avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... JUDECÃTORIA PRIVATÃ !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

JUDECÃTORIA PRIVATÃ !

Bună ziua.
Este drept ca un proces să fie amânat 11 termene la rând pentru că expertul nu își
depune expertiza.
Acum,după un an,a depus un fals prin care arată că părțile au fost chemate la fața locului,fără a atașa și scrisorile prin care le-a chemat (pentru că nu le-a chemat)
Aici,la judecătoria privată,primarul localității,care este vecin de casă cu mine,vrea
să-mi fure 4000 de mp-pentru că nu au fost înregistrați la Reg.agricol și,la marginea suprafeței este o cișmea (12 mp) care este în domeniul public.
Profitând de imensa corupție din regiune,tot amână-după cum arătam- și nu știe cum să mă deposedeze.
Ca și suprafață,terenul este mai mare decât cel de la Reg.agricol dar,ca și vecinătăți terenul este cel din Titlu de propritate.
Nici o altă persoană nu revendică suprafața care,dealtfel este între două curele paralele și la capete sunt delimitate de două drumuri-acum asfaltate.
Procesele verbale de punere în posesie ale celor doi vecini,ar putea fi cerute ca probă în instanță? Menționez că unul dintre terenuri este stăpânit abuziv de către primar,fără vreun act;poate vrea să se extindă și la mine.
Dacă 12 metri sunt trecuți în domeniul public,este îndreptățit primarul să solicite
restul suprafeței ? Dosar 801/267/2010.
Vă mulțumesc.

Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
IonPopescu-B, utilizator
din pacate cam au intaietate la imunitate prin simplu fapt ca noi "nu stim" ...muulte..( mie mi-a pierdut un proces un profesor universitar de drept.....o hahalera de om)

anularea/plangerea contraventionala ( contestatie la o amenda) se face prin contestarea actului unilateral al politistului ( care pur si simplu a intocmit un proces verbal - in lipsa probei). Sarcina probei revine politistului ( adica poza de radar pt amenda de viteza depasita, alcooltest, analize pt dovedirea alcoolemiei, buletin sonometric pentru necomfirmarea apelului la 112 ca era zgomot de la vecinii zgomotosi cauzat in apartamentul de unde s-a reclamat etc)

eu am dreptul sa reclam .. polististul sa faca sarcina probei ca nu a fost adevarat. Adica eu nu trebuie sa aduc dovezi. polististul trebuie sa aduca dovezi

Din nevinovat v-a transformat in contravenient.

De asemenea va bucurati de prezumtia de nevinovatie (CEDO) si cititi si cauza Anghel contra Romaniei. ( si judecatorii si militenii pot gresi... cam des..)

mie imi pare ca o sa ajungeti pe la CEDO in decurs de 6 luni de la terminarea ultimei cai de atac ( recursul)

de asemenea nu mi s-a raspuns ce inseamna durata nejustificat de lunga la CEDO. (Numai la CEDO se pot cere despagubiri, ca statul nu a asigurat un proces corect si in termen rezonabil, nu v-a acordat dreptul la aparare etc.)

avocatul il puteti reclama la barou numai daca aveti contract si chitanta cu el
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
ContSters83715, utilizator
Angajati un avocat! Sau luati cursuri de procedura civila. Altfel veti pierde procesul si nu din cauza judecatorului ci din cauza dumneavoastra.
1)unde gasesc cursuri de procedura civila?

2)vestea proasta e ca si cu avocat si puteti sa pierdeti
gasirea avocatului e o opera de arta si singurul element de dificultate in castigarea procesului
daca clientul nu stie sa se impuna in fata avocatului si sa isi gasesca avocatul pe masura ta de client.......... ehei.... nu mergeti decat pe avocati recomandati de alti prieteni de-ai dvs ! aveti destul de lucru la recrutare
toate formalitatile : contractul, chitanta, semnatura pe contract sunt sfinte !

2) daca e absolut primul dvs proces e recomandabil cu avocat - deoarece nu aveti nici cele mai minuscule cunostinte rudimentare....

3) unde gasesc cursuri de procedura civila pentru persoane care sunt in situatia identica a dlui Ion ?

Daca teoria este aici
[ link extern ]
care e urmatorul pas?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
ContSters83715, utilizator
La librarie. Sau urmati cursurile facultatii de drept. Fara aceste cunostinte si fara serviciile unei persoane cu pregatire in domeniu nu va veti putea bucura de drepturile conferite de legislatie. Procesul civil are reguli diferite fata de procesul pena. Judecatorul in procesul civil nu poate acorda drepturi fara ca acestea sa fi fost cerute. Concluzia: nu-ti cunosti drepturile, nu stii sa ti le ceri, atunci ele nu-ti vor fi acordate din oficiu. Si astfel vei considera ca judecatorul e vinovat.

revin si cu un curs despre drept procesual civil, daca ajuta la ceva....

[ link extern ]

ce trebuie sa stie un client este seamnarea contractului, si chitanta si copie dupa chitanta... astea sunt cam sfinte..

dar daca avocatul nu face ce trebuie... judecatorul se ia dupa avocat si se ajunge la CEDO...prin inertie. ( intre timp se considera ca ai schimbat de mult avocatul initial)

Alte discuții în legătură

Judecatorul expert IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Pentru ca pe 8 martie,expertul a depus expertiza la dosar,judecatorul a amanat procesul pentru observarea expertizei.Au fost depuse,tot atunci, ... (vezi toată discuția)
Este legal ? IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Cu toate că,de la prima adresă către expertul desemnat, i-a fost solicitată atașarea la lucrarea de expertiză a dovezilor de ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)