avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Tara bâzdâgãniilor
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Tara bâzdâgãniilor

Traim intr-o tara in care exista multi oameni care platesc vrajitori despre care-si inchipuie ca le vor rezolva problemele, exista si oameni care platesc pentru "tratamente" prin reflexoterapie, acupunctura, leacuri homeopate, s.a.m.d.
In noiembrie 2010 un grup de parlamentari au incercat sa promoveze un proiect de lege prin care sa oblige Ministerul Muncii sa stabileasca standarde ocupationale pentru ghicitori si vrajitori si sa ii incadreze in nomenclatorul profesiunilor liberale. :O Oy-Gevalt!
Proiectul de lege definea termeni precum:
Ghicitor - persoana care se ocupa cu prezicerea viitorului
Vrajitorie - ritualuri prin care se invoca realitati demonice #-o cu scopul de a se inlatura boli, de a reface sau destrama legaturi intre oameni ... etc.
De asemenea, proiectul mai obliga fiecare organizatie din domeniul ocult sa tina evidenta "practicienilor in vrajitorie si ghicitorie.
Sigur ca proiectul a fost respins insa asta nu inseamna decat ca vrajitorii, ghicitorii si ceilalti isi vad linistiti de activitatile lor fara grija impozitelor, taxelor, etc.
Alaturi de vrajitori si ghicitori mai exista insa o intreaga gama de "profesionisti" in vanzarea de vise desarte din care unii chiar reusesc sa obtina protectia legii.
Topicul are un dublu scop
- indexarea si definirea ca fraude a activitatilor care au in comun faptul ca transforma in venituri naivitatea umana prin prezentarea unor falsuri ca adevaruri
- fabricarea unei truse (normative) pentru detectat bâzdâgăniile.
Nu voi incepe cu vrajitoria sau ghicitul pentru ca nu-mi inchipui ca exista cititori ai forumului avocatnet care sa creada ca vrajitoria functioneaza ori ca o baba analfabeta vede in viitor gratie unor "unelte" de genul zatului de cafea, bobilor, globului de cristal sau ce or mai folosi ele.
Fiecare activitate aratata ca fiind de fapt o bâzdâgănie va primi un numar in "Index bazdaganorum" =D>, o descriere si un "DE CE NU FUNCTIONEAZA?" cat se poate de rational. Haideti, scepticilor, curaj!
Bâzdâgania nr. 1 Homeopatia
Internetul e plin de promisiuni grandioase iar in farmaciile romanesti puteti cumpara diferite leacuri homeopate. Scepticul de serviciu, Umar ben Ibrahim, a facut urmatorul experiment in farmaciile aradene: a intrebat daca vand leacuri homeopate iar dupa ce a aflat ca vindeau a inceput sa chestioneze farmacistii daca aceste leacuri au efect stiintific dovedit :weg: Raspunsurile au variat de la: "Nu, sunt o prostie, dar sunteti primul care pune problema asa" la "multa lume le lauda" si chiar la "daca nu credeti in ele luati altceva". :O Dumnezeule mare si bun! Trebuie sa credem si in sfanta aspirina? E un fel de religie?
DE CE NU FUNCTIONEAZA Homeopatia?
1. Homeopatia a fost inventata de un medic german, Samuel Hahnemann, si se intemeiaza pe asa numita lege a similariilor "[similia similibus curentur" care n-are nimic in comun insa cu o lege a naturii, fiind pur si simplu opera imaginatiei d-lui Hahnemann care isi inchipuia pe la 1796 ca asa functioneaza lumea.
2.
De ce nu este legea similariilor o lege naturala cum sunt legea gravitatiei sau legile termodinamicii? Pentru ca oricare din legile naturale veritabile pot fi verificate cu ajutorul unor experimente pe care orice persoana ce detine echipamentul necesar le poate reproduce. Acesta era scopul intrebarii scepticului Umar referitor la "rezultatele verificate stiintific".
3. Nu voi explica aici ce este efectul placebo, pentru ca presupun ca forumistii avocatnet stiu asta iar pentru ceilalti exista ... nu, nu mastercard ci wikipedia B-) . Scriu insa ca in domeniul medicamentelor, pentru a stabili efectele reale ale unui anumit medicament fara sa implicam efectul placebo se face un test dublu orb, adica se formeaza doua loturi de pacienti fara sa se stie dinainte caruia dintre aceste loturi i s-a administrat intr-adevar medicamentul si caruia doar ceva fara efect.
4. Nici un tratament homeopat nu a trecut un test dublu orb iar legea similariilor formulata de Hahnemann s-a dovedit a fi doar o ... bâzdâgănie.
5. Afara de legea similariilor, homeopatia se bazeaza si pe ideea ca dilutiile repetate fac ca un produs sa contina un fel de "parte discreta" a substantei supuse dilutiei. Dilutia se face astfel: se amesteca o parte din substanta supusa dilutiei cu 100 parti apa; apoi o parte din aceasta dilutie se amesteca din nou cu 100 de parti de apa ... s.a.m.d. Pe orice produs homeopat se poate citi dilutia la care a fost supusa substanta initiala, C200 insemnand ca procedeul de mai sus s-a repetat de 200 de ori, de fiecare data o parte fiind amestecata cu 100 de parti de apa.
6. Daca dilutia este C200 cate molecule de substanta activa contine o pastila? NICI UNA. De fapt ar trebui consumate cateva garnituri de tren pline cu pastile pentru ca sa existe pe undeva o molecula de substanta activa. De unde stiu asta? Domnul Avogadro a stabilit in 1811 o constanta cu ajutorul careia putem sa aflam cu usurinta acest lucru. Orice copil de clasa a VIII-a poate sa va calculeze asta!
7. Mai nou, pentru ca au observat ca era greu sa se bata cu teoriile simple, eficiente si adevarate ale domnului Avogadro, practicantii homeopatiei au inventat altceva, sustinand ca apa in care se face dilutia are o memorie si ca tine minte informatia provenita la substanta initial diluata. :rtfm: Desigur ca nici aceasta lege a memoriei apei chioare nu poate fi testata iar homeopatii n-au conceput un experiment care sa poata fi reprodus de orice experimentator independent care sa o testeze. Stiti de ce? Pentru ca moleculele de apa nu stau o clipa locului! Se misca de colo, colo, fara rost dupa cum a observat dl Brown asa ca nici vorba sa existe o configuratie moleculara stabila care sa memoreze ceva.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Sistemul asta piramidal ar trebui interzis in toate tarile sub orice forma sau derivatie a sa.

P.S. daca se clasifica vrajitor sa clasifice si Jedi, Sith, Necromancer si altele de genul.
Mi-am adus aminte cand am citit despre magie ( :bow: Diana) ca inainte de a termina liceul una dintre colegele mele a venit la scoala cu o carte cartonata si cu o cheie legata cu sfoara ca sa facem o sedinta de spiritism sa vedem daca si cand ne maritam :rolleyes:. Recunosc ca m-am enervat foarte ca am tras biletelul cu nr. 9 si pana am ajuns eu la rand sa tin de cheie spiritul a obosit si n-a mai miscat deloc cartea.

Imi aduc aminte de asemenea ca trebuit sa fie rugat spiritul sa se intoarca de unde a venit si sa spunem Tatal nostru, insa cand am ajuns la faza cu rugaciunea am constatat ca niciuna dintre noi nu o stia pe toata. Noroc ca nu stiam ce pericol ne pandeste daca nu reusim sa trimitem spiritul inapoi, ca acum cand m-am documentat putin am aflat ca s-ar fi putut sa ne bantuie toata viata.

Am gasit pe net multe, foarte multe tehnici de spiritism, sunt o gramada de carti pe tema asta, forumuri hiperactive de spiritism, zeci de site-uri... ce mai, vitrine pline de prajituri pentru topicul asta. Mi-a fost foarte greu sa ma hotarasc, dar mi-am zis ca daca tot fac munca de cercetare macar sa fie cu folos si cat de cat on topic - e vorba de terapie, deeeeci

Buhuhâzdâgania 14: terapia prin spiritism

Aceasta metoda se bazeaza pe desene, nu le-am putut pune dar daca aveti nevoie search si dati de ele ;)

Figura magică pentru stimularea iubirii din sufletele oamenilor este o bulina intr-un romb dintr-un patrat, toate aceste 3 figuri sunt strabatute de sageti care pleaca in toate directiile. Tot ce aveti de facut pentru a stimula iubirea semenilor este urmatorul lucru (citez ca sa nu uit vreun cuvant si sa va dau munca peste cap):

Gândiţi-vă cu iubire la o fiinţă sau la un obiect privind centrul figurii (bulina neagră) timp de 2-3 minute, după care contemplaţi întreaga figură. Ea vă va amplifica sentimentul, mărindu-vă aura până la dimensiuni cosmice. Veţi avea o stare de supraenergizare plăcută pe care ar fi bine să o păstraţi 10-15 minute.

No comment, ca nu e voie :">
Insa trag concluzia ca totusi nu e bine sa iubesti prea tare, pentru ca risti sa reciti din Eminescu cu ochii pe cer: Si te-ai dus, dulce minune / Si-a murit iubirea noastra, pentru ca (se continua explicatia):

Dacă spiritul iubeşte, sufletul poate ajunge până la marginile Universului nostru (pătratul). Iubirea deosebit de puternică se propagă pe direcţiile punctelor cardinale şi poate ieşi din Universul nostru (săgeţile care ies prin vârfurile pătratului).

Despre avertismentul cu care se incheie prezentarea metodei, numai de bine ca nu stiu sa identific scopurile egoiste:
AVERTISMENT : Această figură magică nu poate fi folosită în scopuri egoiste!

Atentie la mine, ca urmeaza ceva mult mai folositor, mai pentru +30 ani!

Figura magică pentru eliminarea energiilor uzate din organism este ceva in genul unei roti ovalizate si cu un sfert din spitze desprinse de centrul rotii. Desigur are si sageti.

Ca sa scapati de energiile uzate (asa le-a zis, asa le zic) nu trebuie decat sa priviţi centrul figurii magice timp de câteva secunde, după care parcurgeţi relaxat cu privirea întregul desen. Din clipa în care simţiţi o presiune în creştetul capului (probabil valva de siguranta, ca la oalele de gatit sub presiune) fixaţi numai partea de sus a desenului. În scurt timp veţi avea o senzaţie de uşurare datorită eliminării energiilor uzate din organism.

Si va rog sa va concentrati pe explicatie:
Privind centrul figurii, biocâmpul dumneavoastră va începe să evacueze energiile uzate în pământ. Privind partea de sus a desenului veţi intra în legătură cu energia cosmică vindecătoare, ce va pătrunde în organism prin creştetul capului. Ea va înlesni ieşirea energiilor uzate din corp pe direcţiile celor patru puncte cardinale, de unde vor fi orientate spre sol.
Ceva in genul furtunului de gradina cu stativ si stropitor, imi imaginez.

Figura magica destinată ajutorării oamenilor cinstiţi, aflaţi în suferinţă financiară este mai complexa decat celelalte 2, are deasupra unui cerc sagetat, desigur, un fel de trident fara coada (scuzati-mi lipsa de imaginatie, n-am timp sa-mi elimin energiile uzate si incerc sa le reciclez).

Deci:
Priviţi în interiorul cercului, considerând că el reprezintă lipsa banilor de care suferiţi. Linia cercului simbolizează zidul de care vă izbiţi în neputinţa voastră de a câştiga bani suficienţi pentru o viaţă îmbelşugată. Urmăriţi cu privirea direcţiile E, V, S, N (cele patru puncte cardinale) şi orientaţi desenul pe direcţia N - S. Priviţi săgeata cu indicativul Z (concentrati-va, ca pierdeti banii:foottap:) gândindu-vă cu smerenie şi speranţă la Zeitatea Supremă DUMNEZEU şi rostiţi în şoaptă sau în minte următoarea invocaţie :

Prea Sfinte Doamne Dumnezeule, arată-mi calea norocului spre bunăstarea mea financiară!

Eu zic sa spuneti in minte, sa nu mai auda nimeni ca altfel trebuie sa creasca masa monetara :acute:
Continui, acum daca tot m-am apucat sa va spun tot ca dupa-aia ziceti ca am tinut numai pentru mine:

Veţi pronunţa această rugăminte de 3 ori, privind mereu spre direcţia indicată de săgeata Z. Veţi folosi acest procedeu ori de câte ori veţi avea nevoie de un surplus de inspiraţie şi creativitate în munca pe care o desfăşuraţi.
Cei care îl vor urma conform indicaţiilor de mai sus vor primi din Cosmos un plus de energie şi abilitate, care îi va susţine în munca lor.

Heeei, parca era vorba de bani...
Ma duc sa mai citesc o data.

Ufff, tara bazdaganiilor:)). Am tinut sa postez intr-un final, experienta mea fiind destul de vaga despre originile acestor ....tampenii, dar totusi destul de reala in contact cu ele. Atat cu asa-zisa "mama-omida" care mi-a ghicit ca o sa plec la drum si o sa am "succesuri" (hihi), ca am un inger pazitor puternic dar ca l-am indepartat si m-am dat pe mana diavolului (in acel moment un val de nestapanita ironie m-a apucat, dar l-am tinut bine:) ), si pana la urma, mi-a ghicit ca am nevoie de un preot. I-as fi recomandat si eu cativa psihiatri destul de bunicei, dar mi-era mila sa-i tai elanul bietei batrane... Deci asta a fost "una bucata experienta".
A doua, un pic mai necostisitoare dar la fel de inutila a fost MLM-ul. Sau ma rog... O varianta a sa: asigurari. Da, stiu, o sa spuneti, "oare cum de nu te-ai gandit ca e o aiureala inainte sa te bagi". M-am gandit. De fapt, am stiut. Am 20 de ani, relatiile mele cu oameni care isi permit asigurari scumpe si investitii sunt cam inexistente. Deci, cum ar spune un prieten de-al meu :epic fail:P A tinut 2 saptamani toata treaba, in care nu am facut nimic in afara de un curs complet inutil in care ne invatau tehnici de manipulare.... Ehh, ce sa zic... Poate imi vor folosi si alea la ceva odata...:)
Pe asta se bazeaza faimoasa piata de consum, adica anti-economia, occidentala/capitalista: manipulare si marketing, adica pacalirea clientului sa cumpere ceva de care nu are nevoie.
Efectul e ca aia scot bani si oamenii de rand scot limba, ca altceva nu mai au in dotare sa scoata.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
BX, utilizator
Terapia BOWEN

Site-urile dedicate nu sunt prea ‘’unite’’ in a explica procedurile si tintele terapiei. Nu am studiat decat 3 insa erau diferente destul de mari de prezentare, asa ca am incercat sa fac o (cat am putut de) scurta sinteza.

Unul insista pe fascii si importanta pe care o au ele in structura corpului uman (ma scuzati ca am copiat asa de mult, dar daca tai si un singur cuvant, nu mai intelegeti nimic):

Aproape toate structurile sunt înconjurate de fascie (material fibros) care crează un spatiu între fiecare grup de muschi (muschi individuali si fibre individuale) si permite miscarea liberă si glisarea structurilor pe care le înconjoară si este inevitabil ca prin activarea unui muschi să nu fie activată si fascia corespunzătoare care face parte din aceasta, desi are efecte fiziologice diferite.
Întinderea usoară ajută la orientarea fibrelor de colagen (colagen! cuvantul magic!) din compozitia fasciei si crează un spatiu pentru fluide în jurul si în interiorul celulelor. Intinderea în directii opuse crează un curent piezoelectric mai puternic decât simpla apăsare sau trecerea de-a lungul fibrelor.

Wikipedia spune (ca doar nu eu din cunostintele mele de fizica):

Efectul piezoelectric direct constă în proprietatea unor cristale de a se încărca cu sarcină electrică pe unele dintre fețele acestora atunci când sunt supuse la solicitări de întindere sau de compresiune după o anumita direcție.

Ma gandesc ca a fost greseala de tehnoredactare: au scris efect piezoelectric in loc pieloelectric.
Iar partea cu intinderea mi-a pus creierul pe bigudiuri in asteptarea colagenului, drept care am cautat pe alt site si am gasit o explicatie mai pe intelesul meu:

Este o tehnica terapeutica extrem de profunda si are la baza teoria conform careia organsimul in stare de relaxare totala, isi activeaza abilitatea de a rezolva orice problema a corpului sau a mintii, prin readucerea acestora in echilibru si armonie.

Ceva de genul Dormi linistit, FNI vegheaza, si insista pe efectele asupra articulatiilor bolnave:

Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor.

Sa nu spuneti ca nu credeti –si planetele se mai aliniaza, d-apoi oasele... ce, pe planete le manipuleaza cineva cand se insira una dupa alta? Si sa aiba rezultate aceasta terapie atat de des cat se aliniaza planetele, si tot se cheama ca are, nu? Sunteti rai :acute:

Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.

Am mai vorbit de meridianele energetice. Atata timp cat nu sunteti in stare sa vi le determinati singuri, nu puteti contrazice terapeutul ca vi le-a restabilit, sper ca va este clar :foottap:

Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta de relaxare si o senzatie de bine, de usurare (cel putin a portofelului, este cert).

Multumita dar nu satisfacuta, am mai cautat si am gasit pe al treilea site acest nou beneficiu:

Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.

Rien ne va plus.
Daca va hotarati sa alegeti terapia Bowen si nu se vad rezultatele enumerate mai sus plus celelalte pe care nu le-am insirat ca nu imi ajungea o pagina de forum, voi si numai voi sunteti de vina:

Există si situatii în care această tehnică nu poate avea rezultate: în cazul în care bolnavul îsi cauzează singur recăderea, deoarece nu respectă perioada de repaus. Din moment ce s-a declansat mecanismul de autovindecare, dacă el începe să lucreze, atunci orice actiune în fortă sau orice soc care se induce organismului are rolul de a opri aceste reactii.

Alte discuții în legătură

Interzicerea unui mit?: publicitatea subliminala Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Legea nr. 296/2004 republicata in 2008, Codul consumului art. 70 lit. b interzice [b]publicitatea subliminala[/b]. :strambatura: Cateva observatii: 1. Nu ... (vezi toată discuția)
Nebun periculos tgeorgescu tgeorgescu Vreau sa va intreb daca un individ promite ca vindeca cancerul prin dieta si lumea il crede si se trateaza la el poate fi internat psihiatric in mod ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale pentru participarea fara voie la testarea unor medicamente Gabriela138 Gabriela138 Buna seara! In anul 2009 am fost diagnosticat cu atrofie cerebeloasa si luat in evidenta spitalului Socola Iasi, urmand tratamentul prescris de medic. In anul ... (vezi toată discuția)