u.b.i.k. a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Dupa ce am citit ce ati scris mi-am zis: Sa ma duuuuc, sa nu ma duuuc, sa ma duuuuc, sa nu ma duuuc? Si m-am dus. (la Prislop, desigur, nu de tot) :thumbup:
Cand am citit inceputul am crezut ca ati fost...
M-am gandit la pilda din Biblie, cu cei doi fii, Matei cap 21, versetul 28-32:
28. Un om avea doi fii. Si ducandu-se la cel dintâi, i-a zis : „Fiule,
du-te astăzi si lucrează în via mea !”
29.Iar el, raspunzand, a zis: Ma duc, doamne, si nu s-a dus.
30.Mergand la al doilea, i-a zis tot asa; aceasta raspunzand, a zis: Nu vreau, apoi caindu-se, s-a dus.
31.Care dintra-acestia doi a facut voia tatalui?Zis-au Lui: Cel de-al doilea.Zis-a lor Isus: Adevarat graiesc voua ca vamesii si desfranatele merg inaintea voastra in Imparatia lui Dumnezeu.
32. Caci a venit Ioan la voi in calea dreptatii , si n-ati crezut in el, ci vamesii si desfranatele au crezut, iar voi ati vazut si nu v-ati cait nici dupa aceea, ca sa credeti in el.
Ulterior am citit si ce ati scris in continuare...
Dialogul imaginat de dvs...
Cred ca parintele Arsenie Boca v-ar fi zis, asa cum este scris intr-o carte a sa ( p 129, Seminte duhovnicesti, Un caiet al Parintelui Arsenie Boca, Editura Lumina Credintei, 2009 ) :
,,
Ateismul este ultima faza a sectarismului.Acesta tinde sa cotropeasca tot pamantul iar cand va reusi ca toti supravietuitorii acestei lumi, cu voie si fara voie, sa afirme negatia lui Dumnezeu, negatia nemuririi , negatia Invierii si a Imparatiei lui Dumnezeu, dupa o vreme foarte scurta se vor izbi de aparitia cea infricosata a lui Isus Hristos, ca Judecator al lumii si Imparat al crestinilor.Atunci fiecare isii va primi plata ostenelilor sale, pentru o vesnicie fara de sfarsit.
Amin! ”
PS:
Fac o precizare.
Amin, este zis pe bune de Arsenie Boca in cartea sa si nu de mine la final.