avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cea mai rapida posibilitate de a scapa de chiriasi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cea mai rapida posibilitate de a scapa de chiriasi.

Caut deci solutii..si nu orice fel de solutii ci pe cele mai rapide:D

Locuiesc in afara Ro, in citeva luni sa voi repatria cu familia (care include copil de 4 ani) si sint in situatia de a nu avea unde locui.
Am inchiriat pe o perioada limitata de 10 luni singura locuinta detinuta de mine in Ro.
Acum la expirarea contractului , ne-am hotarit sa nu-l mai reinoim, nu numai datorita reintoarcerii dar mai ales pentru ca oricum nu ne-am primit chiria de 2 luni, nu sint achitate intretinerea si lumina..Persoana care se ocupa (cu procura) de administrarea acestui apartament este sicanata (telefoane de la politie cum ca exista reclamatie ca ii dam afara..da stiu culmea tupeului!)..nu mai este lasta sa intre in apartament, nu se mai raspunde la telefon..

In aceste conditii in care politia nu se implica si eu eu voi trebui sa pornesc actiune de evacuare si apoi proces si excutare fortata....ma puteti sfatui ce tricuri (legale) as putea folosi? Am auzit de o ordonanta presidentiala (nu stiu mai multe amanunte) de care m-as putea prevala pt a urgenta toata actiunea.

A doua problema ar fi cit ar costa toata acesta afacere (taxe la stat ,onorariu avocat)..nu vreau sume exacte ci ff aproximative
A treia cam cit estimati ca ar putea dura procesul (fiind unul foarte clar ..contract expirat ).
Ma pot prevala de statutul meu de repatriat (si cu dubla cetatenie) putind face dovada ca nu am unde sa locuiesc decit ..pe strada pe parcursul acestui proces..cum ramine cu mine proprietarul ..violarea domiciliului..

Le pot intrerupe lumina?
Contractul este unul de mana dar declarat la Administratia financiara.(unde a trebuit sa platesc impozitul desi eu nu mi-am incasat chiria pe ultimele doua luni).


Multumesc pt orice sfat..idee..sugestie..
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
skill, utilizator
Cel mai recent răspuns: marco07 , utilizator 18:04, 17 Ianuarie 2011
ok..deci eu sint vinovata ... mi-am asumat riscul de a inchiria...interesanta ipoteza..
probleme au fost in fiecare luna...se plateau numai dupa rugaminti, amenintari ..etc...
binenteles ca au fost instiintati cu 60de zile inainte si pt asta au si semnat ca se obliga sa paraseasca locuinta

oricum imi place ca se ia apararea unor delicventi si nu a proprietarului.

exista vacanta judecatoreasca pina in septembrie? ce mai pot judeca ordonatele de urgenta?

acesti oameni nu vor achita nici o cheltuiala de judecata si nici alte datorii...au 3 copii, sotul nu munceste iar sotia este agent imobiliar (asa i-a si gasit noi dind apartamentul la acea agentie unde lucra ea).
Eu am convingerea ca dvs. deja ati vorbit cu un avocat care a formulat cele doua actiuni si le-a depus in instanta.
Si, pentru ca ati intrebat de ordonanta, acest tip de cerere se judeca si in peioada de vara, avand in vedere urgenta.
extras din codul de procedura civila:

Art. 581

Instanţa va putea să ordone măsuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întîrziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

Cererea de ordonanţă preşedinţială se va introduce la instanţa competentă să se pronunţe asupra fondului dreptului.

Ordonanţa va putea fi dată şi fără citarea părţilor şi chiar atunci când există judecată asupra fondului. Judecata se face de urgenţă şi cu precădere. Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonanţei se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare.

Ordonanţa este vremelnică şi executorie. Instanţa va putea hotărî ca excutarea să se facă fără somaţie sau fără trecerea unui termen.

Art. 582

Ordonanţa este supusă recursului în termen de 5 zile de la pronunţare, dacă s-a dat cu citarea părţilor, şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor.

Instanţa de recurs poate suspenda executarea până la judecarea recursului, dar numai cu plata unei cauţiuni al cărei cuantum se va stabili de către aceasta.

Recursul se judecă de urgenţă şi cu precădere, cu citarea părţilor. Dispoziţiile art. 581 alin. 3 referitoare la amânarea pronunţării şi redactarea ordonanţei sunt aplicabile.

Împotriva executării ordonanţei preşedinţiale se poate face contestaţie.
Stimata doamna, nu iau apararea nimanui. Incerc doar sa fiu obiectiva, atata cat pot fi...
Sustin doar ca nu trebuie blamata legea pentru situatia in care sunteti. Aveti toata dreptatea de pe lume in demersul de a va recupera apartamentul, dar trebuie sa actionati pe calea prevazuta de lege.

Daca doamna chiriasa este agent imobiliar e cu atat mai urat comportamentul acesteia, insa sunt convinsa ca deja isi cauta alta locuinta...

Legea locuintei mi se pare, si mie, destul de buna, chiar foarte buna...
Astfel, va intreb: ce prevedea contractul dv.?
De ce nu i-ati scos afara la prima problema cu ei?
Cum ati platit impozit pe bani neincasati, ca legea nu spune asta... Nu v-a obligat nimeni sa declarati ceea ce nu s-a platit...
Ati prevazut vreo garantie in contractul de inchiriere?
Persoana care administreaza apartamentul nu a fost lasata sa patrunda acolo pe buna dreptate, cei care folosesc apartamentul sunt ei.
Nu sunt tocmai convinsa ca aveti sanse pe ordonanta... depinde de faptul daca aveti dovezi privind urgenta...
Cand ati trimis notificarea cu 60 de zile inainte, avand in vedere ca nu prea va mai intelegeati cu ei, de ce nu le-ati introdus si dosarul in instanta (se poate introduce si inainte de expirarea termenului contractual in cazuri de locatiune). Obtineati aproape evacuarea la termen...
Faptul ca legea va da dv. unele parghii legale nu inseamna ca le si baga in traista... si nici nu inseamna ca e proasta doar pentru ca cineva nu apeleaza la intocmirea de contracte si notificari corespunzator tuturor drepturilor pe care le are.
In notificare, cum ati argumentat nevoia sa evacueze, cate daune le-ai cerut si in ce baza?

Si tot asa, multe-multe intrebari.
De ce v-au spus avocatii ca nu puteti introduce ordonanta presedintiala? Care era motivatia? Aveati dovezi ale urgentei?
Nefiind implicata direct (prin faptul a nu locuiesc in Ro momentan) nu pot raspunde la intrebari de genul de ce nu i-am dat afara de la prima abatere,dar banuiesc ca existenta contractului ne-a impiedicat.
La Administratia finaciara se plateste trimestrial, deci banii au fost incasati chiar daca eu nu am incasat chiriA..cum as fi putut dovedi ca nu am primit-o si cine si de ce m-ar fi crezut.

Notificarea de evacuare nu fost facuta inac si dealtfel nici un fel de masura legala. Am tot incercat sperind ca ne vom intelege,fara a apela la justie(cred ca fiind primul proces din viata noastra ne-a cam speriat ..ca idee).I-am instiintat deci verbal ca la terminarea contractului nu-l vom reinoi...si asta cu 60 de zile inainte de a expira. ChiriASA semnind un act de mana prin care arata ca aluat la cunostinta si ca va elibera apartamentul ,

Nu s-a incasata niciodata avans si nici garantii nu au fost stipulate. Persoana care se ocupa de apartament nu este lasata sa ridice din acel imobil ,un set de mobila stil (care ne apartine si este depozitat acolo).

Luni se va lua legatura cu avocatul (singurul dintre cei multi consultati care a mentinonat de acesta ordonanta) si voi intrerupe si energia electrica.

Vad ca ma "certati" ca nu i--am actionat in instanta...si afirmati ca as fi cerut daune!?!...Am mentionat eu ca vreau daune????? Eu i-as fi lasat si fara chirie platita...numai sa-i vad plecati:))))..si da...am dovezi ale urgentei....
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2008
skill, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum sa fac o evacuare ?! uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil obtinut prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si o ruda, in urma cu 2 ani. Mentionez ca fostul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala costy2010 costy2010 Am depus o cerere de ordonata presedintiala legata de un proces pe fond de reziliere contract si evacuare chirias. Primul termen al procesului pe fond este ... (vezi toată discuția)
Contracte de inchiriere aslon aslon cum pot scoate din casa un chirias care nu-si plateste chiria nici intretinerea si care nu vrea sa plece pana nu expira contractul? mentionez ca nu mai am ... (vezi toată discuția)