skill a scris:
Ramin la ideea ca legea este "strimba" si nu aplicarea ei. Eu nu am nevoie de metode rapide decit de frica implicatiilor unor chiriasi care nu-si respecta contractul (expirat) si nici platile. Deci ei fac abuz... beneficiaza de locuinta mea in pofida unor intelegeri...deci sint infractori..Conform contractului locuinta numai este locuinta lor tempoarara...ci ea a mea....De ce este nevoie de lege, de timp pierdut inutil pt ca niste oameni sa paraseasca o locuinta pe care o ocupa abuziv. Se pare ca au buletine false, nu au mutatie...Cum ramine cu "legalitatea"lor? Nu este vorba de vreo vila revendicata de fostii proprietari..ci de un amarit de apartament de bloc #-o
Legea ar trebui sa fie mult mai simpla pt a evita complicatii. A expirat contractul si nu se mai negociaza altul...afara! Nu? Interventia politiei pt apararea dreptului de proprietate .Atunci de ce sa mai incheiem contracte..daca nu le respecta nimeni..De ce mai platim impozit pe venit, statului ,daca el nu ne poate apara ..prin politie ..si ma repet am platit impozit pe venit...pe venit nerealizat prin neincasarea chiriei!
ca stiri de ultima ora ...au declarat ca nu parasesc locuinta decit prin hotarire judecatoreasca..si au depus ei o alta plingere la politie!
Din punctul meu de vedere pierdeti timpul daca nu ii chemati in judecata mai repede.
Puteti incerca si pe cale de ordonanta presedintiala dar nu sunt convins la acest moment ca veti obtine castig de cauza.
Politia nu are competenta legala de a va ajuta.
Dupa ce veti obtine hotararea judecatoreasca de evacuare veti proceda la executare silita prin intermediul executorului judecatoresc.
Alta cale legala nu aveti pt evacuarea lor in lipsa unei hotarari judecatoresti.
Aveti dreptul si la daune interese.
Concluzia mea este sa va angajati un avocat pt a deschide procesul de evacuare si apoi cand veti gasi un avocat care sa va reprezinte in procesul de ordonanta presedintiala ( si cand se va lamuri faptul daca puteti obtine sau nu
castig de cauza) poate ca veti reusi sa rezolvati mai rapid problema dvs.
Practica instantelor de judecata poate fi diferita si de la oras la oras.
De aceea va intreb in ce oras este situat imobilul ?
avocat Claudiu Lascoschi