avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... JUDECÃTORIA PRIVATÃ !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

JUDECÃTORIA PRIVATÃ !

Bună ziua.
Este drept ca un proces să fie amânat 11 termene la rând pentru că expertul nu își
depune expertiza.
Acum,după un an,a depus un fals prin care arată că părțile au fost chemate la fața locului,fără a atașa și scrisorile prin care le-a chemat (pentru că nu le-a chemat)
Aici,la judecătoria privată,primarul localității,care este vecin de casă cu mine,vrea
să-mi fure 4000 de mp-pentru că nu au fost înregistrați la Reg.agricol și,la marginea suprafeței este o cișmea (12 mp) care este în domeniul public.
Profitând de imensa corupție din regiune,tot amână-după cum arătam- și nu știe cum să mă deposedeze.
Ca și suprafață,terenul este mai mare decât cel de la Reg.agricol dar,ca și vecinătăți terenul este cel din Titlu de propritate.
Nici o altă persoană nu revendică suprafața care,dealtfel este între două curele paralele și la capete sunt delimitate de două drumuri-acum asfaltate.
Procesele verbale de punere în posesie ale celor doi vecini,ar putea fi cerute ca probă în instanță? Menționez că unul dintre terenuri este stăpânit abuziv de către primar,fără vreun act;poate vrea să se extindă și la mine.
Dacă 12 metri sunt trecuți în domeniul public,este îndreptățit primarul să solicite
restul suprafeței ? Dosar 801/267/2010.
Vă mulțumesc.

Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
IonPopescu-B, utilizator
macovei2000 a scris:

Domnu reclamant faceti o reclamatie la Baroul avocatei ... ca ei isi iau un abgajament ca sunt in stare sa apere clientul in moment acceptarii unei cauze- pe baza asta trimiteti scanat copie dupa contractul cu avocata , chitanta si ... descrieti cum s-a purtat avocata de s-a ajuns unde s-a ajuns.
Pur si simplu AVETI dreptul sa stiti daca s-a purtat profesional sau nu! Pur si simplu.... descrieti exact si trimiteti la baroul dansei (chitanta+ contract speram ca le aveti , ca altfel trebuie sa reclamati ca a primit bani fara sa va dea chitanta )

Sfaturi bune, dar din nefericire aplicabile intr-o tara civilizata, nu intr-a noastra.
Ce raspuns credeti ca o sa-i transmita baroul, prin al sau decan (de ex, in Bucuresti, Dl Iordachescu)? Si asta dupa cateva luni in care chipurile cerceteaza. O sa-i raspunda ca nu s-a gasit nimic care sa fie in contradictie cu Legea 51/1995 sau cu Statutul. Punct.
Cat despre bani fara chitanta... sa speram ca domnul in cauza a solicitat si primit chitanta cand a platit, altfel nu poate dovedi nici macar ca a dat banii.
Daca avocata s-a dat cu partea adversa, singurul lucru practic si care se mai poate face e, in cazul in care domnul in cauza reuseste sa gaseasca un avocat integru care sa-l reprezinte, sa o dea in judecata pe avocata pentru dune, solicitand onorariul pe care i l-a platit + cheltuielile de judecata in noul proces; dar asta numai daca are dovezi negru pe alb ca, de ex., a incheiat cu avocata un contract sa pledeze x-y-z si aceasta nu s-a achitat de obligatie, sau ceva tangibil de felul asta.
In general insa, cum "contractele" sunt tipizate si avocatul scrie numai ceva de tipul "cercetare dosar, obtinere acte, consiliere client, reprezentare judecatoria ABC (in dosarul cutare, daca se cunoaste numarul)", va dati seama ca avocatul face cum ii dicteaza constiinta. Deci, clientul e la mana avocatului, care daca e integru, e bine, daca nu... asta e situatia in Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
luptator.cu.pana, utilizator
orice proces este castigat de o parte si evident pierdut de cealalta. in cazul respectiv, presupun ca avocatul partii este ridicat in slavi si onorat cum se cuvine.nu cunosc capacitatea d-nei avocat de a-si apara clientul, nici macar nu ma pot pronunta asupra acuzei de colaborare cu partea adversa, neexistand sau cel putin nefiind prezentate probe concrete, deci cum il sfatuim pe dl respectiv, in fond cred ca de asta a scris, ne-a scris.justitia e oarba, nu sunt si nu pot fi de acord cu ideea ca un avocat sa-si "vanda" clientul, dar nici cu acuze aruncate in dreapta si stanga fara dovezi palpabile, deoarece fiecare parte priveste din punctul ei de vedere. noi nu am vazut dosarul, nu am citit si verificat probatoriul si nici sentintele respective deci... imi pare rau . daca judecam impartial atunci ar trebui sa avem toate datele. din pacate situatia este asta. dl respectiv are nevoie de un avocat, ca are dreptate sau nu, ca a cheltuit deja bani, este inutil sa plangem pe laptele varsat. formatia mea profesionala (nu meseriasa:D) ma face sa caut totdeauna solutia si , cum se poate face, nu cum nu se poate face. deci, cred ca sunt in asentimentul multora, s-a discutat destul pe o tema cumva paralela cu speta juridica.
Vă multumesc.
În acest caz,procesul nu este câștigat de nimeni,deocamdată.
Pot să vă dau copii ale unor cereri ilegale acceptate de instanță.
Dați-mi o adresă ! Nu am scris de dragul de a scrie aici.Faptul că șpaga e la mare preț în unele instanțe este cunoscut multor justițiabili din zona de unde vă scriu.
La DNA mi-au cerut probe pentru a cerceta abuzul judecătorului,eu aveam doar copii din dosar.Ar trebui să-l prind eu în flagrant.După ce a crezut că mi-a dat lovitura(hotărârea) de grație,judecătorul s-a pensionat.
Dosarul este acum pentru rejudecare și semnele de întrebare rămân.
Arătam că,după multe amânări pentru adrese către expert,după depunerea
expertizei-un document fals în care se arată că au fot citate părțile,fără ca acestea să fie citate,s-a hotărât o nouă adresă către d-l expert.
După un an și jumătate de tergiversări pentru adrese către expert și depunerea unei expertize cu fals în înscrisuri,credeți că soluția mai poate fi dreaptă?

Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
IonPopescu-B, utilizator
tergiversare cu ani de zile este MOTIV clar de cedo.... insa doar pt un an doi in plus... nu cred ca se poate ajunge la cedo
unii au procese care dureaza 10 ani... 15 ani... alea tergiversari....! cu despagubiri. nu stiu de la cat ani minim in sus va calificati pt CEDO - durata nejustificata a proceselului, poate stiu.... ceilalti..., cred ca 3-4-5 ani nu este considerat proces tergiversat... inrest... reclamatia pe numele expertului la coorpul lui de experti si la ministerul jsutitiei si .. ce a mai scris luptatorul cu pana,e cu atat mai incisiv.

daca nu vi s-a comunicat o expertiza care a aparut brusc in dosar ESTE MOTIV DE CEDO
incalcarea dreptului la aparare !
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters83715, utilizator
in aceste conditii incepeti cu o plangere penala indreptata impotrive tuturor celor care considerati ca v-au nedreptatit. Daca se dovedeste ca vi s.-a incalcat dreptul la aparare mergeti la CEDO.

Alte discuții în legătură

Judecatorul expert IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Pentru ca pe 8 martie,expertul a depus expertiza la dosar,judecatorul a amanat procesul pentru observarea expertizei.Au fost depuse,tot atunci, ... (vezi toată discuția)
Este legal ? IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Cu toate că,de la prima adresă către expertul desemnat, i-a fost solicitată atașarea la lucrarea de expertiză a dovezilor de ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)