avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cea mai rapida posibilitate de a scapa de chiriasi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cea mai rapida posibilitate de a scapa de chiriasi.

Caut deci solutii..si nu orice fel de solutii ci pe cele mai rapide:D

Locuiesc in afara Ro, in citeva luni sa voi repatria cu familia (care include copil de 4 ani) si sint in situatia de a nu avea unde locui.
Am inchiriat pe o perioada limitata de 10 luni singura locuinta detinuta de mine in Ro.
Acum la expirarea contractului , ne-am hotarit sa nu-l mai reinoim, nu numai datorita reintoarcerii dar mai ales pentru ca oricum nu ne-am primit chiria de 2 luni, nu sint achitate intretinerea si lumina..Persoana care se ocupa (cu procura) de administrarea acestui apartament este sicanata (telefoane de la politie cum ca exista reclamatie ca ii dam afara..da stiu culmea tupeului!)..nu mai este lasta sa intre in apartament, nu se mai raspunde la telefon..

In aceste conditii in care politia nu se implica si eu eu voi trebui sa pornesc actiune de evacuare si apoi proces si excutare fortata....ma puteti sfatui ce tricuri (legale) as putea folosi? Am auzit de o ordonanta presidentiala (nu stiu mai multe amanunte) de care m-as putea prevala pt a urgenta toata actiunea.

A doua problema ar fi cit ar costa toata acesta afacere (taxe la stat ,onorariu avocat)..nu vreau sume exacte ci ff aproximative
A treia cam cit estimati ca ar putea dura procesul (fiind unul foarte clar ..contract expirat ).
Ma pot prevala de statutul meu de repatriat (si cu dubla cetatenie) putind face dovada ca nu am unde sa locuiesc decit ..pe strada pe parcursul acestui proces..cum ramine cu mine proprietarul ..violarea domiciliului..

Le pot intrerupe lumina?
Contractul este unul de mana dar declarat la Administratia financiara.(unde a trebuit sa platesc impozitul desi eu nu mi-am incasat chiria pe ultimele doua luni).


Multumesc pt orice sfat..idee..sugestie..
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
skill, utilizator
Cel mai recent răspuns: marco07 , utilizator 18:04, 17 Ianuarie 2011
Stimată doamnă,
Eu vă spun că poate funcţiona în cazul dv. cu succes introducerea unei ordonanţe preşedinţiale, făcând dovada urgenţei prin aceea că la data de ...aveţi bilete de revenire în ţară, aveţi repatrierea, aveţi situaţia familială ...(soţie, copil ), nu aveţi alte bunuri imobile în ţară pe care le-aţi putea folosi în cazul unui proces de evacuare pe calea de drept comun etc.
Acţiunea de evacuare pe drept comun sau pe ordonanţă preşedinţială se timbrează cu 10 lei taxă timbru judiciar şi 0,3 lei timbru judiciar, conform art. 3 lit. b din Legea 146/1997.
Cererea de ordonanţă preşedinţială o veţi introduce în paralel cu cererea de evacuare pe drept comun.
Onorariul avocatului depinde de la avocat la avocat. Trebuie să-l mandataţi să vă reprezinte interesele în instanţă.
Nu împărtăşesc opinia dl. Ciobotaru şi nu vă recomand să urmaţi sfaturile acestuia. Un abuz nu trebuie să genereze un alt abuz. De aceea avem justiţie pentru a elimina anarhia, în caz contrar, puteţi apela la un pistol şi-i împuşcaţi pe toţi chiriaşii astfel că nu mai pierdeţi ncii timp, nici bani şi totul se va rezolva în câteva minute nu în câteva zile, în varianta dl. Ciobotaru....:D
Succes! ;)
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
Corina Capotã, Avocat
Va multumesc mult la toti pentru sfaturi si idei...Ramine sa vad cum gasesc un avocat bun in acel oras...

In alta ordine de idei,ma intreb ce pot face eu ca cetatean pentru a schimba legea..Sint dispusa sa m,a lupt cu morile de vint si sa incerc sa schimb legea acesta..o lege "strimba"..nu pot intelege si nu vreau sa inteleg resemnarea...asta este legea si lucram cu ea :(

Este absurd ca legea sa protejeze un abuz, tulburarea de posesie, violarea de domiciliu..se incurajaza de fapt infractiunea! Iar eu ca pagubit ( cu acte in regula, cu impozit pe venit platit),ca proprietar...trebuie sa pierd timp ,,,energie si bani (ei nu au bani sa plateasca acum dar despagubiri de judecata..sa fim seriosi)..si deci trebuie sa stau cumintica ..sa nu-l deranjez..Daca il deranjez eu risc pedeapsa de la 1 la 5 ani...iar el..din infractor devine victima! In ce lume traim! ..asta a fost retoric #-o

Deci invatati-ma si asta...de unde sa incep pt schimbarea legii,pentru asta sint dispusa sa-mi consum energia si timpul meu..

Sa auzim numai de bine!
Ati luat o hotarare inteleapta cu angajarea unui avocat. Imi pare rau ca am dat o solutie de forta la care v-am expus si riscurile de rigoare care am considerat ca sunt suficient de mari ca sa nu fie pentru dvs. o solutie.

Daca sunteti dispusa sa va luptati cu morile de vant veti reusi in cel mai bun caz sa va rupeti lancea si sa cadeti de pe cal, ca legendarul cavaler.

Nu ati perceput corect lucrurile. Nu legea este "stramba" ci procedurile rapide sunt lente in raport cu graba dvs.. Legea nu protejeaza abuzurile, tilburarea de posesie si violarea de domiciliu si nu incurajeaza infractiunea. Infractiunea este "aparata" indirect prin modul cum actioneaza uneori cei care pun in aplicare legea.

Sa auzim ca problema sa rezolvat rezonabil. Uneori lucrurile complicate si fara iesire la un moment dat, se rezolva instantaneu si favorabil fara sa facem nimic. Chiriasul abuziv isi da si el seama ca nu poate mentine o asfel de situatie fara sa se puna in mare pericol si cu siguranta se va muta singur.

Sa auzim numai de bine.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Ramin la ideea ca legea este "strimba" si nu aplicarea ei. Eu nu am nevoie de metode rapide decit de frica implicatiilor unor chiriasi care nu-si respecta contractul (expirat) si nici platile. Deci ei fac abuz... beneficiaza de locuinta mea in pofida unor intelegeri...deci sint infractori..Conform contractului locuinta numai este locuinta lor tempoarara...ci ea a mea....De ce este nevoie de lege, de timp pierdut inutil pt ca niste oameni sa paraseasca o locuinta pe care o ocupa abuziv. Se pare ca au buletine false, nu au mutatie...Cum ramine cu "legalitatea"lor? Nu este vorba de vreo vila revendicata de fostii proprietari..ci de un amarit de apartament de bloc #-o

Legea ar trebui sa fie mult mai simpla pt a evita complicatii. A expirat contractul si nu se mai negociaza altul...afara! Nu? Interventia politiei pt apararea dreptului de proprietate .Atunci de ce sa mai incheiem contracte..daca nu le respecta nimeni..De ce mai platim impozit pe venit, statului ,daca el nu ne poate apara ..prin politie ..si ma repet am platit impozit pe venit...pe venit nerealizat prin neincasarea chiriei!

ca stiri de ultima ora ...au declarat ca nu parasesc locuinta decit prin hotarire judecatoreasca..si au depus ei o alta plingere la politie!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
skill, utilizator
Cum puteti ramane la ideea ca legea este "stramba" din moment ce nu o cunoasteti, nu ati citit-o niciodata?
Cum adica "de ce este nevoie de lege"? pentru ca nu ne putem face singuri dreptate, pentru asta exista legi...

Acesta este riscul pe care vi l-ati asumat in momentul in care ati hotarat sa inchiriati apartamentul persoanelor respective: sa nu va plateasca chiria si sa nu doreasca sa-l paraseasca instantaneu, cand doriti dumneavoastra...
Este normal chiar sa fie necesara o notificare prealabila, pentru ca nu poti scoate omul in strada instantaneu. Si chiriasul are drepturile lui, asumate prin contract. Cat timp vi s-au platit banii de chirie au fost buni...
Se pare ca doar de 2 luni aveti probleme cu acestia...

Va inteleg frustrarea, dar trebuie sa actionati pe calea legala...veti obtine o hotarare judecatoreasca de evacuare si acestia vor fi obligati apoi sa plateasca toate cheltuielile de judecata si eventual de executare silita.

Alte discuții în legătură

Cum sa fac o evacuare ?! uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil obtinut prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si o ruda, in urma cu 2 ani. Mentionez ca fostul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala costy2010 costy2010 Am depus o cerere de ordonata presedintiala legata de un proces pe fond de reziliere contract si evacuare chirias. Primul termen al procesului pe fond este ... (vezi toată discuția)
Contracte de inchiriere aslon aslon cum pot scoate din casa un chirias care nu-si plateste chiria nici intretinerea si care nu vrea sa plece pana nu expira contractul? mentionez ca nu mai am ... (vezi toată discuția)