunostinte juridice, care se prezinta fara un avo.
nu am mai intalnit termenul "judecatorie privata". asa ceva nu exista. oricum puteti cere recuzarea judecatorului sesizati Consiliul Magistraturii, cereti stramutarea procesului, sesizati Biroul expertilor si, mai ales angajati un avocat care sa va sustina cauza.
Sunt mai multe actiuni pe care poate ca trebuie sa le faceti:
1) sa va luati un avocat pe drept civil BUN si INCORUPTIBIL (deci, care sa nu accepte spaga sau promisiunile primarului); asta, cumulul astor doua calitati - sa ma ierte avocatii care sunt pe forum, nu emit judecati de valoare asupra nimanui - este, statistic vorbind, greu, dar nu imposibil; daca gasiti un asemenea avocat in zona dvs., merita sa cheltuiti onorariul respectiv (presupunand ca nu este aberant de mare), sau poate, daca nu aveti mijloacele materiale necesare, sa ajungeti la o intelegere: un onorariu mai mic + un onorariu de succes (pe care, daca va castiga speta, il puteti recupera apoi de la primar, dandu-l in judecata pentru a va acoperi pagubele pricinuite - art 998 si urmatoarele Cod civil).
2) sa faceti plangere penala impotriva expertului, pe caz de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si fals intelectual (art. 246 Cod penal, art. 249 Cod penal respectiv art. 289 Cod penal). Poate si art 292 Cod penal (falsul in declaratii): expertul declara un lucru pe care-l stie fals in fata autoritatii, pentru producerea de efecte juridice.
3) sa faceti plangere penala contra judecatorului in baza art. 246, 249 Cod penal, aratand ca acesta cu buna stiinta nu respecta Codul de procedura civila (nu ia in consideratie cererile legitime pe care le depuneti, favorizeaza prin asta partea adversa, etc)

Actiunile de la punctele 2) si 3) de mai sus poate ca ar trebui sa le indreptati catre DNA si nu catre, in cazul expertului, Politia Judiciara, si in cazul judelui, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel respectiva; cateodata la DNA poate sunt un pic mai inclinati sa-si faca datoria (pe cand politistii si procurorii normali... sa nu mai vorbim).
Nu va luati avocat sa va reprezinte in actiunile astea penale, ca oricum pierdeti, dar macar ii mai "deranjati" nitel pe coruptii aia care va pun bete in roate; dupa ce politia o sa va transmita ca nu e nimic de incriminat (sau, daca ii inainteaza cazul procurorului, ala va da rezolutie de NUP), faceti plangere in 10 zile de la primire la procurorul ierarhic superior. Apoi, in inca 10 zile de la primirea mentinierii rezolutiei, faceti plangere la instanta care ar judeca cauza; acolo cand pierdeti o sa va coste 100 lei cheltuieli de judecata, dar poate ca n-o sa pierdeti in povestea cu falsul expertului, si oricum pe expertul ala il puneti in situatie grea de tot (va trebui la randul sau sa dea spagi ca sa scape, va plati mai mult decat a luat de la primar); de asemenea, va fi schimbat judele corupt (va fi pus un nou jude; daca nu, faceti recuzare pe motiv ca ati avut o pricina cu judele - verificati ce scrie in sensul asta in Codul de proc. civila).
Atentie: plangerile respective, daca nu le faceti in 20 zile, pierdeti dreptul.

Succes!
avand in vedere cantitatea de munca.....raportat la pretul avocatului... raportat la sansele de a gasi un astfel de avocat.... consider ca gasirea avocatului este cheia procesului dvs.... deci mergeti la 3-4-5 avocati....lasati- pe ei sa isi spuna "ideile" insistati ca nu va grabiti ci mai mult cautati apoi luati o hotarare la rece, ba spun si ce nu trebuie... gasiti o persoana care nu e avocat dar contra unei sume sau gratuit , stii ca e alaturi de tine prin atitudinea lui revoltata fata de un sistem usor coruptibil, ca poate a patit si el la fel inaintea dvs si acum doar repeta povestea cu dvs si stie toate tertipurile sistemului, si mai este si revoltat la fel ca dvs
- trebuie sa mai luati in considerare si ca cineva care nu e avocat ar putea santaja la sfarsit de tot.... dar ma intreb oare cum? ce anume ar putea face concret.... "dupa"... lupta e cam neconventionala, mijloacele putine....cu putini bani trebuie sa rezolvati o problema serioasa.

dupa ce ati epuizat ultima cale de atac - recursul parca - pe plan intern - mai exista caile extraordinare de atac

dupa max. 6 lunui de la epuizarea cailor interne de atac ( deci exclus cele extraordinare - revizuirea si contestatia in anulare) doar in caz de forta majora ajungeti la cedo, va putem trimite formularul cand va fi cazul , proces inechitabil ... cereti fomrularul si o sa vil dau

daca ati fi gasit un avocat pro bono presupun ca nu ati mai fi scris.

cererea pt avocat din oficiu... e varianta gri a compromisului...dar decat deloc

calitatea trebuie sa fie la inceput cu fondul bine facut.. ca la recurs nu prea mai ai ce sa dovedesti...deci inceputul trebuie bine facut. dar chiar si asa cine cedeaza primul pierde...deci nu cedati, toata sansele sunt de partea dvs pt ca efectiv E O NEDREPTATE PROCEDURALA, acum doar mai trebuie dovedita....si material de dovedit e suficient, instructiunile cu ce trebuie sa faceti deja la aveti date anterior deci doar va ocupati de " punerea in opera ", dar ce aveti de facut cam v-a scris colegul mai sus.

uneori pare o varianta mai buna si eficienta sa lucrezi cu cineva care nu e avocat, dar iti da o strategie practica contra sistemului
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters83715, utilizator
Vă multumesc.
Procurorii Curtii de Apel evită să se pronunțe pe cererile ilegale prezentate și,chiar primite de la CSM (nu fac referire la ele în rezoluții;unul chiar a ridicat tonul la mine,încercând să mă sperie,spunea că poate a greșit colegul lui;dar ei condamnă oamenii pentru greșeli).Dacă la Parchet lucrează un soț,la Curtea de Apel îl salvează celălalt soț.
Mă lupt cu morile de vânt dar,sper în dreptatea supremă.
Mentalitatea comunistă conform căreia ”organele” au doar drepturi,nu și obligații, este motto-ul nedeclarat al sistemului.
Superiorii lor spun că respectă independența subordonaților care... bat câmpii,în
documentele oficiale,mint și omit dovezile.
Dacă sunteți interesați,vă pot trimite fotocopii.
Avocata,părea o doamnă,a luptat contra intereselor celui ce o plătea dar,NUP.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
IonPopescu-B, utilizator

Alte discuții în legătură

Judecatorul expert IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Pentru ca pe 8 martie,expertul a depus expertiza la dosar,judecatorul a amanat procesul pentru observarea expertizei.Au fost depuse,tot atunci, ... (vezi toată discuția)
Este legal ? IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Cu toate că,de la prima adresă către expertul desemnat, i-a fost solicitată atașarea la lucrarea de expertiză a dovezilor de ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)