avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cea mai rapida posibilitate de a scapa de chiriasi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cea mai rapida posibilitate de a scapa de chiriasi.

Caut deci solutii..si nu orice fel de solutii ci pe cele mai rapide:D

Locuiesc in afara Ro, in citeva luni sa voi repatria cu familia (care include copil de 4 ani) si sint in situatia de a nu avea unde locui.
Am inchiriat pe o perioada limitata de 10 luni singura locuinta detinuta de mine in Ro.
Acum la expirarea contractului , ne-am hotarit sa nu-l mai reinoim, nu numai datorita reintoarcerii dar mai ales pentru ca oricum nu ne-am primit chiria de 2 luni, nu sint achitate intretinerea si lumina..Persoana care se ocupa (cu procura) de administrarea acestui apartament este sicanata (telefoane de la politie cum ca exista reclamatie ca ii dam afara..da stiu culmea tupeului!)..nu mai este lasta sa intre in apartament, nu se mai raspunde la telefon..

In aceste conditii in care politia nu se implica si eu eu voi trebui sa pornesc actiune de evacuare si apoi proces si excutare fortata....ma puteti sfatui ce tricuri (legale) as putea folosi? Am auzit de o ordonanta presidentiala (nu stiu mai multe amanunte) de care m-as putea prevala pt a urgenta toata actiunea.

A doua problema ar fi cit ar costa toata acesta afacere (taxe la stat ,onorariu avocat)..nu vreau sume exacte ci ff aproximative
A treia cam cit estimati ca ar putea dura procesul (fiind unul foarte clar ..contract expirat ).
Ma pot prevala de statutul meu de repatriat (si cu dubla cetatenie) putind face dovada ca nu am unde sa locuiesc decit ..pe strada pe parcursul acestui proces..cum ramine cu mine proprietarul ..violarea domiciliului..

Le pot intrerupe lumina?
Contractul este unul de mana dar declarat la Administratia financiara.(unde a trebuit sa platesc impozitul desi eu nu mi-am incasat chiria pe ultimele doua luni).


Multumesc pt orice sfat..idee..sugestie..
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
skill, utilizator
Cel mai recent răspuns: marco07 , utilizator 18:04, 17 Ianuarie 2011
Ne cerem scuze ca legea nu e cum va place dv., asta e ea, insa!

Vin multi oameni in tara fara sa aiba apartament sau chiar il au inchiriat in conditii similare...
Sunteti nedrept cu cei care va ajuta aici si, chiar daca nu va plac unele raspunsuri, oamenii acestia consuma energie sa va spuna ce zice legea pe la noi...
Ce alte conditii sau dovezi ati putea invoca am incercat sa aflu, insa nu raspundeti la intrebarile care ar putea duce la niste raspunsuri... Daca eu as intelege situatia de fapt in ansamblu, poate ca as mai putea gasi variante...
Daca insa intreb si imi raman spusele in aer, negasindu-si raspuns, degeaba incerc sa gasesc solutii...

Va doresc succes in demersurile incepute!
Nu , interpretati gresit..Nu trebuie sa -mi placa mie legea..ci tuturor...sa fie o lege dreapta pt ambele parti si usor de aplicat! Atit!..cu cit este mai simplu..cu atit sint mai putine situatii de genul celei descrise de mine.

Spune-ti exact ce-am gresit eu ,ca proprietar? Ce nu am respectat? Ce nu am facut conform legii?Si daca nu am gresit cu nimic si imi trebuie acea locuinta pentru a locui, de ce trebuie sa astept 1 -2 ani pt a fi repus in posesie? Intrebari simple...astept raspunsuri simple...

Vom avea in tara un venit fabulos de 16 mil lei (eu si sotul meu,impreuna fiind bugetari) pentru primii 3 ani....considerati ca as putea sa-mi permit sa inchiriez un apartament?:-/...

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
skill, utilizator
skill a scris:

Multumesc pentru idee! Probabil este un fel de "small court"...
Nu pot comenta mai mult atita timp cind observ cum se doreste(de anumiti avocati,restul sa ma scuze) descurajarea mea (nu prea inteleg insa motivul)....eu ma mir ca nu mi se recomanda..sa le donez lor apartamentul..in fond ..nu au saracii!:D

Daca revenirea in tara nu este urgenta...atunci ce alte conditii /dovezi as putea invoca?
Cit priveste consultarea d-vostra...o fac tocmai pentru ca nu sint in Ro, nu stiu legile si nu pot fi "face to face" cu avocatul.


Imi pare rau dar acesta este adevarul.Un proces de evacuare dureaza.
Daca va descurajati atat de usor, fara ca macar sa fi inceput procesul nu este deloc bine.
Poate aveti noroc si pleaca dupa prima instanta.

Eu totusi nu inteleg de ce nu ati deschis procesul de evacuare mai rapid.Acum este si vacanta judecatoreasca.
Era bine sa va fi informat din timp despre felul in care stau lucrurile cu evacuarea.
Poate ca aveti si dvs o mica culpa.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Cea mai rapida cale de a scapa de chiriasi ar fi fost accea de a fi facut contractul de inchiriere cu un avocat si nu cu un mandatar femeie in varsta si simpatica care, probabil, a completat pe genunchi un formular de contract de inchiriere pus la dispozitie de Administratia Financiara. Va asigur ca in acest moment n-ar fi dormit chiriasul de grija faptului ca nu si-a gasit inca o alta locuinta inainte de expirarea contractului. (daca spre pilda suma de plata cu titlu de daune pentru nepredarea locuintei la expirarea chiriei ar fi fost cat tripul chiriei lunare pe piata si altele asemenea). Legea e buna, pentru cine stie sa se foloseasca de ea.
Dar cu atitudinea pe care o aveti fata de lege si avocati nu ma mir deloc de ce vi se intampla. Solutiile bune sa cauta inainte de a transmite un bun de o valoare mai mare decat o ceapa degerata si nu atunci cand "am comis-o si nu mai stiu pe unde sa scot camasa". Morala? Ceea ce la inceput e gratis s-ar putea ca la final sa va coste foarte scump. (asta s-o tineti minte pentru viitor).

Eu nu vad indeplinite conditiile ordonantei presedintiale. Nu numai urgenta e o conditie, ci si caracterul vremelnic. Ori o evacuare nu e vremelnica - adica pana la ... - ci cat se poate de definitiva. (sau cel putin asa o vreti si o si vedeti)
Faptul ca nici avocatul pe care l-ati gasit nu crede in reusita ordonantei presedintiale rezulta din faptul ca s-a gandit sa promoveze totusi doua actiuni, dintre care una pe drept comun... un fel de: incercam marea cu degetul, si daca nu merge trecem la planul 2.

S-ar putea promova o ordonanta presedintiala (cel putin "castigati" un prim termen mai devreme) dar care ar trebui transformata in actiune de drept comun in momentul in care instanta ar pune in discutie admisibilitatea ordonantei.
Si asta ca sa fiu optimista.... nu ca n-as fi vazut proceduri speciale pe calea ordonantei presedintiale care a fi durat ...3 ani.
Si solutia mea ar putea sa para un fel de ... las-o ma ca poate merge asa, dar cel putin in varianta asta nu va alegeti cu doua procese (cu cheltuieli pe masura) ci cu unul singur.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
romascanu, moderator
AVLIL a scris:

Astfel, va intreb: ce prevedea contractul dv.?
De ce nu i-ati scos afara la prima problema cu ei?
Cum ati platit impozit pe bani neincasati, ca legea nu spune asta... Nu v-a obligat nimeni sa declarati ceea ce nu s-a platit...
Ati prevazut vreo garantie in contractul de inchiriere?
Cand ati trimis notificarea cu 60 de zile inainte, avand in vedere ca nu prea va mai intelegeati cu ei, de ce nu le-ati introdus si dosarul in instanta (se poate introduce si inainte de expirarea termenului contractual in cazuri de locatiune). Obtineati aproape evacuarea la termen...
Faptul ca legea va da dv. unele parghii legale nu inseamna ca le si baga in traista... si nici nu inseamna ca e proasta doar pentru ca cineva nu apeleaza la intocmirea de contracte si notificari corespunzator tuturor drepturilor pe care le are.
In notificare, cum ati argumentat nevoia sa evacueze, cate daune le-ai cerut si in ce baza?

Si tot asa, multe-multe intrebari.

Dupa cum v-am mai spus, ati gresit ca nu ati facut lucrurile cum trebuie si acum cereti ca, fara sa miscati prea multe degete, legea sa sara repejor in ajutorul dv.
Un contract ca lumea se face la un jurist... nu se face pe o pagina sau doua...
Un contract bun si o justificare corecta ii scotea pe aia afara in cateva luni...
Daca aas sti ca lucreaza as merge la un avocat si le-as introduce ambele actiuni, ca doar sunt aceleasi actiuni doar procedura e putintel diferita, asa ca munca lui e cam aceeasi.
Si as cere si daune care sa-mi acopere chiria, cheltuielile de judecata, stresul...
Dar... as avea motive sa fac astea, nu ca eu nu pot sta in chirie, dar altii ar putea sa stea... ca-s eu mai cu mot...

Cat este ora de consultatie juridica in SUA? Si daca n-as vrea sa dau un leut pe consulktatie, daca tot am intrat pe un forum care incearca sa ma ajute, as raspunde la intrebari, poate gasesc aia vreo posibilitate...
Eu as putea sa va spun ce sa faceti ca sa demonstrati vremelnicia, urgenta: dar nu vad ca sunt motive in cazul dv. Asa ca totul ar fi o facatura... or facaturile nu tin.

Alte discuții în legătură

Cum sa fac o evacuare ?! uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil obtinut prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si o ruda, in urma cu 2 ani. Mentionez ca fostul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala costy2010 costy2010 Am depus o cerere de ordonata presedintiala legata de un proces pe fond de reziliere contract si evacuare chirias. Primul termen al procesului pe fond este ... (vezi toată discuția)
Contracte de inchiriere aslon aslon cum pot scoate din casa un chirias care nu-si plateste chiria nici intretinerea si care nu vrea sa plece pana nu expira contractul? mentionez ca nu mai am ... (vezi toată discuția)