macovei2000 a scris:
Domnu reclamant faceti o reclamatie la Baroul avocatei ... ca ei isi iau un abgajament ca sunt in stare sa apere clientul in moment acceptarii unei cauze- pe baza asta trimiteti scanat copie dupa contractul cu avocata , chitanta si ... descrieti cum s-a purtat avocata de s-a ajuns unde s-a ajuns.
Pur si simplu AVETI dreptul sa stiti daca s-a purtat profesional sau nu! Pur si simplu.... descrieti exact si trimiteti la baroul dansei (chitanta+ contract speram ca le aveti , ca altfel trebuie sa reclamati ca a primit bani fara sa va dea chitanta )
Sfaturi bune, dar din nefericire aplicabile intr-o tara civilizata, nu intr-a noastra.
Ce raspuns credeti ca o sa-i transmita baroul, prin al sau decan (de ex, in Bucuresti, Dl Iordachescu)? Si asta dupa cateva luni in care chipurile cerceteaza. O sa-i raspunda ca nu s-a gasit nimic care sa fie in contradictie cu Legea 51/1995 sau cu Statutul. Punct.
Cat despre bani fara chitanta... sa speram ca domnul in cauza a solicitat si primit chitanta cand a platit, altfel nu poate dovedi nici macar ca a dat banii.
Daca avocata s-a dat cu partea adversa, singurul lucru practic si care se mai poate face e, in cazul in care domnul in cauza reuseste sa gaseasca un avocat integru care sa-l reprezinte, sa o dea in judecata pe avocata pentru dune, solicitand onorariul pe care i l-a platit + cheltuielile de judecata in noul proces; dar asta numai daca are dovezi negru pe alb ca, de ex., a incheiat cu avocata un contract sa pledeze x-y-z si aceasta nu s-a achitat de obligatie, sau ceva tangibil de felul asta.
In general insa, cum "contractele" sunt tipizate si avocatul scrie numai ceva de tipul "cercetare dosar, obtinere acte, consiliere client, reprezentare judecatoria ABC (in dosarul cutare, daca se cunoaste numarul)", va dati seama ca avocatul face cum ii dicteaza constiinta. Deci, clientul e la mana avocatului, care daca e integru, e bine, daca nu... asta e situatia in Romania.