Unii zic despre cuptorul cu microunde ca ar fi periculos pentru sanatatea utilizatorului. Altii, ceva mai multi, se indoiesc de pericol atata timp cat nu sunt prezentate statistici oficiale.
Am in dotare cuptor cu microunde pe care il folosesc rar, de regula la incalzit preparate, fiind destul de practic pentru asa ceva.
Prefer cuptorul aragazului in care, la iuteala, se pot pregatiti tot felul de minuturi, cu te miri ce ingrediente, care se gasesc de obicei prin camara sau prin frigider.
Paine are toata lumea prin casa. Unt ar trebui sa fie prin frigider. Ouale nu pot lipsi.
In trecere prin market, cu siguranta, iti face cu ochiul niste somon afumat, ceva sunca sarata si uscata - Padurea Neagra sau sunca de Praga, branza cu mucegai sau cascaval afumat.
Pui intr-o tava cateva felii de paine unse cu unt. Deasupra asezi niste somon, facut cuib, iar in respectivul cuib spargi un ou de gaina sau 2 oua prepelita. Dai pe razatoarea mare niste cascaval sau faramitezi niste branza cu mucegai si le presari pe ou. Nu te opreste nimeni sa asezonezi cu ceva piper boabe, proaspat macinat sau cu 2-3 fulgi de ardei iute, uscat.
Bagi la cuptor si in 5-6 minute ai in fata ochilor o minunatie de cina sau un aperitiv cald pentru pranz sau chiar micul dejun (alaturi de o cana de cafea/ ceai/ cacao cu lapte) luat in fuga, inainte de a pleca la serviciu.
Feliile de paine le poti inlocui cu chifle, scobite de miez, somonul cu sunca de Praga sau cu orice alta sunca. Nu te opreste nimeni sa dai pe razatoare telemea de oaie.
Servesti preparatele calde, cu ceapa verde tocata marunt, imprastiata pe deasupra. Merge si cu un castravete murat.
De ce sa nu faci un astfel de preparat si la cuptorul cu microunde ? Nu m-am gandit pana acuma. Poate voi incerca.
Placerea (chiar patima as putea zice) gatitului nu imi piere prea usor. Mi-o alin periodic, pregatind in bucataria mea de la bloc si scriind ulterior pe blogul personal tot felul de retete verificate in propria locatie. Fac si multe poze.
Fara a dori sa-mi fac reclama, se gasesc aici multe exemple din truda mea:
[ link extern ]